Lacy Leadership

Success is Near

Jokainen Lana Del Reyn kappale paremmuusjärjestykseen

Lana Del Rey CREDIT: Press kirjoittaessaan Lana Del Rey antaa meille lahjoja. Ei vain hän on juuri julkaissut superlatiivi levy ’Chemtrails Over the Country Club’, mutta hän on myös ilmoittanut kaksi uutta albumia, tuleva’ Rock Candy Sweet ’ja’ Blue Banisters’, ja on kaksi covers albumit matkalla jossain vaiheessa. Mikä olisikaan parempi aika käydä läpi hänen […]
Lana Del Rey
Lana Del Rey CREDIT: Press

kirjoittaessaan Lana Del Rey antaa meille lahjoja. Ei vain hän on juuri julkaissut superlatiivi levy ’Chemtrails Over the Country Club’, mutta hän on myös ilmoittanut kaksi uutta albumia, tuleva’ Rock Candy Sweet ’ja’ Blue Banisters’, ja on kaksi covers albumit matkalla jossain vaiheessa. Mikä olisikaan parempi aika käydä läpi hänen laaja taustaluettelonsa ja katsoa, miten kaikki kasaantuu?

  • LUE LISÄÄ: Lana Del Rey- ”Chemtrails Over the Country Club” review: a sublime statement

sen lisäksi, että hänen kannet ja hänen pre – ’Born to Die’materiaali (joka ei ole kaupallisesti saatavilla), Liity meihin matkalle läpi NME: n lopullisen ranking of Lana’ s story so far.

”Joutsenlaulu’ (2015)

Joutsenlaulu

”And I will never sing again / And you won ’t work another day,” del Rey laulaa this’ Honeymoon ’ closerilla, joka – alkuperäisen julkaisunsa aikaan – herätti pelkoja siitä, että hän olisi lopettamassa. On hyvä, ettei tämä ollut hänen oma kirjaimellinen joutsenlaulunsa – se on ihan tarpeeksi nätti, mutta ei sellainen biisi, jolla hänen kaltaisensa legendaarisen kuuluisi lähteä.

”Lucky Ones’ (2012)

tämä vuoden 2012 kappale on hieman raastava, oli se sitten riitasointuisia harppurummutuksia silloin tällöin, tai tuttu tarina poika tapaa tytön laulettuna vaikuttavassa falsetissa.

” Don ’t Call Me Angel’ (2019)

Miley Cyrusin ja Ariana Granden kollabin tähtitehot huomioiden sen luulisi olevan suorastaan kivenkova Paukku. Sen sijaan uusimman Charlien enkelit-elokuvan tunnuskappale todistaa, että hienon kappaleen takaamiseen tarvitaan muutakin kuin isoja nimiä. Se kuulostaa irralliselta pätkältä Granden albumisessioista, mutta tunkee keskelle täysin erilaisen sillan kuin Del Rey.

”God Knows I Tried’ (2015)

”joskus herään aamulla / punaiseen, siniseen ja keltaiseen taivaaseen / se on niin hullua, että voisin juoda sitä kuin tequila sunrise”, Lana taustoittaa hiipiviä kitaramelodioita. Kappaleen kerrotaan kertovan hänen turhautuneisuudestaan häneen uransa aikana kohdistuneeseen kritiikkiin – epäautenttisuuteen – syytöksiin siitä, ettei hän ole tarpeeksi hyvä – ja median flip-floppaukseen, joka on laskenut hänet alas ja nostanut hänet takaisin ylös. On siis sääli, ettei sen sanoissa tai hänen toimituksissaan juuri ole tunteita.

”Terrence Loves You’ (2015)

tällä 2015 kappale, L. A.-pohjainen muusikko yhdistää hänen tale of someone she lost osia David Bowie ”Space Oddity”. Se on mielenkiintoinen sekoitus – hänen jazzahtava kaipauksensa muuntui galaksienväliseksi elämän merkkien etsinnäksi-mutta edes Bowien legendaariset sanat eivät voi nostaa tätä kappaletta liian korkealle rankingissa.

”Carmen’ (2012)

LANA DEL REY-CARMEN

’Carmen’ on yksi puoli niistä aiheista, jotka tuntuvat kiehtovan Del Reytä: Lolita – tyylinen hahmo, paha tyttö, jota kaikki hänen ympärillään olevat miehet himoitsevat. Mutta tämä laulu on kaikkea muuta kuin hänen paras tutkimusmatkansa tähän aiheeseen, nyt kuulostaen vanhentuneelta ja kuin Lana numeroilta, vaikka siihen on lisätty kuiskattuja ranskankielisiä säkeitä.

