Lacy Leadership

Success is Near

Miten hoitaa henkilökohtaisia raha-asioitaan kuten yritystoimintaa

moni kokee henkilökohtaisten raha-asioidensa hoitamisen vaikeaksi tehtäväksi. Joillekin raha ei ollut perheen keskustelunaihe lapsena. Opetussuunnitelmassa sille ei ollut sijaa millään koulutusasteella. Joten, miten sitten, jos ihmiset eivät altistu sille nuoruudessaan, he ovat valmiita käsittelemään sitä aikuisina? voit lukea Dummies-kirjoja. Voit lukea lehtiä kuten Money ja Kiplinger. Kurssit voi maksaa taloudellisilta ”guruilta”. Voit lukea blogeja kuten […]

moni kokee henkilökohtaisten raha-asioidensa hoitamisen vaikeaksi tehtäväksi. Joillekin raha ei ollut perheen keskustelunaihe lapsena. Opetussuunnitelmassa sille ei ollut sijaa millään koulutusasteella. Joten, miten sitten, jos ihmiset eivät altistu sille nuoruudessaan, he ovat valmiita käsittelemään sitä aikuisina?

voit lukea Dummies-kirjoja. Voit lukea lehtiä kuten Money ja Kiplinger. Kurssit voi maksaa taloudellisilta ”guruilta”. Voit lukea blogeja kuten Money Boss. Mutta ehkä paras tapa hallita rahasi on alkaa kohdella henkilökohtaisia raha-asioitasi kuin liiketoimintaa.

tämä ajatus saattaa tuntua aluksi oudolta, mutta siinä on paljon järkeä, jos asiaa ajattelee. Yritykset vaativat rakennetta. Yrityksen rakentaminen vaatii suunnittelua. Se vaatii kärsivällisyyttä. Menestyviä yrityksiä pyörittävien ihmisten on oltava tilivelvollisia osakkeenomistajille, yhteistyökumppaneille ja sijoittajille. Ja joskus he joutuvat pyytämään ulkopuolisia auttamaan heitä erityisissä ongelmissa.

onko mikään niistä todella paljon erilaista kuin oman talouden hoitaminen?

tässä on viisi liiketoimintakäytäntöä, joiden avulla voit saavuttaa omat henkilökohtaiset taloudelliset tavoitteesi.

on suunnitelma

kaikki yritykset aloittavat suunnitelmalla. Ne eivät ole aina hyper-yksityiskohtainen — jotkut suunnitelmat alkavat lautasliina! kaikki yritykset aloittavat jonkinlaisella tiekartalla.

nämä suunnitelmat kattavat, muodossa tai toisessa:

  • mitä tuotteita / palveluja yritys tarjoaa.
  • kuinka paljon veloitetaan.
  • kuka kohdemarkkina tulee olemaan.
  • kuinka paljon rahaa tarvitaan perustamiskustannusten kattamiseen.
  • mitä on tehtävä laukaisupisteeseen pääsemiseksi.

samaa ideaa voi käyttää omassa elämässään. Täällä Money Bossissa J. D. opettaa, että sinun pitäisi aloittaa luomalla henkilökohtainen tehtävänanto. Kirjanpitäjänä uskon, että keskeinen osa henkilökohtaista suunnitelmaa on budjetin rakentaminen.

tiedän, tiedän. Monet vihaavat budjetteja. Jotkut pelkäävät niitä. Toiset eivät ymmärrä niitä. Budjettien ei kuitenkaan tarvitse olla kamalia.

suoraan sanottuna uskon, että budjetti on liiketoimintasuunnitelma sille, miten talouttasi hoidetaan. Sen avulla näkee, mitä on tulossa ja missä sitä viettää. Näet, kuinka lähellä olet taloudellisia tavoitteitasi. (Tai miten olet tulossa liian vähän.) Aktiivinen budjetointi pitää sinut tilivelvollisena. Se pakottaa olemaan täysin läpinäkyvä ja raa ’ an rehellinen itselleen. Luotettavan budjetin rakentaminen vaatii kuitenkin aikaa ja kärsivällisyyttä.

