Lacy Leadership

Success is Near

”Plan B” — elokuvan suoratoisto Hululla esittelee esteitä terveydenhuollon saamiselle Etelä-Dakotassa

Sioux Falls, SD-Time to get out the popcorn! Kesän elokuvasesonki – oli se sitten valkokankaalla tai suoratoistona kotona-on virallisesti alkanut. useimmille Etelä-Dakotalaisille on jännittävää nähdä heidän tilansa kuvattuna tai mainittuna Fthe-valkokankaalla. Ajattele Kevin Costnerin eeppistä ” Tanssii susien kanssa ”tai Pauly Shoren slapstick-rom-komia” vävy in Law ”tai tuoretta Oscar-palkittua” Nomadlandia”, vain muutamia mainitakseni.viime perjantaina Hululla […]
Pink state outline of South Dakota tekstillä, jossa lukee breaking news

Sioux Falls, SD-Time to get out the popcorn! Kesän elokuvasesonki – oli se sitten valkokankaalla tai suoratoistona kotona-on virallisesti alkanut.

useimmille Etelä-Dakotalaisille on jännittävää nähdä heidän tilansa kuvattuna tai mainittuna Fthe-valkokankaalla. Ajattele Kevin Costnerin eeppistä ” Tanssii susien kanssa ”tai Pauly Shoren slapstick-rom-komia” vävy in Law ”tai tuoretta Oscar-palkittua” Nomadlandia”, vain muutamia mainitakseni.
viime perjantaina Hululla ensi-iltansa saanut komedia ”Plan B” liittyy elokuvien joukkoon Etelä-Dakotan tarinallisuudella. ”Plan B” kertoo kahdesta teini-ikäisestä, jotka lähtevät road tripille Etelä-Dakotan läpi etsimään katumuspilleriä kondomin rikkouduttua. Teinit eivät pääse käsiksi Plan B-pilleriin yksin, koska osavaltion laki sallii farmaseuttien kieltää lääkityksen Etelä-Dakotaneille. Etelä-Dakota on yksi kuudesta osavaltiosta, joissa on jälkiehkäisyä koskeva ”omantunnon lauseke”. Apteekkari voi kieltäytyä antamasta suunnitelma B: tä potilaille – myös aikuisille.
koska apteekkari kieltäytyy määräämästä lääkettä, kaksi tyttöä päättävät sitten ajaa paikkaan, jossa he tietävät pääsevänsä hoitoon: Planned Parenthood. He ajavat Rapid Cityyn, vain huomatakseen Planned Parenthoodin terveyskeskuksen suljetuksi-juonipiste, joka auttaa edistämään elokuvan hijinkejä.
budjettihaasteiden vuoksi Planned Parenthood sulki nopean Kaupunkipaikkansa vuonna 2014. Nyt osavaltion ainoa Planned Parenthood-paikka on Sioux Fallsissa.
” monet ihmiset ajattelevat, että pelkästään aborttihoitoon on vaikea päästä Etelä-Dakotassa, mutta tämä elokuva todella näyttää monet esteet kaikenlaiselle seksuaali-ja lisääntymisterveydenhuollolle”, sanoi Kristin Hayward, Etelä-Dakotassa toimivan Planned Parenthood Minnesotan, Pohjois-Dakotan ja South Dakota Action Fundin asianajajien johtaja. ”Etelä-Dakotan laki rajoittaa jälkiehkäisyä, ehkäisyä, jopa kondomeja. Lait rajoittavat alaikäisten pääsyä. Etelä-Dakotalaisten on vaikea saada tarvitsemaansa terveydenhuoltoa. Elokuva on komedia – ja siinä on paljon hauskoja osia-mutta aiheet ovat vakavia. Etelä-Dakotalaisten on kohdattava nämä esteet terveydenhuoltoon joka ikinen päivä.”
”Plan B”: n ei ole tarkoitus olla luento lisääntymisoikeuksista. Se on terävä-älyinen kesäinen road trip-seikkailuelokuva. Mutta se, että se tapahtuu Etelä-Dakotassa, yhdessä kuudesta osavaltiosta, joissa on vain yksi aborttien tarjoaja, on muistutus siitä, että työ sen varmistamiseksi, että ihmiset voivat tehdä itselleen ja perheelleen parhaat päätökset ilman asiatonta poliittista puuttumista on kaikkea muuta kuin ohi.
juuri tänä vuonna Etelä-Dakotan lainsäätäjät hyväksyivät kaksi äärimmäistä aborttivastaista lakialoitetta-toisen, joka vaatisi lääkäreitä antamaan potilaille vääriä ja harhaanjohtavia tietoja niin sanotusta ”Abortin kumoamisesta” ja toisen, joka kieltäisi abortit, jotka perustuisivat Downin syndrooman synnytystä edeltävään diagnoosiin ja päättelisi, miksi joku etsii turvallista, laillista aborttia.
”lainsäätäjämme ovat liian monta vuotta puuttuneet ihmisten henkilökohtaisiin terveydenhuoltopäätöksiin”, sanoi Etelä-Dakotan asianajojärjestön ACLU: n johtaja Jett Jonelis. ”Poliitikkojen pitäisi keskittyä suojelemaan kaikkien Etelä-Dakotalaisten terveyttä, oikeuksia ja hyvinvointia sen sijaan, että he keksisivät uusia tapoja hyökätä lisääntymisoikeuksia vastaan äärimmäisellä lainsäädännöllä joka vuosi ja politisoisivat terveydenhuollon.”

###
Etelä-Dakotan ACLU
American Civil Liberties Union of South Dakota on puolueeton, voittoa tavoittelematon järjestö, joka on omistautunut kansalaisvapauksien ja kansalaisoikeuksien säilyttämiseen ja parantamiseen. Etelä-Dakotan ACLU kuuluu kolmen osavaltion ryhmään, johon kuuluvat myös Pohjois-Dakota ja Wyoming. Etelä-Dakotan joukkuetta tukee kyseisten osavaltioiden henkilökunta.
ACLU: n mielestä Lehdistö -, puhe -, kokoontumis-ja uskonnonvapaus sekä oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin, yhdenvertaiseen suojaan ja yksityisyyteen ovat vapaan kansan perusedellytyksiä. Lisäksi ACLU pyrkii edistämään perustuslaillista suojaa ryhmille, jotka ovat perinteisesti kieltäneet oikeutensa, mukaan lukien värilliset, naiset ja LGBTQ+ ja kaksi Henkiyhteisöä. Etelä-Dakotan ACLU tekee työtään valikoivien oikeusjuttujen, osavaltion ja paikallistason lobbauksen sekä julkisen koulutuksen ja tietoisuuden avulla siitä, mitä Bill of Rights merkitsee Etelä-Dakotan asukkaille.
Planned Parenthood
vuonna 1992 perustettu Planned Parenthood Minnesota, North Dakota, South Dakota Action Fund on itsenäinen, puolueeton ja voittoa tavoittelematon järjestö. Ppmns: n edunvalvonta-ja vaalihaarana mobilisoimme kaikkien puolueiden kannattajia puolustamaan ja lisäämään pääsyä perhesuunnittelupalveluihin ja faktapohjaiseen, lääketieteellisesti täsmälliseen seksuaalikasvatukseen. Pyrimme innostamaan ja sitouttamaan kansalaisia edistämään lisääntymisterveyttä ja-oikeuksia koulutuksen, vaalitoiminnan, ruohonjuuritason järjestäytymisen ja lainsäädännöllisen vaikuttamisen avulla.

Tags:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.