”surullinen tyttö’ (2015)

tuntuu vahvasti siltä, että Lana Del Reyn, naisen, jonka tunteisiin ihmiset ovat aina takertuneet, pitäisi kirjoittaa kappale nimeltä ’Sad Girl’. Sen lisäksi, että hän selittää, miksi hän on niin sininen (”hänen Bonnie puolella ”ja” hänen rahaa puolella”), vaikka, se ei ole niin merkittävä merkki hänen tarinansa kuin voisi luulla.

”häämatka’ (2015)

Del Reyn neljännen albumin avausraita on juonittelua. Yli orkestraalisen hiljaisuuden hän huokaa ja laulaa ihmisestä, joka ei halua ketään muuta kuin hänet. Voisi luulla, että halutuksi tulemisen tunne voisi soluttautua kappaleeseen ja antaa sille jossain vaiheessa piristystä, mutta se jatkaa torkkumista lähes kuusi minuuttia ikään kuin Lanan kuherruskuukausi tämän henkilön kanssa olisi jo tehty ja pölytetty.

”Guns And Roses’ (2014)

annamme kolme arvausta siitä, kenestä Lanan laulama mies rakasti bändiä. Paitsi että hän on suuri Axl and co: n fani. saamme tietää, että hän katuu sitä, ettei solminut solmua hänen kanssaan, vaikka hän ”ei ole naimisiin menevää tyyppiä”. Se on yksinkertainen laulu-pehmeä, minimaalinen kerroksia sähköisen beats ja sumea kitara niukasti koristavat tilaa alla hänen äänensä.

”Yayo’ (2012)

remake laulu hänen 2010 levy ’Lana Del Ray aka Lizzy Grant’, ’Yayo’ löytää hänet viedään ulos hänen asuntovaunualue kotiin ja pois Las Vegas naimisiin. Se on bluesmaista ja jazzahtavaa, Del Reyn tehdessä semi-soihtulaulajan työtä toimituksessa. Vaikka se on hieno curio hänen alkuajoistaan, se ei ole olennainen pala hänen historiaansa myöskään.

”Ultraviolence’ (2014)

Lana Del Rey-Ultraviolence

hänen kolmannen albuminsa nimikappale on kiistelty tänäkin päivänä yhden sanoituksen ansiosta: ”hän löi minua ja se tuntui suudelmalta.”Se saattaa viitata tuon nimiseen kristallien lauluun, mutta monien mielestä se ihannoi perheväkivaltaa, varsinkin kun sen ympärillä olevat repliikit huokailevat ”I can hear sirens, sirens” ja ”Give me all of that ultraviolence”. Popissa pitäisi olla paikka keskustella ihmissuhdeväkivallasta, mutta Del Rey olisi ehkä voinut käyttää enemmän tahdikkuutta yrityksessään täällä.

”Lolita’ (2012)

”Born To Die” – albumilla Del Rey viittaa usein Vladimir Nabokovin romaaniin Lolita, mutta ei missään niin yksiselitteisesti kuin tässä laulussa. Toisin kuin muut kappaleet deluxe edition hänen toinen albumi, ’Lolita’ is better off hidden away, hyvin päivätty yritys yhdistää hip-hop hänen dramaattinen, tumma pop, että hän ei voinut vetää pois 2012, puhumattakaan nyt.

”amerikkalainen’ (2012)

”Springsteen on kuningas, eikö vain?/ I was like, ’Hell yeah, that guy can sing, ’”Lana sings sweetly on this ’Paradise’ EP cut. Vuosia myöhemmin, pomo itse olisi yksi hänet ulos kehuja, kutsuen häntä ”yksinkertaisesti yksi parhaista lauluntekijät”. Se voi olla totta, mutta’ amerikkalaisella ’ on myös karmeat hetkensä – kuten silloin, kun hän käskee jotakuta olemaan ”nuori, huumaava, ylpeä / kuin amerikkalainen”.

