Lacy Leadership

Success is Near

vilpitön katumus Zinalta

Ustadh Salman Younasilta kysytään, miten vilpittömästi katua tekemäänsä zinaa ja onko tarpeellista pyytää toiselta anteeksiantoa. kysymys: Assalam alaykum wa rahmat Allah wa barakatuh. olen nuori muslimimies. Rukoilen viisi kertaa päivässä. Mutta olen tehnyt Zinan monta kertaa. Tein tawbaa ja palasin sen pariin. Sitten tein taas tawbaa. Yritän täyttää tawban 3 ehtoa. Mutta koska rikokseni koskee […]

Ustadh Salman Younasilta kysytään, miten vilpittömästi katua tekemäänsä zinaa ja onko tarpeellista pyytää toiselta anteeksiantoa.

kysymys:

Assalam alaykum wa rahmat Allah wa barakatuh.

olen nuori muslimimies. Rukoilen viisi kertaa päivässä. Mutta olen tehnyt Zinan monta kertaa. Tein tawbaa ja palasin sen pariin. Sitten tein taas tawbaa. Yritän täyttää tawban 3 ehtoa. Mutta koska rikokseni koskee muitakin, niin miten voin pyytää heiltä anteeksi?

kuulin, että yksi tawban ehdoista koskee muiden oikeuksia. Mutta minua hävettää mennä sen henkilön luo, jonka kanssa tein Zinan, ja pyytää anteeksiantoa. Kysymykseni on, riittääkö se, jos kadun syntiäni ja pyydän Jumalalta anteeksiantoa? Vai pitääkö minun pyytää anteeksiantoa heiltäkin?

vastaus:

Wa alaykum assalam wa rahmat Allah wa barakatuh.

tässä tapauksessa riittää, että etsii Allahin anteeksiantoa, tuntee katumusta synnistään ja aikoo olla palaamatta siihen enää koskaan.

tekemäsi synti on jotain varsin vakavaa. Sinun ei kuitenkaan pitäisi menettää toivoa Allahin armoon, joka on nostanut ihmisiä, jotka olivat loukussa paljon pimeämmissä paikoissa hyvin ylevä valtioissa. Kuten Koraani sanoo, ” Älä masennu Allahin armosta. Jumala antaa tosiaan kaikki synnit anteeksi.”(Suura al-Zumar 39:53)

kääntykää jatkuvasti Allahin puoleen katumuksessa ja kiitollisuudessa siitä, että sallitte teidän ymmärtää virheenne. Sinun tulisi myös etsiä anteeksiantoa niille, joita autoit tekemään syntisiä tekoja olemalla sen kumppani. Vaikka sinun ei tarvitse todella etsiä anteeksiantoa, sinun pitäisi pyytää Allahia kääntämään sydämensä häntä kohti, pyyhi heidän syntinsä, ja anna heidän tulla hänen kuuliaisuutensa.

Salman

Shaykh Faraz Rabbani tarkastanut ja hyväksynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.