Lacy Leadership

Success is Near

nslookup selitti

valtavan määrän ihmisiä käyttävän Internetiä, mutta hyvin harva ymmärtää, miten internet toimii konepellin alla. Kun otetaan huomioon, että verkossa rekisteröityjä verkkosivustoja on noin 1,74 miljardia, tarvitsemme tehokkaan järjestelmän, joka lajittelee ja tallentaa kunkin yhteyden tiedot. Vaikka muodostamme teknisesti yhteyden verkkosivustoihin ja palvelimiin IP-osoitteen kautta, näiden numeromerkkijonojen muistaminen voi olla vaikeaa, jopa IT-henkilöstölle. Sen sijaan, käytämme […]

valtavan määrän ihmisiä käyttävän Internetiä, mutta hyvin harva ymmärtää, miten internet toimii konepellin alla. Kun otetaan huomioon, että verkossa rekisteröityjä verkkosivustoja on noin 1,74 miljardia, tarvitsemme tehokkaan järjestelmän, joka lajittelee ja tallentaa kunkin yhteyden tiedot. Vaikka muodostamme teknisesti yhteyden verkkosivustoihin ja palvelimiin IP-osoitteen kautta, näiden numeromerkkijonojen muistaminen voi olla vaikeaa, jopa IT-henkilöstölle. Sen sijaan, käytämme jotain kutsutaan DNS records.

DNS-tietue tallennetaan DNS (Domain Name System) – palvelimelle, ja jokainen internet-yhteys käyttää näitä palvelimia isäntänimien muuntamiseen IP-osoitteiksi. Tämä tarkoittaa, että kun kirjoitat www.fasthosts.co.uk, DNS-palvelu kysyy sen verkkosivuilla tietokantaan, ja palvella sinua IP-osoite, että verkkosivuilla. Sitten, voit muodostaa yhteyden internet-protokollan (IP) isäntäpalvelimeen.

käyttöön nslookup

kun sinulla on ongelmia DNS-hakupalvelun kanssa, yksi tapa diagnosoida nämä ongelmat on nslookup-työkalun kautta komentokehotteessa.

nslookup on lyhenne nimestä Name server lookup ja sen avulla voi kysellä DNS-palvelusta. Työkalua käytetään tyypillisesti verkkotunnuksen hankkimiseen komentorivikäyttöliittymän (CLI) kautta, IP-osoitteen yhdistämisen yksityiskohtien vastaanottamiseen ja DNS-tietueiden etsimiseen. Nämä tiedot haetaan valitsemasi DNS-palvelimen DNS-välimuistista.

nslookupiin sisältyy kaksi ensisijaista funktiota. Ensimmäinen on DNS-haku, jossa annat verkkotunnuksen URL-osoitteen ja noudat vastaavan palvelimen IP-osoitteen. Voit myös kääntää tämän prosessin ja antaa IP-osoitteen hakea vastaavan verkkotunnuksen URL.

nslookup-tilat

nslookupille on olemassa kaksi toimintatilaa, joita kutsutaan ei-interaktiivisiksi ja interaktiivisiksi.

ei-interaktiivisella nslookup-työkalulla tarkistetaan DNS-palvelinten välimuistin osoitemerkinnät. Nämä merkinnät tunnetaan resurssitietueina. Voit hakea vain nykyisen käyttämäsi DNS-palvelimen ja sitten verkkotunnuksen URL-osoitteen ja IPv4/IPv6-osoitteet tässä tilassa. Tämä on oletustila, kun suoritat yksinkertaisen haun ilman lisäparametreja.

sitten meillä on interaktiivinen. Tätä tilaa käytetään kysymään nimipalvelimista tietoja isännistä ja verkkotunnuksista tai tulostamaan täydellinen luettelo kyseisen verkkotunnuksen isännistä. Interaktiivinen istunto on pysyvä komentokehoteikkunassa, joten voit kirjoittaa komentoja nslookup ilman määrittää, että haluat käyttää nslookup alussa jokaisen komennon.

Testing non-interactive mode

Please note, this guide was written using Windows 10 v2004. Linux ja macOS tukevat myös nslookupia, mutta keskitymme tässä oppaassa Windowsiin.

kokeillaan ensimmäistä nslookup-komentoa. Tämä tapahtuu ei-interaktiivisessa tilassa.
avataksesi komentokehotteen, paina Windows-näppäintä + R avataksesi ajon. Kirjoita cmd ja paina Enter näppäimistöllä. Näet komentorivi ikkuna ilmestyy.

nyt päästään testaamaan nslookupia. Aloita kirjoittamalla nslookup www.google.co.uk. tämä pyytää nslookup tiedustella Googlen UK palvelimet ei-interaktiivinen tilassa.

sinun pitäisi nähdä samanlainen tulos komentorivi-ikkunassa:

C:\Users\Fasthosts>nslookup www.google.co.uk
palvelin: yksi.yksi.yksi.yksi
osoite: 2606:4700: 4700::1111
ei-arvovaltainen vastaus:
nimi: www.google.co.uk
osoitteet: 2a00:1450:4009:806::2003
216.58.204.3

tarkastelkaamme tätä tulosta.

käytetty DNS-palvelin oli 1.1.1.1, jota ylläpitää Cloudflare. Voimme nähdä, että kyseisen DNS-palvelimen IPv6-osoite on 2606:4700: 4700:: 1111.