”Black Beauty’ (2014)

useimmat meistä ovat yrittäneet muuttaa asioita itsestämme miellyttääkseen kumppania jossain vaiheessa, ja ”Black Beauty” dokumentoi Lanan omia kokemuksia siitä. ”I paint my nails black/ I dye my hair a darker shade of brown/ ’Cause you like your women Spanish / Dark, strong and proud”, hän laulaa hieman ongelmallisesti. Myöhemmin hän myöntää pitävänsä ”huuleni punaisina”, mutta kamppailee näyttääkseen rakkaalleen oman versionsa siitä, kuinka kaunista elämä on. Yleisesti ottaen se on samaistuttavaa ja liikuttavaa, mutta ehkä voimme kaikki oppia olemaan jäljittelemättä muita kulttuureja, jotta ihmiset rakastuisivat meihin.

”Floridan kilot’ (2014)

Miamissa 70 – luvulla toimineiden kokaiinikauppiaiden inspiroimana ”Floridan kilot” oli – varsin sopivasti-tarkoitus olla Spring Breakers-elokuvan jatko-osan tunnuskappale. Tämä elokuva ei koskaan nähnyt päivänvaloa, mutta Lana julkaisi kappaleen osana hänen ’Ultraviolence’ albumi, kohtelee meitä viileä groove, joka tuntuu pois askel muun levyn, mutta tarjosi hetken virkistystä joukossa kaikki sen kauneus.

”valkoinen Mustang’ (2017)

Lana Del Rey-White Mustang (virallinen musiikkivideo)

’White Mustang’, sisarlaulu kanssaihmiselleen ”Lust For Life” – kappaleelle ”Groupie Love”, ei ole huono, mutta sen hidas meanderointi ei ole del Reyn sykähdyttävintä, mitä hän on tehnyt. Sen aloitussäe muusikon perään himoitsemisesta on kuitenkin terävä.

”musiikkia katsomaan poikia’ (2015)

”pidän sinusta paljon”, Lana kuiskaa tämän ”Honeymoon” – kappaleen alussa, joka alkaa lupaavasti, mutta kärsii sitten saman kohtalon kuin suuri osa muusta levystä-se käy hieman tylsäksi. Silti puoliksi räppäävä silta sekoittaa asioita hieman muistuttaen, että keksintö on aina keskeinen osa Del Reyn työtä.

”pimeä paratiisi’ (2012)

kun ihminen, joka on aiemmin ollut iso osa elämääsi, on yhtäkkiä poissa, siitä voi olla vaikea päästä yli. Sellainen tilanne Del Rey löytää itsensä tällä synkällä, jäntevällä pop-kappaleella, kertoen hänelle jättäneelle henkilölle: ”your soul is haunting me / And telling me that everything is fine / But I wish I was dead / Dead like you.”Se liikuttaa, mutta ei nouse enää yhdeksi hänen parhaista kappaleistaan.

”uskonto’ (2015)

Del Rey flirttailee uskonnon kanssa monissa kappaleissaan, heittäen mukaan viittauksia Jeesukseen ja Jumalaan. Tässä hän kuitenkin rukoilee kumppaninsa alttarilla, jota hän vertaa omaan uskontoonsa. ”Kyse ei koskaan ollut rahasta tai huumeista”, hän laulaa yhdessä vaiheessa kohauttaen menneitä syntejä. ”Sinulle on vain rakkautta.”

”Body Electric’ (2012)

riippumatta siitä, mitä säkeistöä kuuntelet tässä dramaattisessa ’Paradise’ – kappaleessa, Lana ’ s get an interesting dream family tree. Elvis ja Walt Whitman ottavat isäroolit, kun taas Marilyn Monroesta ja Monacon maasta tulee hänen äitejään. Parhaana ystävänään hän valaa sekä Jeesusta että timantteja, mistä Jumala tuskin ilahtuisi.

” Beautiful People Beautiful Problems (feat. Stevie Nicks)’ (2017)

Beautiful People Beautiful Problems

Lana lyöttäytyy yhteen Fleetwood Macin Stevie Nicksin kanssa tällä synkällä pianopop-kappaleella, jossa tähdet julistavat itseään ”just beautiful people/with beautiful problems”. Ilmiselvästä tähtivoimasta huolimatta rata tökkii hieman päälle.

