Lacy Leadership

Success is Near

Sapattivapaaideat: 10 + hauskaa tekemistä sapattivapaalla

valmistaudutko sapattivapaalle? Vai harkitsetko sellaista? Suunnittelitpa sitten muutaman kuukauden lomaa (tai vielä pidempää), se on oiva tilaisuus ottaa omaa aikaa. Voit rentoutua ja ladata, sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos et halua. sapattivapaalla tarkoitetaan taukoa työstä pidemmäksi ajaksi, yleensä muutamasta kuukaudesta vuoteen. Sitä käytetään usein vaihdellen uran tauko, mutta ne ovat tyypillisesti vuoden ylöspäin. ihmiset […]

valmistaudutko sapattivapaalle? Vai harkitsetko sellaista?

Suunnittelitpa sitten muutaman kuukauden lomaa (tai vielä pidempää), se on oiva tilaisuus ottaa omaa aikaa. Voit rentoutua ja ladata, sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos et halua.

sapattivapaalla tarkoitetaan taukoa työstä pidemmäksi ajaksi, yleensä muutamasta kuukaudesta vuoteen. Sitä käytetään usein vaihdellen uran tauko, mutta ne ovat tyypillisesti vuoden ylöspäin.

ihmiset pitävät sapattivapaita monista eri syistä. Usein se on tehdä positiivinen muutos elämässään tai palauttaa työ-ja perhe-elämän tasapaino.

joillekin sapattivapaan pitäminen on mahdollisuus tehdä jotain hauskaa.

Kuulostaako tuo sinulta? Jos näin on, meillä on 10 + sapattivapaata ideaa, joilla saat pidennetystä lomastasi kaiken irti:

 1. ota road trip
 2. Go around the world
 3. Learn something you can only do abroad
 4. Learn a new skill
 5. Do some talkoot
 6. takle a fitness challenge
 7. Write a book
 8. aloita blogi
 9. kehitä henkilöbrändi
 10. vietä enemmän aikaa perheen kanssa
 11. Järjestä sukukokous
 12. pidä pidennetty kesäloma
 13. mentoroi muita
 14. Älä tee mitään

matkasapettaja-ideoita

jos yritykselläsi on avokätinen vuosilomapolitiikka, on vaikea purista maailman näkeminen vakiolomalle.

hyvä uutinen on, että matkustaminen toimii käsi kädessä muiden henkilökohtaisten kehitystavoitteiden kanssa. Netflightsin tutkimus osoittaa, että 41% ihmisistä sanoi matkustamisen sapattivapaan auttaneen heitä saamaan itseluottamusta—arvokas elämäntaito, josta voi olla cross-over-hyötyä, kun palaat töihin.

matkustamista arvostavat erityisesti milleniaalit, sillä naisista 39% ja miehistä 42% listasi tämän syyksi uratauon.

kirjoittamishetkellä koronavirus tarkoittaa matkustusrajoitusten rajoittamista. Mutta tässä on kolme suurta matka sapattivapaa ideoita tehdä, kun maailma saa takaisin normaaliin.

Take a road trip

ei ole mikään salaisuus, että maantieajo kestää kauemmin kuin muut kulkuvälineet. Mutta ei ole parempaa tapaa tappaa aikaa ja nähdä maailmaa kuin lähteä eeppiselle reissulle sapattivapaalla.

tarvitset todennäköisesti yli kuuden kuukauden loman tämäntyyppiseen pitkäaikaiseen matkustamiseen. Mutta noissa puolessa vuodessa, voit olla road trip of a lifetime, vierailevat paikoissa olet aina haaveillut-mutta koskaan ollut aikaa käydä.

katso vaikka Yhdysvaltain Route 66 road trip. Maastojuoksu voi kestää kuukausia (varsinkin jos pysähdyt matkalla). Mutta se on ainutkertainen matka, johon voi käyttää sapattivapaan…ja minulla on vielä työ, johon palata.

mene maailman ympäri

pitkäjänteisestä matkustamisesta puhuttaessa voisi sapattivapaalla lähteä maailmanympärimatkalle.

ajattele sitä samalla tavalla kuin välivuotta; vuosi, jonka opiskelijat lähtevät matkustelemaan valmistuttuaan yliopistosta ja saatuaan ensimmäisen työpaikkansa.

lähde reppureissaamaan ympäri Kaakkois-Aasiaa, viemään Thaimaata, Vietnamia ja Kambodžaa. Entä vaellus Etelä-Amerikassa ja vierailu Machu Picchu-kohde lähes kaikkien toivelistalla? Voisit jopa vierailla kaunein kansallispuistot Uudessa-Seelannissa (joista on monia.)