kuten aiemmin mainittiin, perus nslookup-komennot vetävät dataa DNS-palvelimen välimuistista. Viestin ei-arvovaltainen vastaus todistaa tämän, sillä tietoja ei otettu suoraan palvelimelta, joka todellisuudessa isännöi tietoja.

seuraavaksi meillä on verkkosivun URL, jonka kirjoitimme aiemmin.

näet, että Googlen palvelimen IPv4-osoite oli 216.58.204.3 ja IPv6-osoite oli 2a00:1450:4009:806::2003.

tämä on kaikki tiedot, jotka saat alkeellisimmalla nslookup-komennolla.

jos käytät eri DNS-palvelinta ei-interaktiivisessa tilassa

käyttääksesi eri DNS-palvelinta, kirjoita seuraava:

nslookup www.google.co.uk 8, 8, 8.8

syntaksi on nslookup <nimipalvelimen URL> <DNS-palvelimen IP-osoite>
tässä tapauksessa käytettiin Googlen DNS-palvelinta 8.8.8.8, ja saatiin seuraava tulos:

palvelin: dns.google
osoite: 8.8.8.8
arvovaltainen vastaus:
nimi: www.google.co.uk
osoitteet: 2a00:1450: 4009: 80f::2003
216.58.213.99

saatat ihmetellä, miksi IP-osoite on erilainen? Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että DNS-palvelimet ovat erilaisia tallenteita. Huomaat, että molemmat IP-osoitteet toimivat, jos kopioit ne selaimeesi, joten tässä tapauksessa se ei ole ongelma.

joissakin tapauksissa tämä voi kuitenkin olla ongelma. Jos muutat sivuston staattinen IP-osoite, olettaen, että sinulla on yksi hosting-palvelin, virheellinen DNS ennätys voi tehdä sivuston saavuttamattomissa. Tässä tapauksessa, sinun täytyy huuhdella DNS välimuisti kyseisen verkkotunnuksen pakottaa päivittää DNS-palvelimen. Google tarjoaa yhdelle verkkotunnukselle eristettyä DNS-huuhtelupalvelua. Fasthosts tarjoaa myös DNS-huuhtelun Ohjauspaneelin sisällä, kuten tässä on kuvattu.

interaktiivinen tila nslookupille

interaktiivinen tila mahdollistaa pysyvän nslookup-istunnon luomisen kehittyneemmällä toiminnallisuudella. Voit tehdä tämän, kirjoita nslookup komentokehoteikkunaan.

nyt voit kirjoittaa komentoja tarvitsematta kirjoittaa ensin nslookupia.

Common interactive mode commands

Find mail exchange nameservers

yritetään asettaa nimipalvelintyyppi, jota pyydämme MX (mail exchange) – palvelimelle.

kirjoita seuraava Komentokehoteikkunaan:
Set type = MX

et näe vastausta, mutta tämä on asettanut nslookupin kysymään MX-palvelimia.

nyt tyyppi:
gmail.com

sinun pitäisi nähdä samanlainen kuin seuraavat näyttävät:

Ei-arvovaltainen vastaus:
gmail.com MX preference = 10, mail exchanger = alt1.gmail-smtp-in.l.google.com
gmail.com MX preference = 40, mail exchanger = alt4.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preference = 30, mail exchanger = alt3.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preference = 20, mail exchanger = alt2.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preference = 5, mail exchanger = gmail-smtp-in.l.google.com

tässä näet palvelinosoitteet jokaiselle sähköpostinvaihtopalvelimelle, jota käyttää gmail.com. MX preference-attribuutti näyttää meille ensisijaisen palvelimen, joka on tässä tapauksessa alt4.

Hanki arvovaltainen vastaus

vaihda nyt palvelintyyppi soa: ksi kirjoittamalla:

set type=soa.

tämä pakottaa DNS-palvelimen palauttamaan vastauksen arvovaltaiselta DNS-palvelimelta.

nyt selvittää ensisijainen nimipalvelin kirjoittamalla:
google.co.uk
karsittu tulos on:
primary name server = ns1.google.com
nyt tyyppi:
google.co.uk ns1.google.com
tulos:
palvelin: ns1.google.com
osoitteet: 2001:4860:4802:32::a
216. 239. 32. 10
google.co.uk
primary name server = ns1.google.com
responsible mail addr = dns-admin.googleta.com
serial = 322751975
refresh = 900 (15 min)
retry = 900 (15 min)
expire = 1800 (30 min)
default TTL = 60 (1 min)

nyt on tuoreimmat ja ajan tasalla olevat ennätykset google.co.uk. voit luottaa tähän vastauksen arvovaltaisuuden vuoksi, jos ei-arvovaltainen voi olla vanhentunut tai virheellinen.

Join the fasthosts domain

Web hosting voi olla monimutkaista, mutta Fasthosts pitää asiat yksinkertaisina. Tarjoamme omia palvelimia, jotka käyttävät automaattisesti omia nimipalvelimiamme minimoidakseen viiveen DNS-hakujen aikana.

Anna fasthosts-verkkotunnus ottamalla yhteyttä ystävälliseen myyntitiimiimme numeroon 0808 1686 777 tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.