Lacy Leadership

Success is Near

parhaat Nikon linssit mihin tahansa valokuvaajatyyppiin

kirjoittanut Theano Nikitas julkaistu heinäkuussa. 22, 2021 linssikokoelman rakentaminen on tärkeä osa valokuvausmatkaasi. Oikeanlaisen linssin lisääminen Nikon-valokuvauslaitteisiin on tietyllä tavalla jopa tärkeämpää kuin kameran valinta, varsinkin jos keskityt tiettyyn valokuvauksen lajityyppiin, kuten muotokuviin, villieläimiin tai katukuvaukseen. Valitsemasi objektiivityyppi voi tehdä kaiken eron niin-niin-kuvan ja jatkuvasti erinomaisten kuvien välillä. Kuvaatpa sitten KOKOKEHYKSISELLÄ järjestelmäkameralla, APS-C järjestelmäkameralla tai […]
kirjoittanut Theano Nikitas
julkaistu heinäkuussa. 22, 2021

linssikokoelman rakentaminen on tärkeä osa valokuvausmatkaasi. Oikeanlaisen linssin lisääminen Nikon-valokuvauslaitteisiin on tietyllä tavalla jopa tärkeämpää kuin kameran valinta, varsinkin jos keskityt tiettyyn valokuvauksen lajityyppiin, kuten muotokuviin, villieläimiin tai katukuvaukseen. Valitsemasi objektiivityyppi voi tehdä kaiken eron niin-niin-kuvan ja jatkuvasti erinomaisten kuvien välillä. Kuvaatpa sitten KOKOKEHYKSISELLÄ järjestelmäkameralla, APS-C järjestelmäkameralla tai Nikon Z-sarjan peilittömällä kameralla, autamme sinua lajittelemaan parhaat käytettävissä olevat Nikon-objektiivit.

Valitse oikea polttoväli

parhaat Nikon linssit ovat sekä henkilökohtainen että käytännöllinen valinta. Se riippuu useista tekijöistä. Ehkä tärkein kriteeri on se, millaisia kuvia haluat kuvata. Jotta voit kaapata paras kuva kunkin valokuvaus genre sinun kannattaa etsiä tiettyjä spesifikaatioita Objektiivin, erityisesti polttoväli. Muista, että polttoväleihin vaikuttaa kameran kennon koko. Siinä missä täyskehyskamerat tuottavat full frame (FX)-Objektiivin ilmoitetun polttovälin todellisen näkökentän, APS-C-kamera (tai DX-Objektiivi) rajaa näkökentän ja tuottaa 1,5 x kuvakulman.

hyvä uutinen on, että sekä FX-että DX-Nikon-objektiiveja voidaan käyttää vaihdellen Nikon-järjestelmäkameroissa. On kuitenkin tärkeää huomata, että DX Nikon-Objektiivi pätee edelleen 1.5x rajaus täysrunkoisella Nikon-kameralla. Aseta Nikon DSLR-järjestelmäkamera automaattisesti crop-tilaan, kun DX-objektiivi on asennettu ja olet valmis menemään. Nikon peilittömissä kameroissa on eri kiinnitys kuin järjestelmäkameroissa, joten sinun on joko ostettava Nikon Z-sarjan objektiivi tai sovitin, jolla voit käyttää järjestelmäkameroiden objektiiveja peilittömässä kamerassa.

Kuinka nopea aukko on?

toinen tärkeä etsittävä eritelmä on linssin aukkoalue. Pienempi luku, esimerkiksi f/2.8, osoittaa leveämmän maksimiaukon, joka päästää sisään enemmän valoa. Näin voit ampua pienemmissä valaistusolosuhteissa säilyttäen riittävän nopean suljinnopeuden. Nopeaobjektiivi (small number maximum aperture) tarjoaa myös mahdollisuuden luoda matala syvyyssyvyys kenttään, mikä auttaa hämärtämään taustaa, mikä on tärkeä ominaisuus pysty-ja makrolinsseissä. Mutta älä käännä nenää ylöspäin linsseissä, joissa on hitaampia (suurempi määrä) tai vaihtelevia aukkoja (jotka muuttuvat suurennettaessa linssiä). Jos aiot kuvata ulkona kirkkaassa valossa tai strobo, numerot eivät pitäisi olla ongelma.