”This Is What Makes Us Girls’ (2012)

’Born To Die-kappaleen päätösraita muistelee Lanan hankalaa nuoruutta maalaten hänestä kuvan teininä, joka” varastaa poliisiautoja senioreiden kanssa ” ja on vaarassa reputtaa koulusta. Sen sijaan hänen vanhempansa lähettivät hänet sisäoppilaitokseen – tai kuten hän ilmaisee asian dramaattisesti tässä: ”minut lähetettiin pois, heilutin junalaiturilla / itkin, koska tiedän, etten tule koskaan takaisin.”Se ei ole klassikko, mutta se on merkittävä sen kurkistus Lanan Pre-fame päivää.

”Burning Desire’ (2012)

kuten perinne Del Reyn maailmassa, ’palava halu’ tapahtuu ympäri LA – oli se Hollywood ja Vine tai Santa Monica – kun hän tarjoaa itsensä jopa henkilö hän haluaa. Se ei ole hänen kekseliäin teoksensa, kuten ”your hands were on my lants, your name was on my lips” – kappaleen riimittely osoittaa, mutta hänen hillitty, syvä toteutuksensa saa kappaleen erottumaan hieman hänen tavanomaisesta tyylistään poikkeavana.

”Salvatore’ (2015)

tämä kuherruskuukausi vie meidät pois LA: sta ja pois Amerikasta kokonaan, siirtäen meidät Italiaan, jossa hän on limusiinien ja ”pehmeiden jäätelöiden”ympäröimänä. ”Ota minut kiinni, jos saat rusketustani työstämään”, hän kiusoittelee titulaarihahmoa. ”Kuolla vieraan miehen kädestä onnellisesti.”

’24’ (2015)

”jos makaat koirien kanssa, saat kirppuja”, Lana varoittaa tästä barokkipop-hienostuneisuudesta. ”Ole varovainen seurassasi.”Sen neuvon hän näyttää yrittävän antaa itselleen, ja kappaleen huomatessa hänen valittavan tuhlaavan kallisarvoista aikaansa valehtelijaan ja mieheen, joka on keskittynyt ”murhan ja verilöylyn ajatuksiin”.

”Cola’ (2012)

Cola

’Cola’ alkaa sanoituksella, joka saa sinut heti painamaan kelauspainiketta tuplatarkistamaan, jos kuulet. Vaikka kuuntelisit kuinka monta kertaa, siinä kuitenkin esiintyy L. A: ssa asuva muusikko, joka kertoo meille: ”pilluni maistuu Pepsi Colalta.”Kuulostaa tapaus tmi meille, mutta muutama annos ananasta – tai vesimeloni, jos hänen rakastaja on maistuu Harry Styles – pitäisi lajitella hänet heti.

”Art Deco’ (2015)

romantisoitu tarina club lapset veistämällä oman maailmansa tanssilattialla, ’Art Deco’ on kunnianosoitus sanctuary yöelämä voi antaa ja tapoja yritämme rakentaa itseämme ihmisiä. ”Olet niin Art decoa, ulkona lattialla”, Lana kehuu. ”Loistava kuin gunmetal, kylmä ja epävarma.”Hänen sanoituksissaan on aavistus muissa osissa, kun hän kuiskaa: ”Pienet juhlat eivät satuta ketään.”

”Freak’ (2015)

yksi Lanan seksikkäimmistä kappaleista, ”Freak” simmers with desire, kun hän yrittää houkutella rakastajaa Kaliforniaan ”be a freak like Me”. Kuten kutsut menevät, se on houkutteleva yksi-soundtracked hidas, painostava pop ja vahvistaa tarjouksen ”slow dance to rock music/ Kiss while we do it”.

”Without You’ (2012)

”kaikki mitä haluan minulla on”, Del Rey laulaa tällä piipahtavalla kappaleella. ”Money, notiety and rivieras / I even think I’ ve found god in the flashbulbs of the pretty cameras.”Kaikesta huolimatta hän on vakuuttunut, että kaikki on merkityksetöntä ilman rakastajaa rinnallaan. Bonus raita deluxe versio ’Born to Die’, ei ole selvää, miksi tämä kappale oli vain afterthought – se on kaunis raita, joka louhii eri maata muuhun albumiin ja alkaa Lana matkan disinterest in fame.

”mustin päivä’ (2015)

kuuden minuutin ja viiden sekunnin kohdalla tämä on pisin kappale Lanan neljänneltä albumilta ”Honeymoon”, mutta myös yksi sen kiinnostavimmista. Siinä hän kertoo erostaan, joka vei hänet länteen. ”Ever since my baby went away / It ’s been the blackest day”, hän suree kertosäkeessä, ennen kuin pyöräilee läpi surun viiden vaiheen. Se päättyy siihen, että hän tunnustaa totuuden tilanteestaan, vaikka kuinka ei haluaisi: ”olen taas omillani/ omillani.”

