Lacy Leadership

Success is Near

Miten rakennusala torjuu jätteitään?

koska vaikutukset maailmaan ovat liian suuret, huomaamme yhä enemmän keskittyvän maailmanlaajuisesti tuotetun jätteen määrään laajalle levinnyt käsitys siitä, että tämä ei ole kestävää, on johtanut siihen, että eri sektorit etsivät tapoja käsitellä omia jäteasioitaan. Iso-Britannian suurin luonnonvarojen kuluttaja on Wrap: n mukaan rakennusteollisuus. Heidän tutkimuksensa mukaan ala käyttää vuosittain 400 miljoonaa tonnia materiaalia, mikä johtaa […]

koska vaikutukset maailmaan ovat liian suuret, huomaamme yhä enemmän keskittyvän maailmanlaajuisesti tuotetun jätteen määrään

laajalle levinnyt käsitys siitä, että tämä ei ole kestävää, on johtanut siihen, että eri sektorit etsivät tapoja käsitellä omia jäteasioitaan.

Iso-Britannian suurin luonnonvarojen kuluttaja on Wrap: n mukaan rakennusteollisuus. Heidän tutkimuksensa mukaan ala käyttää vuosittain 400 miljoonaa tonnia materiaalia, mikä johtaa siihen, että jätettä syntyy 100 miljoonaa tonnia.

jos asiaa tarkastellaan tarkemmin, Rakennusjätteen määrä vastaa yli kolmannesta Yhdistyneen kuningaskunnan vuotuisesta kokonaisjätemäärästä.

miten tämä järkyttävä jätemäärä syntyy, ja mitä rakennusteollisuus voi tehdä tason alentamiseksi? Tässä artikkelissa, tutkimme syitä tämän jätteen, sekä tapoja puuttua niihin.

jätekysymys rakennusalalla

Resourcen Allan Sandilands esittää rakennusalan jätteistä, että medianäkyvyyden puute on osasyy siihen, että yleisö reagoi alan jäteongelmaan vain vähän. Kun muovisaaste on dokumentoitu voimakkaasti sen vaikutuksista villieläimiin, Sandilands toteaa, että tällaista kattavuutta ei ole tapahtunut rakennusteollisuudessa, johon hän viittaa ”hiljaisella sektorilla”.

huonosti toteutettujen säännösten noudattamista koskevien toimenpiteiden, epäjohdonmukaisten hankintalausekkeiden ja yleisenä teemana on vastuun siirtäminen asiakkailta urakoitsijoille, Sandilands päättelee, että rakennusala ei hoida jätteitään järkevästi vastuullisesti.

ilman asianmukaista ymmärrystä kierrätyksen ja materiaalien uudelleenkäytön hyödyistä rakennusala ei todennäköisesti pysty muuttamaan ja mukauttamaan jäteperusteisia toimintatapojaan. Mutta Wrap korostaa, miten rakennusalalla puuttuu enemmän kuin vain hyötyä vähentää jätteiden määrää, osoittaa, miten puuttua työmaalla jäte voi auttaa:

  • Säästä luonnonvaroja
  • noudata lainsäädäntöä
  • vähennä CO2-päästöjä ja jätemääriä
  • vähennä materiaalien hankintakustannuksia käyttämällä materiaaleja uudelleen
  • tuo rahaa keräämällä ja kierrättämällä materiaaleja

mitä voidaan tehdä

miten rakennusteollisuus voi alkaa sopeuttaa asennettaan jätehuoltoon ja hyötyä siitä? Tärkein tapa on, että yritykset ymmärtävät tarpeen hallita nykyistä paremmin yrityksensä jätetuotantoa sekä aikaisempaa suunnittelua ja osallistumista koko toimitusketjuun. On tärkeää pitää jätehuoltoa jatkuvana prosessina eikä pelkkänä tuloksena; tämä muutos voi auttaa minimoimaan syntyvän jätteen määrän.

paras toimintatapa yrityksille, jotka haluavat muuttaa näkemystään ja jätehuoltoa, sisältää minimoinnin. Tehokkaalla materiaalinkäytöllä ja syntyvän jätteen rajoittamisella yritykset voivat auttaa jätehuollossa ennen kuin jäteurakoitsijat ovat edes mukana prosessissa. Tällaisen lähestymistavan perusajatus sisältää:

  • esisuunnittelu-esitä tavoitteet, jotka yrityksesi haluaa saavuttaa osana päivitettyä jätehuoltoprosessiaan.
  • Design and Procurement — Review the current process and highlight any missed opportunities or areas of improvement. Laadi jätehuoltosuunnitelma (Swmp), jotta jätettä voidaan seurata ja jotta jätettä voidaan minimoida.
  • rakentamista edeltävät suoritusindikaattorit ja tehokkaat työmaajärjestelyt parhaiden käytäntöjen varmistamiseksi paikan päällä.
  • rakentaminen-jatkuva seuranta sekä palaute on tässä vaiheessa elintärkeää.
  • Rakentamisen jälkeinen tarkastusprosessi ja mahdollinen palaute paikan päällä toimivalta henkilökunnalta.

yksityiskohtaisen SWMP: n laatiminen on kiistatta paras käytäntö, ja sen avulla voidaan vähentää paikan päällä syntyvää jätettä jopa 15 prosenttia, mikä merkitsee 43 prosenttia vähemmän kaatopaikalle menevää jätettä. Se voi kuulostaa ylimääräiseltä, suurelta tehtävältä, mutta se auttaa virtaviivaistamaan hanketta pitkällä aikavälillä. Lisäksi voit puhua jätehuollon toimittajalle, kuten Reconomylle, jätehuoltosuunnitelman laatimisesta; he voivat neuvoa sinua parhaista tavoista erotella jätemateriaali, jota tarvitset, ja miten vaaralliset materiaalit voidaan hävittää turvallisesti.

perustasolla Rakennusliikkeet voivat myös tutkia tilausprosessejaan varmistuakseen siitä, etteivät ne tee ylitilauksia millään materiaalilla-vastaavanlaisten aiempien projektien tarkastelu ja loppujätteen arviointi voi olla tehokas tapa ennustaa materiaalitarve. Lisäksi varastotilojen tarkastelu voi varmistaa, että materiaalit kestävät mahdollisimman pitkään; onko varastointipaikkasi vedenpitävä ja turvallinen?

rakennushävikistä, joita syntyy, kannattaa katsoa, voidaanko katkoja käyttää sen sijaan, että tilattaisiin lisää materiaaleja. Vaihtoehtoisesti voit tutkia mahdollisuutta myydä tai lahjoittaa käyttämättömiä materiaaleja, jos et voi palauttaa niitä.

tietenkin, jos jätemateriaalia ei voida käyttää uudelleen tai korjata uusiokäyttöön, kierrätys on parempi vaihtoehto kuin hävittäminen. Jos sinulla on ulkoistettu jätehuollon tarjoaja, he voivat auttaa neuvomaan tässä. Kierrätys on tietysti ympäristön kannalta paras vaihtoehto, mutta sillä voi säästää rahaa myös kaatopaikkaverossa!

rakentamisen Jäteinnovaatiot

vaikka rakennusteollisuudella on paljon mahdollisuuksia jätteiden vähentämiseen ja käsittelyyn, tulevaisuuskin näyttää valoisalta.

Maailman talousfoorumi raportoi mahdollisesta uudesta rakennusmateriaalista, joka auttaisi toista jätelähdettä hyödyntämällä sitä raaka — aineena-ruoka-aineen käyttöä. Itse lähde kertoo, että jotkut yritykset ovat jo alkaneet hyödyntää tätä resurssia; sienien käyttö tornirakennuksen tiilien luomiseen, maissintähkistä, vehnästä ja jopa banaanikasveista valmistetut Rakennusmateriaalit. Ananasta nahan korvikkeena, kankaita sitrushedelmien kuorista — jos nämä ajatukset saavat kannatusta, rakennusjätettä voitaisiin torjua käsi kädessä muiden alojen jätteiden kanssa.

jätteen vähentäminen on ensiarvoisen tärkeää kaikille toimialoille, ja rakennusteollisuus on keskeinen keulakuva Yhdistyneen kuningaskunnan jätteen kokonaismäärässä. Näin ollen on alan vastuulla tehdä mahdollisimman paljon materiaaliensa vähentämiseksi, uudelleenkäyttämiseksi ja kierrättämiseksi aina, kun se on mahdollista.

lähteet:

voidaanko rakennusjäteongelmaan puuttua?

Rakennusjätteen vähentäminen

miten hyvällä suunnittelulla voidaan minimoida rakennusalan jätteet?

tulevaisuudessa kaupunkeja voitaisiin rakentaa ruokahävikillä

viisi tapaa, joilla rakennusalan yritykset keskittyvät kestävyyteen vuonna 2016

rakennusteollisuuden siivous

Rakennuspäällikön lopullinen jätehuollon työkalupakki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.