Nikonin järjestelmäkameroista puuttuu kehonkuvan stabilointi (IBIS), joten kannattaa harkita optisella kuvanvakauksella varustettua linssiä erityisesti teleobjektiiveihin. Tästä ominaisuudesta kertovat kirjaimet VR (tärinänvähennys) Nikon-linsseissä. Tällä hetkellä kaikissa Z-sarjan Nikon peilittömissä kameroissa (paitsi lähtötason Nikon Z50: ssä) on IBIS, joten et todennäköisesti löydä kuvanvakautettuja Z-sarjan objektiiveja.

Etsitkö Nikon muotokuvalinssiä?

polttoväli on tärkeä näkökohta muotokuvalinsseissä ja lyhyt teleobjektiivi (85mm tai 105mm) on paras valinta useimpiin skenaarioihin, kuten headshots tai ¾ shots. Kokovartalokuvauksissa tai hyvin pienissä ryhmissä voi mennä leveämmälle, ehkä 70mm tai 50mm.poikkeuksena voi olla ympäristökuvaukset, joissa halutaan sisällyttää kohteen ympäristö viestimään enemmän siitä, kuka kyseinen henkilö on. Jälkimmäiselle 35 mm: n objektiivin pitäisi toimia hyvin. Vielä leveämpi, niin saat kasvonpiirteet vääristymään.

yleensä pikaobjektiivi—sellainen, jossa on laaja (pieni määrä) maksimiaukko-toimii hyvin muotokuvissa, koska on mahdollista luoda matala syvyyssyvyys kenttään. Tämä hämärtää taustan ja auttaa keskittymään aiheeseen.

paras Nikon lens overall: AF-S FX Nikon NIKKOR 85mm f/1.4

AF-S FX Nikon NIKKOR 85mm f/1.4

Portrait Prime

tämä on muotokuvalinssien kultakanta. Nikon

Check Price

AF-S FX Nikon NIKKOR 85mm f / 1.4 linssi on yksi parhaista Nikon linssit muotokuvia. Objektiivi tuottaa teräviä kuvia ja f/1.4-aukkonsa ansiosta luo kauniin bokenin, joka pehmentää taustan korostamaan pääkohdetta. Budjettimielisille Nikon-ampujille kannattaa katsoa AF-S NIKKOR 85mm f/1.8 G. Nikon Z-sarjan ampujien kannattaa tutustua NIKKOR Z 85mm f/1.8 S-linssiin.

Etsitkö Nikon super telephoto zoom-objektiivia, jolla on hämmästyttävä ulottuvuus?

Super telephoto zoom Nikon-linsseillä on uskomaton ulottuma jopa 500 mm. Ja vaikka on olemassa prime objektiivit jopa 800mm, zoom tarjoaa enemmän joustavuutta ja tulee pienempi hinta kuin prime Objektiivi. Varmista, että zoomausalue riittää kohteidesi kuvaamiseen. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lyhyemmän zoomin ja käyttää teleconverteria lisätäksesi ylimääräisen polttovälin (tarkista, että se on yhteensopiva Nikon teleconvertereiden kanssa).

pitkän kantaman linsseillä tulee kriittinen tarve kuvanvakaukselle. Nämä linssit ovat yleensä raskaita ja on todennäköistä, että et välttämättä aina tarvitse tai halua käyttää kolmijalkaa pitämään Objektiivin vakaana. Mutta etsi objektiivi, joka tulee kolmijalka/linssi kaulus, joten voit helposti asentaa sen kolmijalka tai monopod kun haluat / tarvitset fyysistä tukea.