”Gods & Monsters’ (2012)

Gods Monsters

”jumalten ja hirviöiden mailla / olin enkeli, joka halusi saada kovaa kyytiä”, Del Rey laulaa tässä, eikä minkoile sanojaan. Myöhemmin hän vertaa itseään The Doorsin Jim Morrisoniin ”matkalla kohti sekopäistä lomaa”, mutta huomaa pian matkansa johtavan”innocence Lostiin”. Se on vankka kappale, mutta kalpenee joidenkin kirjoittajansa myöhempien töiden rinnalla.

”Bel Air’ (2012)

”ruusut, Bel Air, vie minut sinne”, Lana kysyy nousevien viulujen yllä Bel Airin kertosäkeessä. ”Olen odottanut tapaamistasi.”Vaikka suurin osa hänen varhaisista töistään oli läpimärkiä surusta, tämä laulu rikkoo muotin, valuu silmät täynnä ihmetystä ja enemmän kuin aavistus optimismia. Silti, se ei voinut ansaita enemmän kuin paikan ”Paradise” EP, epäoikeudenmukaisesti pudottamalla sen deep cut status.

”Is This Happiness’ (2014)

”I love you but you drive me so far / Wish you well on that star”, Lana kertoo entiselle kumppanilleen tällä ”Ultraviolence” – bonusraidalla ja tunnustaa, että kaikki rakkaamme eivät ole sitä, kenen kanssa meidän on tarkoitus – tai voi-päätyä. Kertosäe on yksi hänen yksinkertaisimmista, hän kysyy yhä uudelleen: ”Onko tämä onni?”Näyttää siltä, että vastaus on kaikuva ei.

”vanha raha’ (2014)

’vanha raha on puhdasta nostalgiaa. Siinä muistellaan aikoja L. A: ssa täynnä ”kashmiria, kölninvettä ja valkoista auringonpaistetta” ja aikaa jolloin Lana saattoi vielä olla niin yhdistetty itärannikkoon, että joku leimaisi hänet ”New Yorkin kuningattareksi”. Musiikillisesti se lainaa myös menneisyydestä – niin paljon, että kappaleella kreditoidaan Romeon ja Julian 60-luvun elokuvasovituksesta peräisin oleva kappale ”mikä on nuoruus”. Se kaikki yhdistää tehdä jotain todella upea, jouset ja piano liukuvat hitaasti toistensa yli Del Rey lupaa tulla käynnissä toinen henkilö hän laulaa kutsuu häntä takaisin.

”Million Dollar Man’ (2012)

”I don’ t know how you get over / Someone as dangerous, liked and flawed as you”, Lana huokaa tällä kappaleella, joka kuulostaa siltä kuin se olisi puhkeamassa Chicagon arvoiseksi jazz-ajan eepokseksi. Huolimatta ongelmista, mies Lana laulaa selvästi on, hän on edelleen päättäväisesti hänen, jakaminen: ”I’ d follow you down, down down, you ’ re unbelievable.”Tuttu tunne kaikille, jotka ovat koskaan rakastaneet pahaa poikaa.

”Summertime Sadness’ (2012)

Lana Del Rey - Summertime Sadness (virallinen musiikkivideo)

Del Rey on aina ollut loistava kirjoittamaan todella mielikuvia sanoituksia ja ’Summertime Sadness’ ei ole erilainen. ”Puhelinlangat ylhäällä sihisevät kuin ansa”, hän laulaa eräässä vaiheessa, ” Kulta, olen tulessa, tunnen sen kaikkialla.”Tuntuu mahdottomalta kuunnella tuollaisia repliikkejä, eikä niitä heti kuljeteta pylonin alle Kalifornian autiomaahan, tuntien itsensä sähköistyneiksi ja eläviksi.

”Radio’ (2012)

kirjoitettu sen jälkeen, kun hän alkoi nähdä jonkin verran menestystä, tämä ’Born to Die’ – kappale käsittelee ihmisten teeskentelyä ja sitä, miten toimimme eri tavalla, kun joku tulee vaikutusvaltaiseksi tai juhlituksi. ”Now my life is sweet like cinnamon / Like a fucking dream I ’m living in”, Del Rey laulaa onnellisena. ”Baby love me cos I’ m playing on the radio / How do you like me now?”

