Lacy Leadership

Success is Near

miten sitoa maastopyörä

jos olet onnekas elää ja pelata lähellä trail järjestelmä (tai on oma Motocross rata rakennettu takapihalle!) sitten sitominen alas maastopyörä matkan pois kotoa ei ole niin paljon ongelma. mutta koska taivaan täytyy odottaa useimpia meitä, joiden on ajettava pyörämme suosikkiratsastuspaikallemme, meidän on tietenkin saatava kyytimme sidottua mukavasti ja tiukasti, oli matka kuinka pitkä tahansa. hyvä, […]

jos olet onnekas elää ja pelata lähellä trail järjestelmä (tai on oma Motocross rata rakennettu takapihalle!) sitten sitominen alas maastopyörä matkan pois kotoa ei ole niin paljon ongelma.

mutta koska taivaan täytyy odottaa useimpia meitä, joiden on ajettava pyörämme suosikkiratsastuspaikallemme, meidän on tietenkin saatava kyytimme sidottua mukavasti ja tiukasti, oli matka kuinka pitkä tahansa.

hyvä, että vastauksia riittää.

jotkut pyöräilijät omistavat sprinter-pakettiauton, mutta useimmat omistajat vetävät maastopyöränsä Kuorma-auton sängyssä tai peräkärryssä. Kumpikin kuljetusjärjestelmä vaatii lisävarusteita, jotka turvaavat maastopyörän turvallisesti. Halpaa reittiä voi toki lähteä etsimään autotallissa lojuvista köysistä, soinnuista ja benjeistä, mutta emme suosittele sitä. Sen sijaan, viettää hieman nyt kokeiltu-ja-totta menetelmä, joka pitäisi kestää elämän maastopyörä tai jopa kuorma.

maastopyörää kuljetettaessa on tärkeää rajoittaa etupyörän liikkumista matkan aikana. Tämä on resepti jotain rikkoa. Itse asiassa haarukkatuen lisääminen estää haarukoiden ja tiivisteiden purkamisen. Haarukkatuki asennetaan helposti renkaan yläosan ja kolmikiinnikkeiden alaosan väliin.

mitä tulee maastopyörän kiinnittämiseen, pyöräkukko lienee kätevin tapa kiinnittää eturengas. Se on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta myös poistaa aikaa ja vaivaa hihnat. Tätä menetelmää käytetään yleisimmin perävaunujen kanssa, koska kiinnität laitteen pysyvästi lattialevyyn. Joten huokaista helpotuksesta, jos olet juuri ostanut upouusi kuorma. Sitä voidaan varmasti käyttää kuorma-auton sängyssä, mutta ihannetapauksessa se on perävaunussa, jota käytetään pääasiassa maastopyörien kuljettamiseen.

lopuksi pysyvä High Roller Truck Bed-Sidontapalkki kiinnittyy Kuorma-auton sängyn etuosaan ja siinä on kolme paikkaa etupyörille ja kahdeksan sidontapaikkaa. Asennus vaatii hieman tietotaitoa, mutta kun se on asennettu, maastopyörien, erityisesti useiden maastopyörien, kuljettaminen on melko helppoa.

lisävarusteena saatavalla Tie-Tankopotkurilla voit vetää kolme maastopyörää asettamalla keskimmäisen pyörän taaemmaksi Kuorma-auton sängylle, jolloin kaksi sivuilla olevaa pyörää voi levätä eteen päin ilman tankojen paukuttelua.

perinteisempi tapa kiinnittää maastopyörät on käyttää pihtilaitetta lukittavien hihnojen ohella. Suosittelemme seuraavia yhdessä toistensa kanssa:

  • ANCRA Removable solmi Down Anchor
  • Canyon Dancer solmi Down Strap Rings
  • Lockstraps Locking solmi-Down Extensions
  • BikeMaster solmi Down Extensions

tulet luultavasti huomaamaan tämän yleisesti käytössä olevan sidontamenetelmän, koska se on kustannustehokkain, toimii kuorma-autoissa, perävaunuissa ja sprinter-pakettiautoissa, Plus laitteet ulottuu sen käyttö kuljettaa noin lika polkupyöriä. Lisäksi mikään ei ole pysyvää. Se ei myöskään ole huono idea sisällyttää tie-downs joitakin pysyviä vaihtoehtoja käsitellään edellä ylimääräistä turvallisuutta.