Teleobjektiiveissa on usein muuttuva maksimiaukko, joka muuttuu suurennettaessa objektiivia sen koko pituuteen. Yleensä se ei ole ongelma, varsinkin jos kuvaat kirkkaassa valossa. Ja koska useimmat puhelinten Zoomit tarjoavat VR (tärinänvähennys), voit päästä pois normaalia hitaammalla suljinnopeudella. Mutta ole valmis jopa ISO-asetus, kun olosuhteet sen sallivat.

Kakkonen: AF-S FX NIKKOR 200-500mm f/5.6E ED VR-objektiivi

AF-S FX NIKKOR 200-500mm f/5.6 E ED VR-objektiivi.

pitkä ulottuvuus

tämä superpuhelinlasi on äärimmäisen ulottuva erinomaisella kuvanvakautuksella. Nikon

Check Price

kaukaiset kohteet eivät ole enää tavoittamattomissa AF-S FX NIKKOR 200-500mm f/5.6 E ED VR-objektiivin ansiosta sen mahtavan zoomausalueen ja jopa 4,5 pysähdyksen tärinänvähennyksen ansiosta. Mukana toimitetaan Objektiivin kaulus ja linssi on yhteensopiva Nikonin teleconvertereiden kanssa jopa kaksinkertaisella polttovälillä. Älä unohda, että APS-C-kamera lisää 1,5 x (tai noin 750mm) Objektiivin ulottuvuuteen.

mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostaa arjen Nikon zoom-objektiivin

vaikka joissakin Nikon-kameroissa on kit zoom-objektiivi, on joskus parempi ostaa vain runko ja siirtyä entistä kyvykkäämpään ja laadukkaampaan objektiiviin jokapäiväistä kuvaamista varten. Ihanteellisesti Objektiivin zoomausalue on riittävän laaja kattaakseen erilaisia skenaarioita-laajakulmamaisemista pienempiin, kaukaisiin aiheisiin ja kaikkeen siltä väliltä.

tällaiset monitoimilinssit ovat usein taloudellinen korvike useille yksittäisille linsseille. Ne eivät ole vain helpompia budjetissasi, vaan myös varustekassissasi. Sen sijaan, että pakkaus (ja kuljettaa) useita linssejä, on vain yksi. Ja joustavuus ottaa useita polttovälejä käden ulottuvilla tarkoittaa, että olet vähemmän todennäköisesti missaa ammuttu. Käännä zoomausrengas ja hioa Kotka etäällä ja nopeasti zoomaa kiinni kauniisti valaistu maisema auringonlaskun ilman puuttuu syke.

VR (tärinänvähennys) on aina hyvä ominaisuus, varsinkin jos zoom uskaltautuu Tele-valikoimaan, koska tarvitset apua, kun pidät asetukset kädessä. Ja koska Objektiivissa on todennäköisesti muuttuva aukko, jossa on pienempi (suurempi määrä) maksimiaukko, kuvanvakaus on vielä tärkeämpää, koska saatat joutua astumaan hitaampien valotusnopeuksien maailmaan. Samalla objektiivi on todennäköisesti pienempi ja kevyempi kuin zoom-objektiivi, jossa on nopea (pieni määrä) maksimiaukko, joten se on hyvä kompromissi.

miten laajakulmaobjektiivia kannattaa shoppailla

ehkä yksi avainkysymyksistä itselle on se, kuinka leveä on tarpeeksi leveä tarkoituksiinsa? Laajakulmaobjektiivina pidetään kaikkia objektiiveja, jotka ovat leveämpiä kuin 50mm kokokehysobjektiivilla (35mm APS-C-kennolla). Sen lisäksi pääset ultralaajakaiseen kategoriaan. Mahdollisimman joustavasti kannattaa valita zoom-objektiivi, jota voi käyttää kaikkeen laajasta näköalasta ja astrofotografiasta (hyvin) hieman kompaktimpaan rajaukseen kaupunki-ja katukuvaukseen.