”Pretty When You Cry’ (2015)

kappaleen nimi saattaa kuulostaa siltä kuin Lana puhuisi jonkun toisen kanssa heidän itkuhetkistään, mutta kuten sanoitukset paljastavat, se on itse asiassa hän, joka on ”pretty when I cry”. Koko kappaleen ajan hän kuulostaa siltä kuin hän todella olisi kyynelten partaalla, hänen äänensä pinnisti tunteesta ja uhkasi murtua. Se antaa sille jännitteen, joka puuttuu levyn muista osista ja tunteen siitä, kun et voi katsoa pois onnettomuudesta – meidän pitäisi antaa Lanalle hänen yksityisyytensä, mutta meidän täytyy tietää, pääseekö hän läpi.

”muutos’ (2017)

’Change’, sanoista ”Lust For Life”, huomaa muusikon kyseenalaistavan, miksi hänen pitäisi välittää muista ihmisistä ”kun kukaan ei välittänyt hittoakaan”. Siitä huolimatta, hän ei voi aivan irtautua itsestään kokonaan, toivoen voivansa auttaa muita tulevaisuudessa. ”Muutos on voimakas asia, ihmiset ovat voimakkaita olentoja”, hän toteaa. ”Yritän löytää minussa voimaa olla uskollinen.”

”kirsikka’ (2017)

toisessa maailmassa ”Cherry” voisi helposti olla Bond-tunnussävelmä. Se on tumma ja hautova, ja sillä allekirjoituksella jännittynyt eleganssi, jota Bond-kappaleilla on yleensä. ”Darling, darling, darling / I fall to pieces when I ’m with you”, hän laulaa yearningly, like a woman who ’ s just had her world turned upside down by 007.

”God Bless America-and All the Beautiful Women in It’ (2017)

God Bless America-and All the Beautiful Women in It

yksi Del Reyn harvoista poliittisista kappaleista, tämä kappale on kunnianosoitus womankindille ja toteaa samalla, ettei heillä ole edustusta Yhdysvaltain hallituksessa. ”Vain sinä voit pelastaa minut tänä iltana”, hän varoittaa eräässä vaiheessa, kutsuen aseisiin toisiaan kuuntelevia naisia. Naisten voimaannuslauluina tämä on tyylilajin Lana-versio, joka kuulostaa siltä kuin hän toimittaisi kansallislaulun 1950 – luvulla.

’Young And Beautiful (2013)

kappaleen kirjoittaminen The Great Gatsby-tunnussävelmään on suunnilleen niin Lana Del Rey kuin vain voi saada-jos F. Scott Fitzgerald olisi nyt elossa, hän olisi varmasti kirjoittanut tarinan vain hänelle. ”Nuori ja kaunis” osuu kaikki oikeat sävelet – tyylikäs runsaus, romanttinen kaipuu – mutta vaikka se;s miellyttävä tarpeeksi, se ei kirjoita tiensä Lana oma kaanon klassikoita.

”Diet Mountain Dew’ (2012)

”Diet Mountain Dew” on ehkä Del Reyn Newyorkilaisin kappale, joka sijoittuu vanhan koulukunnan hip hop-rytmiin. Kuten summer In the city, se on täynnä optimismia ja seikkailua, olipa hän kehottamassa ”Baby, put on heart-shaped sunglasses / ’Cause we gonna take a ride” tai ohjeistaa ottamaan Jeesus – hahmo pois kojelaudalta-varma merkki jostain synnistä on horisontissa.

”In My Feelings’ (2017)

Erobiisit eivät tule tämän hienovaraisemmin. ”In My Feelings” tähtää exään (huhutaan olevan G-Eazy), eikä se ota vankeja. ”Voisiko olla niin, että rakastuin toiseen luuseriin?”hän virnistää. Loppujen lopuksi Lana on kuitenkin päällimmäisenä. ”Kuka on huumaavampi kuin tämä ämmä? Kuka on minua vapaampi?”hän kysyy, sylkien sanojaan kuin joku olisi laittamassa jonkun maksamaan siitä, mitä he ovat tehneet hänelle.