jos perävaunua tai kuorma-auton vuodetta käytetään muuhunkin kuin maastopyörien kuljettamiseen, ei kannata asentaa pysyviä kiinnikkeitä, kuten pyöräkukko

, Ancra on suosittu, koska vaikka se vaatii pulttausta, se on pois tieltä, kun sitä ei käytetä, jolloin voit käyttää kuorma-auton vuodetta tai perävaunua muihin kuin muihin tarpeisiin.

hihnarenkaat vaativat yksinkertaisesti poistamaan kaikki kuorma-autoon, perävaunuun tai jopa maastopyörään jo asennetut pultit, nostamaan renkaat paikoilleen (kuten pesukoneessa) ja kiristämään pultin tai ruuvin takaisin paikoilleen. Hihnarenkaissa on break-mitoitettu 2000 kiloa, joten kourallinen näitä yhdessä lukkosuojusten ja sidontapidennysten kanssa menevät pitkälle pyörien kiinnittämiseen.

jos omistaa pätkäpetiauton, ei ole tuuri loppu. Pudota takaluukku, mikä pidentää vuodetta, ja kiinnitä Moto-Gate Häntäportti valmistettu paksu, kestävä nylon. Se on helppo asentaa, vie vähän tilaa, kun sitä ei käytetä ja tarjoaa kolmen tonnin murtokuorman. Verkko ei toimi vain peräporttina, vaan tarjoaa lisäturvaa, koska se kaksinkertaistuu ylimääräisenä sidoksena, joka kietoutuu tiukasti pyörän takapyörien ympärille. Katso videolta:

Nyt, mihin kiinnität toisen puolikkaan kaikista noista tasapeleistä? Käytä dirt-pyörän tankoja, tämä pitää eturenkaan vakaana, mutta varo johtoja, kaapeleita ja muita ohjauskomponentteja. Ennakoi jonkin verran liikettä matkan aikana, joten varmista, että sidonnaisuudet eivät häiritse muita yhteyksiä. MotoSport Powertye Tie-downs on pehmeä koukku järjestelmä, joka vähentää liukkautta ja vaurioita tankojen jota voit käyttää ylimääräistä tukea.

tavallisesti kolmoispidikkeet eivät tarjoa hyvää paikkaa solmun kiinnittämiseen naarmuttamatta rekisterikilpeä tai etulokasuojaa. Canyon Dancer solmi-down-Hihnarenkaiden avulla voit kiinnittää sidoksia kolmikiinnikkeisiin tai lähes mihin tahansa pulttiin.

hihnarenkaan kiinnittäminen kolmoispuristimeen on yksi tapa sitoa pyörä

voit käyttää myös jalkatappeja ankkuripisteinä, eivätkä useimmat pyöräilijät yleensä sido pyörän selkää. Yleinen nyrkkisääntö anchor / tie-down-järjestelmää käytettäessä on, ettei koskaan voi olla liikaa sidontoja!

lopulta harvoin, jos koskaan, näkee hyötykuormassa kuorma-tai perävaunullisen maastopyöriä, joissa ei ole polttoainekanisteria. Täysi polttoainekannu on painava, mutta ei immuuni kaatopaikalle. Et halua, että bensaa valuu autoosi tai asuntovaunuusi. Kannu Snug on bensakanistereille, mitä kaikki edellä on maastopyörille. Se on investoinnin arvoinen.

useita ankkuri järjestelmiä on olemassa ja kaikki tie-downs tai puristin laitteet myydään MotoSport.com toimi yhtä hyvin. Valitse matkustustavan (kuorma-auto tai perävaunu) perusteella ja käytetäänkö Kuorma-auton vuodetta tai perävaunua erityisesti ja yksinomaan maastopyöriin. Chock-järjestelmä toimii hyvin perävaunuissa, joita käytetään maastopyörien vetämiseen, mutta kuorma-auton vuode, joka kuljettaa maastopyöriä yhtenä viikonloppuna, huonekaluja seuraavana ja retkeilyvarusteita toisena, olisi parasta käyttää hihnarenkaita tai irrotettavia ankkureita.

Katso lisätietoja Dirt Bike Straps and Cargo Accessories-sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.