J. D. ’ S note: kuten mainitsin viime viikon artikkelissa Money Bossin budjetista, olen laajojen budjettikehysten fani. Ne antavat sinulle kaikki edut budeting ilman haittoja, jotka tulevat liian yksityiskohtainen. Jos haluat seurata paljon luokkia, tee niin. Mutta minimissään, olla tietoinen siitä, kuinka paljon käytät tarpeisiin, haluaa, ja säästää.

valitettavan moni epäonnistuu budjetoinnissa. Olen kokenut saman.

nuoruudessani elin palkasta toiseen. Minulla ei ollut kuria. Minulla ei ollut taloudellisia tavoitteita. Olin onnellinen elää joka päivä hauskaa ja heittää rahaa ympäriinsä kuin olin trust-fund lapsi (joka ei olisi voinut olla kauempana totuudesta!).

Hassua on, että vanhempani olivat opettaneet minulle rahan arvon. Mutta eksyin muutamaksi vuodeksi. Lopulta ymmärsin. Nielin ylpeyteni ja pyysin apua. Muutin takaisin vanhempieni luo, kunnes sain raha-asiani selvitettyä.

ostin Microsoftilta rahaa ja aloin viime kuukaudet elätellä joutavaa elämäntyyliäni. Tulokset olivat silmiä avaavia! Näin kuinka paljon rahaa olin heittää pois juhliminen vastuuttomasti, hoitoon ystäväni, ostaa asioita, joita en käytä tai tarvitse vain koska ne olivat ”cool”.

luulen, että juuri se budjetoinnissa pelottaa ihmisiä: se paljastaa ruman totuuden siitä, miten he käyttävät rahojaan.

uskokaa minua, kun sanon, että totuuteni oli hyvin ruma. Mutta tiedätkö mitä? Kun tein uuden budjetin, se auttoi minua muuttamaan tapojani. Pystyin näkemään rahaongelmani ja tekemään muutoksia. Järkevä puoleni käynnistyi uudelleen ja pystyin linjaamaan menoni tavoitteideni mukaiseksi.

seurasin kaikkea, mitä ansaitsin ja käytin. Hoidin aktiivisesti niitä menoluokkia, jotka olin aiemmin päästänyt käsistä. Leikkasin kuluja, jotka eivät olleet välttämättömiä saavuttaakseni juuri asettamani tavoitteen muuttaa pois vanhempieni luota. Järjettömät menot poistettiin ja rahani menivät nyt velkojeni maksuun.

se ei loppunut siihen…

kun velka oli poissa, pidin samat menorajoitukset kuin ennenkin. Velkojen poistamisen sijaan maksoin uuteen Käsirahastooni. Kahden vuoden päästä olin taas polulla, jonka vanhempani olivat minulle alun perin näyttäneet.

imikö se? Kyllä! Oliko se vaikeaa? Tupla Kyllä!! Olisinko saanut itseni oikaistua omin avuin? Ei onnistu.

budjetin opettelu ja budjetin käyttäminen siihen, että olisin vastuussa sekä epäonnistumisestani että menestyksestäni, oli suurin tekijä siinä, että käänsin talouselämäni suunnan.

kouluttaa ja kouluttaa

miten yritykset varmistavat, että niiden palveluksessa ja johdossa on parhaat ihmiset? Yleissivistävä ja ammatillinen koulutus. Parhaat etsivät hyvin koulutettuja ja korkeasti koulutettuja työntekijöitä. He arvostavat ”opetettavuutta”, halua oppia ja kasvaa ammattimaisesti. He kannustavat työntekijöitä jatkamaan koulutustaan. Koulutusohjelmista jatkuvaan koulutukseen menestyvät yritykset kannustavat työntekijöitä kaikilla tasoilla parantamaan itseään.

saman voi tehdä henkilökohtaisilla raha-asioillaan.

toisaalta koulutuksen avulla nostetaan arvoa nykyiselle työnantajalle, mikä (toivottavasti) johtaa palkankorotukseen. Toisaalta voit oppia uusia taitoja siirtyäksesi paremmin palkattavalle alalle tai jopa perustaaksesi oman yrityksen.

miten koulutus vaikuttaa ansioihin

toinen tapa on oppia kaikki mahdollinen sellaisista aiheista kuin luotto (jotta voit varmistaa, että käytät sitä oikein) tai sijoittaminen (minimoidaksesi palkkiot ja kulut tai maksimoidaksesi tuottosi). Näin et ainoastaan ymmärrä paremmin talouttasi, vaan voit myös toimia omana valvontakomiteanasi, jos maksat muille heidän talousosaamisestaan.