Sapattivapaat antavat mahdollisuuden nähdä enemmän maailmaa ja tutustua eri kulttuureihin. Niihin kulttuureihin voi imeytyä kuukausikaupalla.

opi jotain, mitä voit tehdä vain ulkomailla

Onko sinulla kohde, jossa olet aina halunnut käydä oppimassa jotain? Sapattivapaalla voi viipyä kohteessa tiettyä tarkoitusta varten.

sano, että halusit pitää sapattivapaan matkustaaksesi Aasiaan. Voit käyttää pidennettyä taukoa kulttuurin omaksumiseen tai kielen oppimiseen—kaksi asiaa, jotka voi oppia (tai tehdä) vain viettämällä pitkään siinä paikassa.

vastaavasti saattoi oppia laskettelemaan, surffaamaan tai lumilautailemaan viettämällä muutaman kuukauden Ranskassa tai Australiassa. Tai työnnä itsesi kiipeämään Mount Everestille. Me kaikki tiedämme, että se ei onnistu normaalilla kahden viikon tauolla!

opettavaisia sapattivapaita

aina ei tarvitse täyttää sapattivapaata jännittävillä matkaseikkailuilla.

voit ottaa pidennettyä lomaa työstäsi oppiaksesi jotain uutta. Sapattivapaat antavat sinulle enemmän aikaa,tilaa ja vapautta oppia.

, joka voisi muotoutua näiden neljän kasvatuksellisen sapattivapaan ideaksi.

Opi uusi taito

Tiesitkö, että 42% ihmisistä pitää oppimisen ja kehityksen saamista tärkeimpänä etuna, kun etsii työpaikkaa?

vaikka nauttisimme työpaikoistamme, monet meistä kaipaavat luovaa ulostuloa pois työpaikalta.

Sapattivapaat antavat ihmisille aikaa ja tilaa hioa uutta taitoa. Courseran ja Udemyn kaltaisilla verkkoalustoilla on paljon ilmaisia kursseja, joiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä rakentamaan uusia taitoja. Voisit myös sijoittaa Masterclass ja imeä tietoa kuuluisuuksia, kokit, ja yrittäjät.

mutta tässä on parasta: uuden kurssin ei tarvitse liittyä suoraan työhösi. Voit ottaa hauskoja harrastuksia, kuten maalaus, web-suunnittelu, tai tuotesuunnittelu samalla sapattivapaalla—vaikka et tarvitse niitä päivätyössäsi.

tutkimusten mukaan luovuuden merkitys kasvaa entisestään tulevilla työmarkkinoilla. Käytä siis sapattivapaasi päästäksesi pois mukavuusalueeltasi ja opettele jotain uutta.

tee jonkin verran vapaaehtoistyötä

liity niihin 19,4 miljoonaan ihmiseen, jotka tekivät vapaaehtoistyötä eri puolilla Britanniaa viime vuonna.

Vapaaehtoistyö paikallisten asioiden hyväksi, tapahtumien järjestämisessä auttaminen ja ammattiosaamisen lainaaminen voi olla erittäin palkitsevaa. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Vapaaehtoistyö hyväntekeväisyysprojekteissa ulkomailla kansainvälisen vapaaehtoistyöntekijän kanssa
 • Support Mercy Ships to deliver goods to those in need
 • Teach the English language abroad with TEFL

paitsi että jokainen näistä asioista on uskomattoman palkitseva, myös ne näyttäisivät hyvältä ansioluettelossasi!

(Kysy työnantajaltasi, tarjoaako hän palkallista vapaaehtoistyövapaata, jos aiot tehdä näin sapattivapaan aikana. He voisivat tarjota palkallisia sapattivapaita vapaaehtoistyön avuksi.)

Fitnesshaaste

vaikka se ei yleensä ole ainoa syy sapattivapaalle, fitnesshaasteeseen voi tarttua.

kokopäivätyöstä irtautuminen on erinomainen tapa potkaista Uusi kuntoilurutiini käyntiin. Jätät olemassa rutiinia oven, ja voi aloittaa tuore; omistaa niin paljon aikaa kuin haluat saavuttaa kunto tavoitteet.

Tässä muutamia kuntohaasteita, joihin voit keskittyä sapattivapaan aikana:

 • treenaa maratonia tai ironmania varten
 • laihduta
 • Yhdistä Kuntoilu ja matkustaminen ottamalla vastaan erilaisia kilpailuja ja tapahtumia ympäri maailmaa

kirjoita kirja

kirjan kirjoittaminen on hidas prosessi; sellainen, jonka valmistuminen vie kirjoittajilta usein useita vuosia.

yksi kirjoittaja laskee kokonaisajaksi noin 736 tuntia, todellinen elämä vain tulee tielle. On vaikea slot nämä tunnit osaksi työmatka, lounastaukoja, tai viikonloppuisin (kun todella haluat vain rentoutua).

