Lacy Leadership

Success is Near

Miten valita Bongausalue Ostajan opas

tarkkailu scopes kuten tämä Oculus tarkkailu laajuus ei vain avulla voit bongata pelin suuremmilta etäisyyksiltä, mutta myös voit koko potentiaalinen pokaali muutaman kilometrin päässä. kiikarit ovat useimpien suurriistan metsästäjien vakiovaruste. Samoin useimmat kiväärit on nykyään varustettu tähtäimellä, jopa pohjoisen ja idän valkoisissa metsissä. Näiden tärkeiden optiikoiden lisäksi tähystysaukot voivat kuitenkin olla myös erittäin hyödyllisiä laitteita, […]

Oculuksen tähystysalue

tarkkailu scopes kuten tämä Oculus tarkkailu laajuus ei vain avulla voit bongata pelin suuremmilta etäisyyksiltä, mutta myös voit koko potentiaalinen pokaali muutaman kilometrin päässä.

kiikarit ovat useimpien suurriistan metsästäjien vakiovaruste. Samoin useimmat kiväärit on nykyään varustettu tähtäimellä, jopa pohjoisen ja idän valkoisissa metsissä. Näiden tärkeiden optiikoiden lisäksi tähystysaukot voivat kuitenkin olla myös erittäin hyödyllisiä laitteita, erityisesti lännessä.

Tähystyskoppeja on saatavana erilaisina suurennoksina, mutta kaikki ovat voimakkaampia kuin useimmat kiikarit. Tämä suureneminen voi olla elintärkeää metsästettäessä riistalajeja, kuten isokarhuja, piikkisarvia, muulipeuroja ja karibuja, tai vuoristolajeja, kuten lampaita ja vuohia. Spotting scopes voi paitsi voit paikalla riistan suuremmilta etäisyyksiltä, mutta pystyy koko potentiaalisen pokaalin muutaman kilometrin päässä voi säästää tunteja aikaa vaanii eläin, joka osoittautuu ole mitä etsit. Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää valita bongaus laajuus, joka sopii sinulle.

Optiikkateollisuuden termien ymmärtäminen

jotta voi tehdä tietoisen valinnan, on ensin ymmärrettävä joitakin optiikkateollisuudessa käytettäviä termejä ja mitä ne tarkoittavat. Tyypillisen tarkkuusalkometrin määrittelyt esitetään yleensä seuraavasti: 18-36 x 50mm eli 20 x 65mm tai jokin sen muunnelma. ”X”: ää edeltävät luvut viittaavat laajuuden suurennukseen, ja tämä voi olla muuttuva luku, kuten 18-36 tässä tapauksessa, tai kiinteä luku, kuten 20. Oli numero mikä tahansa, se tarkoittaa, että kohteesi ilmestyy monta kertaa lähemmäksi kuin se todellisuudessa on. X: ää seuraava luku tarkoittaa objektiivilinssin halkaisijaa (kohdetta kohti suunnattua linssiä; silmää lähimpänä olevaa linssiä kutsutaan silmän linssiksi tai okulaariksi) millimetreinä ilmaistuna.

kaikki pistetaajuudet ovat joko kiinteätehoisia tai muuttuvatehoisia. Kiinteät mallit asetetaan pysyvästi tietylle suurennustasolle, kun taas muuttujia voidaan säätää niiden asetusalueella. Vaikka kiinteän tehon tarkkailu voi vedota joihinkin metsästäjiin, muuttuvan mallin monipuolisuutta on vaikea voittaa ja 15-45x, 16-48x tai 20-60x hallitsevat nyt markkinoita. Kun olet havainnut eläimen, josta olet kiinnostunut, vaihtelevan tehon tarkkailu-tähtäimen avulla voit nostaa suurennoksen korkeimmalle asetukselleen tutkiaksesi tarkasti hienompia pokaalin yksityiskohtia. Riistaa skannattaessa on kuitenkin tärkeää pitää tähtäin pienemmällä asetuksella, sillä mitä suurempi suurennos on, sitä pienempi on tähtäimen näkökenttä (F. O. V.), ja pieni näkökenttä vaikeuttaa kohteen paikantamista tähtäimen kautta. Tästä syystä jotkut mallit on varustettu yksinkertaisella ulkoisella peep-tähtäimellä, joka mahdollistaa kohteen hankinnan ennen katselua suuritehoisen linssin läpi.

