Lacy Leadership

Success is Near

Pirate Troop

kun ajattelee Boeingia tai kuulee termin, kuten useimmat ihmiset, saattaa olla taipuvainen ajattelemaan 747: ää. Tämä saattaa johtua siitä, että ikoninen lentokone on saavuttanut kotitalouden aseman 70-luvun alussa tapahtuneen ensilentonsa jälkeen. mutta sen ikonisen nimen lisäksi Tiesitkö myös, että kyseessä oli alkuperäinen ”jumbojetti”? Se sai lempinimen silloisen suuren kokonsa vuoksi, varsinkin kun se oli ensimmäinen […]

kun ajattelee Boeingia tai kuulee termin, kuten useimmat ihmiset, saattaa olla taipuvainen ajattelemaan 747: ää. Tämä saattaa johtua siitä, että ikoninen lentokone on saavuttanut kotitalouden aseman 70-luvun alussa tapahtuneen ensilentonsa jälkeen.

mutta sen ikonisen nimen lisäksi Tiesitkö myös, että kyseessä oli alkuperäinen ”jumbojetti”? Se sai lempinimen silloisen suuren kokonsa vuoksi, varsinkin kun se oli ensimmäinen koskaan rakennettu laajarunkoinen Lentokone. 747: n kuviteltiin omintakeisella etu-ulokkeellaan sisältävän lähes 150 prosenttia enemmän kapasiteettia kuin edeltäjänsä, Boeing 707: n. Kapasiteetin lisäys varmisti, että 747: llä oli matkustajakapasiteettiennätys lähes neljän vuosikymmenen ajan. On vaikea löytää käytettyjä lentokoneita, joilla olisi parempi menestyshistoria kuin 747: llä.

tähän mennessä konetta on myyty yli 1 500 kappaletta, ja jokainen kone on käynyt lähes 80 miljoonan dollarin hintaan, kun se oli ensimmäisen kerran myyty 24 miljoonaa dollaria. 747: stä on neljä versiota: 747SP, 747-400, 747-8, VC-25 ja E-4.

toinen mainitsemisen arvoinen raskassarjalainen on Boeing 777. Käyttöön 90-luvun puolivälissä, se pitää tällä hetkellä ennätys on planeettojen suurin twin-jet. Istumapaikkojen kapasiteetti on 300-400 ja suurin kantama lähes 8600 merimailia (noin 16000 km),” Triple Seven ” kuten sitä yleisesti kutsuttiin on todella voima tiedustella.

sen pitkät haravoidut Siivet, kuusi pyörää päälaskutelinettä kohti ja suurin halkaisijaltaan olevat turbofaanimoottorit erottavat sen selvästi muista lentokoneista. 777 kehitettiin yhteistyössä yli seitsemän suuren lentoyhtiön kanssa, ja sen oli tarkoitus korvata vanhemmat laajarunkoiset alukset ja kuroa umpeen 747: n ja 767: n kapasiteettieron välinen ero. Tähän mennessä konetta on valmistettu noin 1500 kappaletta, joista suurin osa on Emiratesin, United, Air Francen ja Cathay Pacific Airlinesin käytössä.

sen variantteja ovat 200ER, jonka hinta on noin 295 miljoonaa dollaria, 200LR, joka maksaa noin 334 miljoonaa dollaria, 300ER, joka maksaa 361 ja 777F, joka myy 339 miljoonaa dollaria kappaleelta.

nämä kaksi lentokonetta ovat epäilemättä molemmat oikeuksiltaan raskaita, mutta mitä eroja niillä on, jotka erottavat ne toisistaan? Aluksi 747: ssä, kuten muissakin aikansa pitkän kantaman suihkukoneissa, oli neljä moottoria, kun taas 777: ssä on vain kaksi, joskin suurta moottoria. Tämän lisäksi ne ovat halvempia ajaa kuin vielä myöhemmät mallikoneet.

tässä suhteessa 777: llä lentäminen olisi halvempaa kuin 747: llä. Toinen huomattava ero on se, että 747: ssä oli kaksi kantta, kun taas 777: ssä on vain yksi. 747: n nokka on myös suunniteltu siten, että se avautuu, mikä lisää sen potentiaalia rahtikoneena. Laskutelineitä myöten 777 näyttää melkein toukalta, jolla on kuusi pyörää kummallekin päälaskutelineelle. 747: ssä taas on neljä päävaihdetta, joissa jokaisessa on neljä rengasta. Edelleen pyörillä 747: ssä on viisi sarjaa, kun taas 777: ssä niitä on vain kolme. Kaiken edellä mainitun lisäksi voidaan todeta, että 747 on suurempi pelkästään pelkän havainnoinnin perusteella.

menneinä vuosina Boeing 777: ää on pidetty kaupallisena lentokoneena enemmän kuin 747: ää. Tämä näkyy enemmän kuin selvästi myytyjen kokonaisyksiköiden määrässä suhteessa kunkin ilma-aluksen olemassaoloaikaan. Ollut noin noin 20 vuotta, 777 on lähellä, jos ei päihittää edeltäjänsä, joka on lähes 20 vuoden etumatka ei auta sen nykyinen ahdinko. Ehkä lähitulevaisuudessa näemme yhä vähemmän ikonista 747: ää ja ehkä aikanaan samaa voisi sanoa 777: stä. Siihen asti kuitenkin onnellista lentämistä.

 Carr author bio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.