itse asiassa eräs ystäväni juuri teki tämän. Hänellä oli aika huono menneisyys luottojen kanssa, sekä oman tiedon puutteen takia että jonkun muun huijaamana. Muutama vuosi sitten eräs luottokorjaamo suositteli häntä hakeutumaan konkurssiin. Hänen luottotietonsa olivat alhaalla 500: ssa.

ystäväni tunsi olonsa sairaaksi sen takia, mutta ei tiennyt mitä tehdä tai mistä aloittaa sen korjaaminen. Kysyin, tietääkö hän, miten luottotietoja laaditaan. Hän tiesi, että se johtui siitä, että maksusi tulivat ajallaan. Meillä oli lyhyt oppitunti muutamasta keskeisestä asiasta.

Anatomy of a Credit Score

hän häkeltyi varmasti. Sanoin, ettei niin tarvitse olla. Hän pystyi opettamaan itselleen kaiken tarvittavan. Hän voisi oppia kaiken FICO scoresista. Käskin hänen mennä luottotoimiston sivuille ja lukea heidän osionsa usein kysytyistä kysymyksistä. Hänen vastauksensa? Hän tekstasi minulle ”yksin kotona” – emojin!

siinä oli paljon infoa otettavaksi, ja tiesin sen, mutta sanoin, että se on tärkeää. Vakuutin hänelle, että kaikki tutkimus ja oppiminen osoittautuisivat hyödyllisiksi jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Olin oikeassa. Muutama kuukausi sitten söimme illallista ja hän sanoi ymmärtävänsä nyt luotto-ja luottopisteiden toimivuuden. Itse asiassa hänen tuloksensa on hypännyt alhaiselle 700: lle. Hän pystyi saamaan autolainan tarvitsematta kanssakirjoittajaa ja halvimmilla koroilla.

koulutusta tulee kaikissa muodoissa, ei pelkästään koulunkäyntinä. Tarvitaan vain halu parantaa itseäsi ja tilannettasi. Siitähän rahapomona olemisessa on kyse.

tiedä milloin luopua kontrollista

fiksut bisnesihmiset ympäröivät itsensä ihmisillä, jotka ovat asiantuntijoita aloilla, joita he itse eivät ole.

NFL — joukkueen omistajalla on partiojohtaja, PELAAJAHENKILÖKUNNAN varapresidentti ja valtava valmennusryhmä – ”jalkapalloihmiset”, jotka tietävät enemmän joukkueen kasaamisesta. Yritysten omistajat ovat ulkopuolella (ja joskus talon) oikeudellinen neuvonantaja, Kirjanpitäjät, PR-yritykset – kaikki asiantuntijat tiettyjen yksittäisten liiketoiminta-alueiden.

miksi he tekevät näin? Yksinkertainen.

fiksut yrittäjät keskittyvät omiin osaamisalueisiinsa ja tekevät sitä, mikä tuo rahaa. He tunnistavat, missä heidän vahvuutensa ovat, ja maksavat muille siitä, että he käsittelevät myös sitä, mitä he eivät tiedä.

voit soveltaa tätä käsitettä henkilökohtaisiin raha-asioihisi:

  • sinulla on kirjanpitäjä, joka neuvoo sinua veroasioissa.
  • palkkaa vakuutusasiamies, joka hoitaa koti -, auto -, terveys-ja pitkäaikaishoitovakuutukset.
  • Hanki sijoitusneuvoja vahtimaan salkkuasi ja murehtimaan, mitä markkinat tekevät.

Miksi käyttää rahaa, kun voi lopulta selvittää kaiken itse? Vaikka sinun pitäisi tehdä itse niin paljon kuin voit, tiedon hankkiminen vie aikaa. Plus, se on mahdotonta tulla ”asiantuntija” kaikilla aloilla oman talouden.