Tarkkuusalkometrin Linssivaihtoehdot

kun kyseessä on tähtäimen Objektiivi, ne voivat yleensä vaihdella halkaisijaltaan 50-80 mm. Mitä suurempi se on, sitä suurempi näkökenttä on millä tahansa suurennusasetuksella, mutta myös sitä kirkkaampi laajuus on riippuen sisäpintojen pinnoitteista. Laadukkailla spotting scopeilla on kyky kerätä käytettävissä olevaa valoa scope: iin ja hyödyntää sitä siten, että hämärissä olosuhteissa näkee paremmin kuin paljain silmin. Avainsana tässä on kuitenkin korkea laatu,mutta mikä tekee laadukkaasta laajuudesta?

linssin pintaan levitetään erikoiskemikaalipinnoitteita häikäisyn vähentämiseksi ja käytettävissä olevan valon määrän vähentämiseksi, kun valo siirtyy kohteesta silmään. Näiden pinnoitteiden laatu, lukumäärä ja sijainti määräävät valon määrän. Tässä ovat vaihtoehdot ja mitä ne tarkoittavat:

  • päällystetty-yksi kerros levitetään vähintään yhdelle linssipinnalle
  • täysin päällystetty-yksi kerros levitetään kaikille ilma-lasi-pinnoille
  • Monipinnoitettu – useita kerroksia levitetään vähintään yhdelle linssipinnalle
  • täysin monipinnoitettu – useita kerroksia levitetään kaikille ilma-lasi-pinnoille

tarkkailu scope kit

Spotting scope sarjat kuten tämä harjoittamisesta Spotting Scope Kit sisältää lisävarusteita, kuten jalustat ja ikkuna kiinnikkeet tarjoavat erinomaista vastinetta.

mitä enemmän linsseihin levitetään pinnoitteita, sitä kalliimpi tähtäin on, eivätkä huippulaatuiset tähtäimet ole halpoja; kuitenkin saa sen, mistä maksaa. Odottaa maksaa välillä $150 ja $1,500 bongaus tähtäin. Nyrkkisääntö, kun se tulee optiikka on ostaa parasta, että sinulla on varaa ja et tule katumaan sitä. Korkealaatuiset optiikat eivät ole vain selkeämpiä ja kirkkaampia, mutta ne eivät aiheuta päänsärkyä tai silmien väsymistä tuntikausia lasittamisesta niin kuin halpa optiikka voi, ja ne kestävät useita elinaikoja.

mitä muuta saat tällä rahalla?

monet tähystysaukot ovat kumipanssaroituja, jotta ne antaisivat jonkinlaisen suojan törmäystä ja pauketta vastaan kentällä. Useimmat ovat jopa vedenpitäviä. Saatavana on myös kompakteja malleja, jotka mahtuvat helposti pakkaukseen, sekä huippulaatuisia teräväpiirtomalleja, jotka tarjoavat paremman resoluution ja värintoiston. Monet spotting scopes nykyään tarjotaan osana pakki, joka sisältää kovan ja / tai pehmeä kantolaukku, pieni kolmijalka ja jopa erityinen auton ikkuna mount käytettäväksi metsästysajoneuvoja. Nämä sarjat tarjoavat erinomaisen arvon.

jos et ole vain suurriistan metsästäjä, vaan olet myös maaliampuja tai luontokuvaaja, voit saada lisäkäyttöä ja arvoa bongaussuunnasta. Ampumaradalla viereesi pystytetty tarkkailu-tähtäin, olipa kyseessä kilpaurheilu, plinking tai pelkkä havainto-metsästyskiväärilläsi, säästää sinut monelta kävelyltä-matkan päästä tarkastamaan kohteesi, sillä useimmat rifleskoopit ja kiikarit eivät yksinkertaisesti tarjoa tarpeeksi suurennusta, jotta näkisi pienen luodinreiän paperilapussa 100 tai useamman metrin päässä. Kaiken huipuksi, voit myös ostaa adapterin joihinkin malleihin, joiden avulla voit kiinnittää tähtäimen 35mm: n tai digitaalisen järjestelmäkameran runkoon, antaen sinulle erittäin hyödyllisen teleobjektiivin kaukokuvaukseen, tai ”digiscoping.”

Kiikarit ja riflescopes ovat hyviä, mutta jos haluat todella bongata riistaa pitkän matkan päästä, tai saada lähietäisyydeltä ja persoonallisen katseen mahdolliseen seinähirmuun ennen varsan starttia, tähystysalue on ainoa keino.

1 nuolenpääkärki: Tutustu Bass Pro Shopsin suosittuun ja laadukkaaseen Oculus-optiikkaan & .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.