Lacy Leadership

Success is Near

Talking about a diagnosis

Talking about a child ’s diagnosis Some families are very open about talking about their child’ s diagnosis, kun taas toiset tapaavat kertoa ihmisille vain ”need to know” – periaatteella. muista, että läheisesi saattavat reagoida lapsesi diagnoosiin eri tavoin — perheenjäsenistä, jotka eivät ehkä usko diagnoosiin, lapsesi koulukavereihin, jotka hyväksyvät heidät täysin sellaisina kuin he […]

Talking about a child ’s diagnosis

Some families are very open about talking about their child’ s diagnosis, kun taas toiset tapaavat kertoa ihmisille vain ”need to know” – periaatteella.

muista, että läheisesi saattavat reagoida lapsesi diagnoosiin eri tavoin — perheenjäsenistä, jotka eivät ehkä usko diagnoosiin, lapsesi koulukavereihin, jotka hyväksyvät heidät täysin sellaisina kuin he ovat.

varsinkin lapsen diagnoosin jälkeisinä alkuaikoina vanhemmat eivät välttämättä ole täysin varmoja siitä, miten he haluavat edetä tämän tiedon jakamisessa. On hyvin yleistä, että nämä epäilyt ja myös tunteet muuttuvat ajan myötä.

kuitenkin katsomme, että on joitakin keskeisiä näkökohtia, jotka ovat merkityksellisiä kaikille perheille:

diagnoosin ilmoittaminen kouluille ja lääketieteen ammattilaisille

on tärkeää, että koulut ja lääketieteen/liittoutuneiden hoitoalan Ammatit saavat tietää kaikista diagnooseista (ASD ja/tai muut), jotta lapsesi voi saada ansaitsemaansa tukea ja hänellä on oikeus saada sitä. Sinulla ja lapsellasi on oikeus käsitellä näitä tietoja luottamuksellisesti

sosiaalisen median osalta

avoin ja rehellinen suhtautuminen autistiseen lapseen voi usein johtaa suurempaan ymmärrykseen ja tukeen. Itse asiassa, on olemassa joitakin ihania esimerkkejä vanhempi bloggaajia meidän resurssi-osiossa. Vanhempien tulisi kuitenkin miettiä tarkkaan, mitä yksityiskohtia he jakavat lapsestaan laajemmin sosiaalisessa mediassa ja miten sanat voivat vaikuttaa siihen, miten lapsi saattaa nähdä itsensä. Vanhemman halu olla avoin ja rehellinen ei ylitä lapsen oikeutta pitää yksityisiä intiimejä yksityiskohtia kamppailuistaan tai haavoittuvimmista hetkistään.

kertomalla lapselleen kuuluvansa autismikirjon piiriin

voi olla hyvin arvokasta, että lapset ymmärtävät paremmin itseään-miksi jotkut asiat voivat olla heille hyvin vaikeita, miksi toiset asiat tulevat niin helposti-ja oppivat myös, että he ovat osa paljon laajempaa autismikirjon ihmisten yhteisöä. Itse asiassa monet autistiset aikuiset ja ammattilaiset, jotka työskentelevät autismiperheiden parissa, todistavat tämän tiedon valtavan arvon.

”miten” ja ”milloin” ovat yksityiskohtia, jotka vanhempien on selvitettävä itse. Jotkut saattavat alkaa puhua autismista lapsensa kanssa lähes heti lapsen diagnoosin jälkeen ja vastata kysymyksiin sitä mukaa kuin niitä syntyy.

muut saattavat halutessaan käydä ”paljastuskeskustelun”, kun heidän lapsensa alkaa huomata eroja. Tai toinen lähestymistapa kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.