Plus joskus on järkevää olla aivan kuin fiksu yrittäjä: Vietä aikaa ansaita rahaa tehdä mitä olet jo asiantuntija ja jättää loput ihmiset, jotka ovat asiantuntijoita omalla alallaan.

yksi niistä paikoista, joissa ehdottomasti noudatan omaa neuvoani, on vakuutus.

olen varma, että olet nähnyt kaikki samat mainokset, jotka minulla on siitä, miten tämä yhtiö säästää sinulle $X ja seuraava yhtiö säästää myös $Y. minusta on aivan naurettavaa, että jokainen yhtiö väittää pelastavansa sinut yli muiden. Mikä tekee siitä vieläkin ärsyttävää on, että aina kun testaan sitä, en koskaan saada lainattu alhaisempi kuin mikään minun nykyisten politiikkojen kuljettaa.

so, I don ’ t vaivaudu with it.

minulla on vakuutusasiamies, joka hoitaa kaiken puolestani, joten minun ei tarvitse tuhlata aikaani. Se vapauttaa minut tekemään asioita, joista nautin elämässä, sekä asioita, jotka ansaitsevat minulle rahaa maksaa vakuutukseni.

koska olen avoimuuden kannattaja, myönnän, etten ulkoista sijoittamistani. On paljon ihmisiä, jotka eivät yksinkertaisesti luota finanssialaan. (J. D. hän esimerkiksi uskoo, että suurin osa sijoitusalasta lypsää rahaa tavallisilta ihmisiltä kuten sinä ja minä.)

minulle se menee syvemmälle. Pidän yksinkertaisuudesta. Kirjanpitäjänä olen laatinut tuhansia veroilmoituksia. Mitä olen nähnyt, kun ihmiset käyttävät sijoitusammattilaisia, yksinkertaisuus ei ole kovin yksinkertaista. Se vaivaa minua.

aikanaan saatan luovuttaa salkunhoitoni jollekulle, jolla on aikaa ja resursseja hoitaa sitä. Toistaiseksi pidän sen itselläni.

viestintä

julkiset yhtiöt pitävät neljännesvuosittaisia tulosjulkistuksia, joissa keskustellaan yhtiön tuloksesta ja tulevaisuuden odotuksista. Monet yksityisomistuksessa olevat yritykset pitävät myös säännöllisiä kokouksia käydäkseen läpi suorituskykyä ja suuntaa. Sinun pitäisi seurata esimerkkiä omassa taloudessasi. Järjestä kotitalouksien rahakokous, jossa käyt läpi ja analysoit kaikkien rahankäyttöä. (Myönnettäköön, että jos asut yksin, kokous voi tuntua hieman kiusalliselta!)

vaikka vanhemmat sukupolvet pitivät tabuna keskustella rahasta avoimesti, erityisesti lasten kanssa, on tärkeää, että kaikki ovat mukana perheen raha-asioissa. Auta lapsiasi kehittämään vahva rahatietoinen asenne. (Ja oppia se itse matkan varrella, jos on pakko.) Ole avoin rahasta. Ota kaikki mukaan siihen, että olet varma siitä, että kotitalouden menot ovat linjassa perheesi tavoitteiden kanssa.

saanen kertoa ärsyttävimmästä asiakkaastani koskaan. Hän soitti minulle joka päivä syystä tai toisesta. Hän esitti aina uhria-mikään ei koskaan ollut hänen vikansa — ja hänestä tuntui, että kaikki yrittivät estää hänen yrityksensä menestymisen. Hän valitti kaikesta auringon alla. Hän kertoi kaiken minulle.

hän kertoi myös, miten hänen vaimonsa käytti pankkikorttia tarkistamatta ensin tiliä, kuinka he kamppailivat maksaakseen kahden lapsensa yksityiskoulun lukukausimaksut, kaikista muista avioliitossaan ja rahassaan ilmenneistä ongelmista.

Haluatko tietää oudon asian? Hän ei koskaan puhunut hänelle niistä asioista! Hän vain valitti minulle. Kun kysyin, miten hän reagoi, kun mies puhui hänelle rahasta, vastaus oli aina sama: ”hän ei koskaan kuuntele mitään, joten en vaivaudu”. Ja se on ongelma nutshell…no rakentavaa viestintää.

jos et puhu siitä, mistä on kyse, miten voit odottaa kenenkään muun tietävän? Ihmiset eivät ole ajatustenlukijoita. Viestintäkanavien on oltava täysin auki molempiin suuntiin-etenkin kotitalouksissa, joissa yksi henkilö hoitaa kaikki raha-asiat.

myönnetty, avoin viestintä ei ratkaise kaikkia rahaongelmia, mutta se voi varmasti lievittää joitakin taloudellisia paineita.