nopeaobjektiivi, jossa on vähintään F / 2.8 maximum aukko on ihanteellinen varsinkin, jos aiot ampua hämärässä. Tarve avata linssi valon lisäämiseksi on erityisen tärkeää erikoisissa valokuvagenreissä, kuten yötaivas / astofotografia sekä vedenalainen valokuvaus.

vaikka käytössä olisi suuri (pienempi lukuaukko), voi olla aikoja, jolloin tarvitaan kuvanvakausta kameran tärisemisen välttämiseksi, joten objektiivit, joissa on kyseinen ominaisuus, voivat olla lisäkustannusten arvoisia.

paras laajakulmaobjektiivi: Nikon NIKKOR Z 14-24mm f/2,8 s

Nikon NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

leveä ja kirkas

tämä malli tuo särmikkyyttä kaikkiin laukauksiin. Nikon

Check Price

suunniteltu Nikon Z-sarjan peilittömille kameroille, tämä ultralaajakulmainen zoom sisältää kaiken. Se on yksi parhaista Nikon linssit, vaikka se tulee hintalappu vastaamaan. Reunasta reunaan ulottuva terävyys, kuvanvakaus ja nopea maksimiaukko, jolla voidaan kuvata hämäriä kuvia maalla, veden alla ja yötaivaalla. Tutustu myös Nikon AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8 G E täysrunko-ja APS-C Nikon-kameroihin.

ostamassa Nikon kameravarusteita budjetilla?

on olemassa useita tapoja säästää vaivalla ansaitsemasi dollarit Objektiivin laadusta tinkimättä. Vaikka on olemassa kolmannen osapuolen ja käytettyjä vaihtoehtoja, ihanteellinen on aina Uusi natiivi (tässä tapauksessa Nikon) linssi. Mutta kun budjetti on huippukriteeri, joudut yleensä luopumaan VR: stä (tärinänvähennys) ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta työskentelemään hitaammilla (suuremmilla) F-pysähdyksillä.

onneksi aina ei tarvitse uhrata hyvien linssien tukipilareita tai käyttää paljon rahaa löytääkseen objektiivin, jolla on merkitystä valokuvauskokemukselleen riippumatta siitä, kuinka kauan on kuvannut. Yksi suosituimmista polttoväleistä all-around-ammunnassa on niin sanottu ” nifty fifty.”50mm objektiivi ei ole vain monen valokuvaajan varustepussien katkottua, vaan vakiovaruste kaikille linssivalmistajille. Itse asiassa Nikonilla on useita 50mm malleja eri hintaluokissa. Kaiken kaikkiaan nämä linssit ovat yleensä kompakteja, nopeita ja antavat teräviä kuvia, joten voit valita budjetillesi parhaiten sopivan Objektiivin ilman monia, jos yhtään, kompromisseja.

Budjettivalinta: Nikon FX NIKKOR 50mm f / 1,8 D

Nikon FX NIKKONikon FX NIKKOR 50mm f / 1.8 Dr 50mm f / 1.8 D

standardi

tämä pieni malli on terävä kuin tack. Nikon

Check Price

huolimatta sen alhainen hinta ja kompakti 2,5 x 1.5 tuuman koko, tämä pieni Nikon-linssi on täydellinen menolinssi erilaisiin skenaarioihin. Se painaa vain 5.5 unssia, joten se on kevyt kumppani ja tarjoaa kaiken mitä tarvitset nopean automaattitarkennuksen ja veitsenterävien kuvien ansiosta. Yksi varoitus kuitenkin; se toimii vain manuaalisella tarkennuksella vanhempien kameroiden kanssa ilman sisäänrakennettua Af-moottoria, kuten Nikon D40.

