Lacy Leadership

Success is Near

Pyhän Kolminaisuuden Tuntisuunnitelma

Menkää sen tähden ja tehkää opetuslapsia kaikista kansoista, kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne aina maailman loppuun asti. Matteus 28:19-20 yksi Jumala, kolme persoonaa. Jumala on Pyhä Kolminaisuus, henkilöiden yhteys. Miten suuri mysteeri oppilaillemme onkaan […]

Menkää sen tähden ja tehkää opetuslapsia kaikista kansoista, kastakaa heidät Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne aina maailman loppuun asti.

Matteus 28:19-20

Pyhän Kolminaisuuden Tuntisuunnitelma

yksi Jumala, kolme persoonaa. Jumala on Pyhä Kolminaisuus, henkilöiden yhteys. Miten suuri mysteeri oppilaillemme onkaan yrittää ymmärtää ja meille opettaa! Tämä kaikkein pyhin Kolminaisuus tuntisuunnitelma haastaa opiskelijat meille historiallisia symboleja Kolminaisuus selittää, miten Jumala on yksi substanssi vielä kolme erillistä persoonaa.

Pyhän Kolminaisuuden oppitunnin tavoitteet

 • SWBAT selittävät, että Jumala on yksi substanssi, mutta kolme erillistä persoonaa.
 • SWBAT käyttävät Kolminaisuuden symboleja selittääkseen Kolminaisuuden mysteerin

Pyhän Kolminaisuuden oppitunnin toiminta

Hook

esittääkseen Kolminaisuuden käsitteen, hyödyntäen oppilaiden aikaisempaa tietoa Pyhästä Patrickista ja shamrockista. Tuokaa apila tai näyttäkää kuvaa oppilaille. Kysy oppilailta:

 • Tietääkö kukaan, kuka pyhimys käytti tätä symbolia opettaakseen Jumalasta?
 • ja mitä hän selitti Jumalan käyttävän Shamrockia?
 • (tai:) mitä luulet hänen opettaneen ihmisille Jumalasta Shamrockin avulla?

kun olet antanut oppilaille mahdollisuuden selittää, mitä he tietävät, selitä shamrockilla, että Jumala on yksi substanssi, mutta kolme erillistä persoonaa.

tämä video selittää Shamrockin merkityksen Kolminaisuuden symbolina:

valinnainen: Pyhän Patrickin Video (jäsenet)

Kolminaisuuden esitys

tarjoaa tarkemman selityksen Pyhästä Kolminaisuudesta täällä. Selitä, että Jeesus lähetti opetuslapset kastamaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä (Matt.28). Jumala on yksi substanssi, mutta hän on myös selvästi kolme persoonaa.

”Isä synnyttää, poika siittää ja Pyhä Henki lähtee” (neljäs Lateraanikonsiili).

miksi tämä on tärkeää Jumalan ymmärtämiselle? Jumala on rakkaus (1. Joh. 4: 8). Hän on ihmisten yhteys ja rakkauden täydellinen malli.

Reference: Catekism of the Catholic Church, 232-267

Practice: the Creed and the Trinity Activity

antaa opiskelijoille kopioita Nikean (tai Apostolien) uskontunnustuksesta. Anna heille kolme korostuskynää, tusseja, värikyniä tai värikyniä. Käske heidän erottaa uskontunnustuksen kolme osaa ja merkitä ne isäksi, Pojaksi ja pyhäksi Hengeksi.

(vapaaehtoinen: voit myös antaa oppilaille jäljennöksen Kastelupauksista, jotka osoittavat heille, miten tunnustamme uskovamme kolmiyhteiseen Jumalaan, kun uudistamme kastelupauksemme.)

4: Practice: Holy Trinity Craft

on olemassa paljon Pyhän Kolminaisuuden käsityöideoita, jotka auttaisivat oppilaita harjoittelemaan tavoitteen täyttämistä Kolminaisuuden mysteerin selittämisestä symboleilla.

Tässä muutamia, joita voit kokeilla Kolminaisuustunnillasi:

 • Printable Trinity Shamrock Craft (katolinen kuorrutus)
 • Trinity Triangle Craft (katolinen kuorrutus)
 • Trinity Triangle Lesson and Craft (Faith Sprouts)
 • Holy Trinity Activities and Crafts (katolinen työkalupakki)

käytäntö: Pyhän Kolminaisuuden laskentataulukot

uskonnonopettajan Jäsenillä on käytettävissään muutamia laskentataulukoita, jotka auttavat oppilaita osoittamaan ymmärtävänsä Kolminaisuutta. Jos olet premium-jäsen, voit kirjautua sisään ja löytää ne täältä tai jos et ole liittynyt vielä, voit syöttää sähköpostiosoitteesi tähän, jotta ne lähetetään sinulle.

Trinity Prayer Worksheet: opiskelijat kirjoittavat rukouksia jokaiselle Kolminaisuuden henkilölle osoittaen, mitä he tietävät kunkin vielä yhdistävän sen yhdeksi rukoukseksi.

Jumala niin rakasti maailmaa: oppilaat pohtivat Isän rakkautta Jumalaa poikaa ja meitä kohtaan.

Download the Trinity Workshets >

Assessment: Opetus Kolminaisuussymboleilla

jakaa oppilaat 3-4 oppilaan ryhmiin. Antakaa jokaiselle ryhmälle tuloste eri Kolminaisuuden symbolista.

pyydä oppilaita keskustelemaan siitä, miten he voivat käyttää tätä symbolia selittääkseen, kuinka Jumala on yksi substanssi, mutta kolme erillistä persoonaa. Pyydä ryhmiä nimeämään ryhmälle edustaja, joka puhuu heidän puolestaan koko luokalle. Antakaa jokaiselle ryhmälle aikaa esitellä Luokka.

Pyhän Kolminaisuuden symbolit:

 • Shamrock (voit muistuttaa oppilaita ja käyttää tätä mallina)
 • Triquetra (Kolminaisuussolmu)
 • Kolminaisuuden kilpi (Scutum Fidei)
 • Borromeaanirenkaat
 • kolmio
 • Trefoil
 • fleur-de-lis
Trinity symbolit laskentataulukko

(valinnainen: Anna opiskelijoille tutkimustehtävä. Pyydä heitä etsimään netistä jokaisen symbolin historiaa ja merkitystä. Varmistaudu siitä, että he voivat selittää, milloin ja mistä tuo vertauskuva on peräisin ja miten kristityt ovat käyttäneet sitä opettaessaan Jumalasta kautta vuosien.)

saadaksesi yksilöllisen arvion oppilaista, pyydä heitä täyttämään Poistumiskortti: piirrä symboli tyhjälle puolelle ja kirjoita, miten se ilmaisee Kolminaisuuden mysteeriä vuoratulle puolelle.

Lataa Pyhän Kolminaisuuden laskentataulukot

tässä on toinen linkki, jolla voit ladata joukon laskentataulukoita, jotka auttavat opiskelijoita oppimaan Pyhästä Kolminaisuudesta. Saat kolme laskentataulukkoa: Trinity Symbols-laskentataulukko, Trinity Prayer-laskentataulukko ja Jumala niin rakasti maailman laskentataulukkoa. Tai, jos olet jäsen Vain kirjautua ja löytää ne verkossa.

Lataa Kolminaisuuden laskentataulukot >

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.