ärsyttävän päämieheni tapauksessa toimme pariskunnan toimistoon ja pidimme suljetuin ovin kahden tunnin palaverin. Laitoimme kaiken pöydälle (kirjaimellisesti, kun näytimme heille tuloslaskelmat heidän liiketoimintansa, plus veroilmoitukset osoittavat negatiivisia suuntauksia).

Auttoiko se? Kyllä, lyhyellä aikavälillä. Asiakkaani valituspuhelut vähenivät merkittävästi. Pitkän aikavälin hyödyn saavuttamiseksi heidän on kuitenkin pidettävä viestintäkanavat avoimina.

ole potilas

liiketoiminnan menestys ei tapahdu yhdessä yössä. Kukaan ei voi realistisesti odottaa, että päivä yrityksen käynnistämisen jälkeen he ovat tulvillaan ihmisiä heittää rahaa heille.

jopa teknologian start-upien maailmassa kuumimmat yritykset menettävät yleensä rahaa useita vuosia ennen kuin ne alkavat tuottaa säännöllistä voittoa. On tärkeää pitää kaikki oikeissa mittasuhteissa. Sama pätee henkilökohtaiseen raha-asiaasi.

oman varallisuuden rakentaminen lumipallo voi olla pitkä ja vaivalloinen prosessi. Velasta selviäminen, asunnon käsirahaa varten säästäminen ja eläkkeelle jäämisen rahoittaminen vaativat sinnikkyyttä ja omistautumista.

alussa jännitys ruokkii ajoa, kun saat heti tuloksia. Mutta kun aikaa kuluu, virstanpylväät ovat harvemmat ja kauempana toisistaan. Näyttää siltä, että kehitys on hidastunut (tai pysähtynyt) ja saatat menettää osan siitä innostuksesta. Mutta aivan kuten yrityksen omistaja, joka suolistaa laiha alku vuotta, voit hyötyä suuresti pysymällä tietenkin ja olla kärsivällinen.

Me? En ole maailman kärsivällisin ihminen. Kun haluan jotain eilen. Kun kävin läpi omaa taloudellista toipumistani, olin kärsimätön. Oli inhottavaa nähdä, miten hitaasti velkani hupeni. Mielessäni ajattelin, etten koskaan pääse velattomaksi. Harkitsin jopa luopuvani ajatuksesta!

mutta oli jotain, joka ei antanut minun lopettaa. Kuulin äänen mielessäni. Se oli isäni ääni. Hän hoki, että olen vastuussa omista teoistani ja että mikään saavuttamisen arvoinen ei tule helpolla. (Tietenkin, en oikeastaan kuullut ääniä … olin vain muistaa oppitunteja hän juurrutti minua nuoruudestani.)

jouduin tekemään päätöksen.

halusinko epäonnistua? Vai halusinko olla aikuinen ja kantaa vastuuni, korjata alun perin aiheuttamani ongelmat ja saavuttaa itselleni asettamani tavoitteen?

omistauduin uudelleen tavoitteisiini. Aika ei kulunut yhtään nopeammin ja tasapainoni eivät laskeneet yhtään nopeammin, mutta asenteeni muuttaminen auttoi minua pysymään lujana. Näin tavoitteeni loppuun asti.

Final Thoughts

Managing your money like you ’re managing a business isn’ t a cure-all to your financial troubles. Kumpikaan meistä ei yksinkertaistaisi kohtaamiasi haasteita liikaa. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii kovaa työtä ja omistautumista.

tämä ajatus-että sinun pitäisi olla rahapomo-on kuitenkin loistava lähtökohta. Se on hyvä mielentila auttaa opastamaan sinua matkalla kohti velan vapautta, liiketoiminnan omistus, tai mitä muuta sinulla on mielessä.

tässä vielä yksi hyvin tärkeä asia: mikään ei koskaan muutu, ellet ryhdy toimiin. Päätitpä sitten hoitaa kotitalousbudjettiasi ikään kuin pyörittäisit yritystä tai keksiä jonkin muun suunnitelman, muista tämä: tärkeintä, mitä voit tehdä, on vain ryhtyä toimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.