Sapattivapaat ovat suosittu tapa ottaa aikalisä ja kirjoittaa ensimmäinen (tai seuraava!) kirja. Voit liittyä kirjoitusretriittiin sapattivapaan aikana, jos todella haluat paeta normaalia ympäristöäsi ja tehdä kirjallesi päänavauksen.

työ sapattivapaata

voit ottaa sapattivapaata uuteen työprojektiin.

myönnettäköön, ettei se kuulosta varsinaiselta sapattivapaalta-mutta ihmiset kyllä ottavat sapattivapaat työskennelläkseen pois pulpeteistaan, jättävät arkiset arkiset tehtävänsä ja työskentelevät isomman (jännittävämmän) projektin parissa.

tässä on kaksi hienoa työkeikkaa, joilla pidät aivosi tikittämässä, kun olet poissa päivätyöstäsi.

Aloita blogi

miksi et käyttäisi sapattivapaatasi luovien asioiden tekemiseen tai matkusteluun? Bloggaaminen on hyvä tapa dokumentoida sitä-ja näyttää perheellesi ja ystävillesi, kuinka hauskaa sinulla on. (Se tekee heidät luultavasti kateellisiksi!)

voit aloittaa blogin mistä tahansa harrastuksesta. On online-yhteisöjä lähes kaikki harrastus voit ajatella, joten miksi bloggaaminen on erinomainen tapa saada ystäviä samanlaisia etuja kuin sinun.

Plus blogin perustaminen sapattivapaan aikana voi olla myös hauska sivuhässäkkä, luova ulostulo tai tapa kiillottaa kirjoitus-ja toimitustaitoja. Kaikista näistä asioista voi olla hyötyä työpaikalla-varsinkin, jos työskentelee markkinoinnin parissa.

henkilöbrändin kehittäminen

ihmiset ovat heräämässä ajatukseen, että heillä on vaikutusvaltaa ja että tämän luonnollisen vaikutuksen tietoisesti muuttaminen henkilöbrändiksi voi auttaa kehittämään tulevaa uraansa.

sanotaan, että työskentelet esimerkiksi muotialalla. Voit ottaa sapattivapaata rakentaaksesi Instagram-seuraamisesi, ja mennä all-in luoden sisältöä, joka houkuttelee uusia seuraajia. (You never know: that time invested in growing your personal brand could lead to other career opportunities further down the line.)

, mutta vaikka et suunnittelisi käyttäväsi henkilöbrändiäsi uuden uran käynnistämiseen, on sillä silti etunsa. Noin 92 prosenttia ihmisistä luottaa henkilökohtaisiin suosituksiin muiden markkinointi-ja mainontamuotojen sijaan.

voit auttaa organisaatiotasi ryhtymällä toimialasi viranomaiseksi:

 • aktiivinen sosiaalisen median sivustoilla, kuten LinkedInissä ja Twitterissä
 • alan työpajoihin osallistuminen
 • osallistuminen tai puhuminen tapahtumassa

perheen sapattivapaaideat

Haluatko viettää enemmän aikaa perheesi kanssa? Paeta rutiini ”teetä, kylpy ja sänky” ottamalla perheen sapattivapaata. Se on hyvä tapa paeta päivätyösi ja viettää laatuaikaa rakkaidesi kanssa normaalin rutiinisi ulkopuolella.

eri kotitalouksiin, paikkakuntiin ja maihin jakautuneet perheet voivat myös hyötyä sapattivapaasta. Se antaa sinulle mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia perheen ja ystävien kanssa, joita et näe usein—ilman, että tunnet painetta slot vierailuja viikonloppuisin.

tässä kolme suurta perheen sapattivapaaideaa, jotka liittyvät vapaa-aikaan.

vietä enemmän aikaa perheen kanssa

Isossa-Britanniassa yksin asuvia on yli 8 miljoonaa. Voi olla vaikeaa löytää aikaa vaihtaa kuulumisia perheen ja ystävien kanssa töiden jälkeen. Mutta kun viikonloppu rullaa, sitoumukset potkia ja sinulla ei ole paljon vapaa-aikaa käydä niitä—varsinkin, jos he asuvat kaukana.

jo kuukauden mittainen sapattivapaa antaa mahdollisuuden tutustua uudelleen perheeseen ja viettää arvokasta aikaa yhdessä.

voit käyttää sapattivapaata myös Äitiys-ja isyysaikojen pidentämiseen, yhteiseen vanhempainvapaaseen tai hoitovapaaseen.