harkitse myös: AF-S DX NIKKOR 18-200mm f / 3.5-5.6 G ED VR II

AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3,5-5.6G EV VR II

Renessanssilasi

tämä linssi tarjoaa yhden ratkaisun edulliseen hintaan. Nikon

Check Price

tämä 3,0 x 3,8 tuuman Nikon-Objektiivi sisältää laajan polttovälin kokoonsa nähden. Koska se on suunniteltu DX Nikon-kameroille (mutta toimii myös täysrunkoisten Nikon-järjestelmäkameroiden kanssa), saat 1,5 x sen nimetyn alueen, mikä tarkoittaa erittäin monipuolista 27-450mm näkökenttää. Ja, saat uusimman version Nikon tärinän vähentäminen auttaa combat kamera ravistaa. Jos olet Nikon Z-sarjan ampuja, tutustu NIKKOR Z 24 – 200mm f/4.6-6.3 VR-objektiiviin.

Usein kysyttyä

K: Mikä on Nikonin terävin linssi?

jos haluaa maksimaalista terävyyttä, on käytettävä Malmi käteistä. Linssit toimivat yleensä paremmin, kun ne pysäytetään hieman alaspäin suurimmasta aukostaan. Nopeammat aukot maksavat tyypillisesti enemmän. Jos haluat ehdottomasti terävimmän Objektiivin, voit tyypillisesti katsoa kallistus-shift-linsseihin. Koska linssit voivat liikkua, niiden on luotava tavallista objektiivia suurempi kuvaympyrä. Tämän seurauksena kuvaaminen kuvaympyrän keskellä asettaa koko anturin terävyyden makeaan kohtaan.

K: ovatko Nikon VR-linssit sen arvoisia?

lyhyt vastaus on kyllä, Nikon VR-linssit ovat ylimääräisen rahan arvoisia. Pitkä vastaus on, että se riippuu. Joissakin tapauksissa, Nikon n VR voi tehdä kaikki ero, onko saat ammuttu. Tämä pätee erityisesti teleobjektiiveja pidennettäessä, kun pidennetty polttoväli vaikeuttaa Objektiivin pitämistä riittävän tasaisena, jotta saadaan terävä kuva ilman jalustaa. Ja jos kuvaat heikossa valossa ja et voi saavuttaa hyvää valotusta kädessä pidettävällä suljinnopeudella, VR voi kompensoida hitaan suljinnopeuden aiheuttamaa kameran täristystä.

K: Miksi Nikon-linssit ovat niin kalliita?

totuus on, että Nikon-objektiivit eivät ole sen kalliimpia kuin muiden kameravalmistajien vastaavat natiivilinssit. Ehkä vielä tärkeämpää on se, että Nikon tarjoaa erilaisia linssejä eri hintaluokissa. Edullisemmat objektiivit ovat yleensä DX-muotoisia, koska Nikon APS-C-kamerat on myös hinnoiteltu järkevämmin kuin kokokehyskamerat tai FX-objektiivit. Vaikka Nikon-kameroiden kolmannen osapuolen linssit ovat yleensä hinnoiteltuja alhaisempia kuin Nikon-vastineet, monet ihmiset haluavat pitää kiinni jälkimmäisestä.
nämä alkuperäiset objektiivit on suunniteltu toimimaan Nikon-kameroiden kanssa ja ne saattavat tuottaa parempia tuloksia kuin kolmannen osapuolen objektiiviyhtiöt.

Miten valita paras Nikon linssit

valitsemalla paras Nikon linssit lisätä kameran vaihde ei ole niin pelottava kuin se voi tuntua. Kun kehität arvion tarvitsemiesi linssien tyypistä, Nikon tarjoaa tarpeeksi vaihtelua, että voit helposti sovittaa kuvausvaatimuksesi käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin, olipa kyse muotokuvien, villieläinten tai upeiden maisemien kuvaamisesta. Samaan aikaan hinnat vaihtelevat parista sadasta dollarista useisiin tuhansiin, joten voit myös löytää linssin, joka sopii budjettiisi (tai sen lähelle).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.