Lacy Leadership

Success is Near

milloin CV: ssäsi pitäisi mainita uratauko?

CV-kirjoittajien edunvalvojan töiden yhteydessä tuoma milloin CV: ssäsi pitäisi mainita uran katkeamisesta? monet ihmiset ovat pitkään poissa töistä monista eri syistä. Nämä voivat vaihdella lasten kasvatuksesta, sairaan hoitamisesta maailman kiertämiseen. Se, mainitseeko CV: ssään uratauon, riippuu todella siitä, kuinka pitkä tauko oli ja kuinka kauan siitä on aikaa. Sinun on sitten päätettävä, miten esität tämän, […]

CV-kirjoittajien edunvalvojan töiden yhteydessä tuoma CV-kirjoittajien logo

milloin CV: ssäsi pitäisi mainita uran katkeamisesta?

monet ihmiset ovat pitkään poissa töistä monista eri syistä. Nämä voivat vaihdella lasten kasvatuksesta, sairaan hoitamisesta maailman kiertämiseen. Se, mainitseeko CV: ssään uratauon, riippuu todella siitä, kuinka pitkä tauko oli ja kuinka kauan siitä on aikaa. Sinun on sitten päätettävä, miten esität tämän, ja tässä on tärkeää olla positiivinen ja valikoiva.

mikä on uran tauko?

Ensinnäkin on järkevää määritellä, mitä tarkoitetaan uran katkolla. Jos roolisi on viime aikoina irtisanottu ja olet hakenut aktiivisesti töitä – jopa pidempään kuin olet toivonut – kyse ei ole uratauosta. Meidän tarkoituksemme, uratauko on päätös olla työskentelemättä pitkään – yli 3 kuukautta tai enemmän.

CV-kirjoittajat ART MPU 2018

kun puhumattakaan uratauosta

niin, jos olet äskettäin ollut lyhyen aikaa poissa töistä, 3 kuukautta tai vähemmän, niin ei tätä tarvitse mainita CV: ssäsi. Sillä ei ole väliä, mitä teit tuona aikana, tosiasia on, että olet vielä tuoreena työmarkkinoilta ja voit nopeasti jatkaa uraasi siitä, mihin jäit. Ansioluettelossasi pitäisi olla edellisen työsuhteesi Päättymispäivä, mutta voit jättää sen siihen.

ansioluettelossasi ei välttämättä tarvitse mainita urataukoa, jos siitä on aikaa urahistoriassasi. Jos esimerkiksi olet ollut pitkään poissa töistä yli 10 vuotta sitten, sinun ei tarvitse mainita tätä urataukoa. Ei ole tarpeen sisällyttää varhaisiin työsuhteisiin sekä kuukausia että vuosia, jotka voivat auttaa tällaisten puutteiden kattamisessa. Vaihtoehtoisesti, voisit yksinkertaisesti todeta ’ uran alkuvaiheen roolit…’. Näin voit tiivistää historiallisia työpaikkoja ja tehdä tyhjäksi tarpeen sisällyttää uratauko.

kun pitäisi mainita uratauko ja mitä sanoa

uratauko on korostettava, jos on ollut pitkän aikaa poissa työurahistoriansa aikana. Sinun pitäisi antaa päivämäärät ja voi joko vain todeta ’ura tauko’, joka on suhteellisen neutraali tai antaa syyn tauko. On erittäin tärkeää olla positiivinen, eikä tarvitse mennä paljon yksityiskohtiin. Ilmoitetaan vain ”hoidettu sairas sukulainen, joka on nyt täysin toipunut” tai ”matkustanut koko Afrikan Marokosta Etelä-Afrikkaan”.

et halua antaa työnantajalle sellaista vaikutelmaa, että urasi katkeamisen syy voisi mahdollisesti vaikuttaa tulevaan työhösi. Jos siis on olemassa tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tuleviin työsuhteisiin, on yleensä parempi olla mainitsematta tätä ansioluettelossa, vaan odottaa, kunnes pääset haastatteluun. Se on yleensä paljon helpompi selittää henkilökohtaisia olosuhteita, kun olet henkilökohtaisesti.

tämän artikkelin on kirjoittanut CV-kirjoittajien johtaja Neville Rose.

CV-kirjoituspalvelun lisäksi he voivat auttaa muun muassa LinkedIn-profiilien ja saatekirjeiden kanssa. Asiat voi aloittaa ilmaisella CV-katsauksella.

aiheeseen liittyviä linkkejä:

Miksi käyttää CV-kirjoituspalvelua

CV-kirjoituspalvelua

ilmaista CV-katsausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.