Järjestä perhe(tai ystävät!) Luokkakokous

eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten kokoaminen yhteen voi olla hankalaa 9-5-aikataulun ja sivuhässäkän tai parin rinnalla.

Sapattivapaat antavat ihmisille aikaa ja tilaa suunnitella perheen kokoontumista merkkipaalusynttäreille tai juhlille. Voit ottaa perheen loma ja vuokrata villa läpi Airbnb. Tai, voit suunnitella staycation BRITANNIASSA catch-up ystävien kanssa et ole nähnyt kuukausiin.

Se on hienoa voit tehdä tämän lomalla, koska ajatukset eivät ole miehitetty kanssa tehtävät odottavat työpöydän ääressä maanantai-aamuna. Voit rentoutua ja virkistäytyä, ja tehdä suuria muistoja ajattelematta tulevan työviikon.

Ota pidennetty kesäloma

lapsesi saada kuuden viikon tauko koulusta. Miksi ei ottaa sapattivapaata ja liittyä niihin?

mahdollisuudet tehdä asioita pidennetyn kesäloman aikana ovat rajattomat. Se antaa lapsille kaivattua taukoa rutiineista-ja paketoi kasapäin laatuaikaa, jota et saisi kotona. Esimerkiksi voisit:

 • Interrail around Europe
 • Learn to surf
 • Take a ski holiday in France
 • Go trekking in South America

jompikumpi näistä vaihtoehdoista opettaa lapsillesi uusia taitoja, joita he eivät saisi normaalista rutiinistaan. Ja, sinulla on matka elämäsi lastesi kanssa, kun he ovat vielä nuoria (ja haluavat viettää aikaa kanssasi!)

Mentor muut

aiemmin mainitsimme, että vapaaehtoistyö on suuri opettavainen sapattivapaaidea. Mutta jos haluat jakaa tietosi jonkun muun kanssa, voit ottaa sapattivapaata ryhtyäksesi mentoriksi.

Mentorointi antaa johtajille, johtajille ja muille asiantuntijoille mahdollisuuden jakaa arvokasta tietoaan ja oivalluksiaan seuraavalle sukupolvelle.

paras kohta? Sinulla on todennäköisesti jo taito, jota voit opettaa toisille. Joitakin esimerkkejä ovat:

 • Englannin opettaminen ulkomaalaisille vaihto—opiskelijoille tai ulkomailla asuville lapsille
 • Mentorointi koulunsa keskeyttäneille paikallisyhteisössä siitä, miten seurata uraansa ja saada samanlainen työ kuin omasi
 • auttaa jotakuta perustamaan yrityksen alalle, jonka tunnet

riippumatta siitä, mitä ohjaat muita tekemään, se on hyvä tapa käyttää sapattivapaa-ja käytä taitojasi hyvään.

Do nothing!

useimmiten sapattivapaita motivoivat ihmiset, joilla on halu matkustaa tai oppia uusi taito.

mutta joskus ihmiset haluavat vain taukoa.

ellei yritykselläsi ole vaatimusta, että sapattivapaat ovat tiettyä tarkoitusta varten, kaipaamasi lepo voisi olla juuri sitä, mitä tarvitset.

sapattivapaa voi auttaa ratkaisemaan (tai ehkäisemään) työuupumusta. Tällainen motivoimattomuus liittyy usein työhön liittyvään stressiin, joka vaikutti viime vuonna yli 828 000 työntekijään—luku, joka on ollut nousussa viimeiset neljä vuotta.

taukoa työympäristöstä voi auttaa palaamaan töihin virkeänä ja lopettamaan burnoutin raiteilleen. Käytä siis vapaa-aikasi muuhun kuin rentoutumiseen ja palautumiseen.

valmistaudu palaamaan töihin

kuten näkyy, sapattivapaalla on paljon uskomatonta tekemistä—vaikka suunnittelisit vain lyhyttä taukoa töistä.

voi matkustaa ympäri maailmaa, omaksua uuden taidon ja jopa kirjoittaa romaanin.

mutta kun aika vierähtää ja tulee pitkän ajan jälkeen takaisin töihin, se voi olla rankkaa. Tarkista työnantajasi sapattivapaaehto ennen ensimmäistä työpäivääsi.

joka tapauksessa on fiksua käyttää sapattivapaan viimeiset päivät paluun suunnitteluun. Tuo itsesi takaisin vauhtiin päivittäisissä tehtävissä, ja alkaa tehdä luetteloa asioista, jotka sinun täytyy tehdä, kun olet takaisin toimistossa.

se helpottaa ensimmäistä paluupäivää paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.