”Bändärirakkaus” (feat. A$AP Rocky) (2017)

”se on niin vaikeaa joskus tähden kanssa / kun pitää jakaa hänet kaikkien kanssa”, Lana huokaa oodista olla rakastunut toiseen muusikkoon. Se on unenomainen ja rehevä, kuin pörröinen pilvi tunne on pää korkokengät, kunnes$AP Rocky putoaa ja valitsee asiat jopa Taivaallisempia korkeuksia.

”When the World Was At War we Kept Dancing’ (2017)

kun maailma oli sodassa jatkoimme tanssimista

”onko se aikakauden loppu?Onko Amerikan loppu?”Lana kyselee tästä raskaasta” Lust For Life ” – leikkauksesta. Sekunteja myöhemmin hän vastaa omaan kysymykseensä: ”ei, se on vain alku/jos pidämme kiinni toivosta, meillä on onnellinen loppu.”Production-wise, it’ s a pakottava sekoitus folky kitarat ja discordant kerrokset drones, yhdistämällä tehdä jotain, joka tuntuu yhtä painava kuin aihe Lana broaches in the lyrics.

”Fucked My Way Up to the Top’ (2014)

aivan kuten ”Money Power Glory”, tämä kaveri ”Ultraviolence” – kappale on vastaus ihmisten uskomuksiin Del Reyn uran alkutaipaleista ja väitetyistä ”epäaitouksista” tarinasta, jonka hän oli jakanut maailmalle. Siinä hän tähtäsi nimeämättömään laulajaan, joka oli ilmeisesti pilkannut hänen persoonaansa, mutta sitten ”varastanut ja kopioinut sen”. Ei ole selvää, kenestä hän puhuu – vaikka arvauksia on ollut paljon-mutta hän kuulostaa hyvin yli. ”Mimicking me’ s a fucking bore”, hän laulaa yhdessä vaiheessa, ja jos hän olisi levyttänyt sen tehdessään massiivista silmänkääntötemppua, emme yllättyisi.

”julma maailma’ (2014)

asetettu 60-luvun psych rushes, tämä sävelmä juhlii lähtöä ex, Lana kertoo hänelle: ”kaikki tietävät, että olen paras / olen hullu.”Asiat voivat olla ohi, mutta näyttää siltä, että pari oli jotain yhteistä ainakin, koska hän laulaa myöhemmin: ”You’ re dancing circles around me / You ’ re fucking crazy.”Black Keysin dan Auerbachin tuottaman albumin ”Ultraviolence” avaajana ”Cruel World” sekoitti asioita Lanan soundiin, ei eksynyt super kaukana hänen aiemmasta tuotoksestaan, vaan teki jotain niin erilaista, että sai sinut istumaan ja haluamaan seurata häntä hänen silloiseen uuteen aikakauteensa.

”13 rantaa’ (2017)

yleensä Laulut suruista, joita paparazzit seuraavat, eivät kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta Lana tutkii seuraamista 13 rannalla etsiessään rauhaa keinona arvioida tunteitaan rakkaudesta, yksityisyydestä ja löytää ”jotain todellista”. Kappale alkaa samplella vuoden 1962 kauhuelokuvasta Carnival of Souls, jossa Mary Henryn suurin pelko on jäädä ilman ketään hänen ympärillään – ehkä nyökkäys sille, mitä Lana ajattelee siitä päivästä, jona papit lakkaavat olemasta kiinnostuneita hänestä?

” Summer Bummer (feat. A$AP Rocky ja Playboi Carti)’ (2017)

ensimmäinen kahdesta kappaleesta ”Lust for Life” featuring a$AP Rocky, ”Summer Bummer” on loistava yhteentörmäys maailmoja. Aavemainen biitti poreilee Lanan tavanomaisten ryhdikkäiden melodioiden alla, laulajan ja räppärin välinen kemia luo sellaista tahmeaa, klaustrofobista tunnelmaa, jonka saa vasta helleaallon keskellä.

”Get Free’ (2017)

Get Free

”This is my commitment / My modern manifesto,” goes The pre-chorus on this ’ 60s-tined ’Lust For Life’ cut. Sopivasti, laulu viittaa hetkiä koko Del Rey uran, erityisesti hänen single ’Ride’ kertosäe ’ alkusäkeet. Se on fiksu, kekseliäs ja hienovarainen meta.

”raveihin’ (2012)

”isäukkoni on paha mies, mutta en voi kieltää sitä, miten hän pitää kädestäni kiinni”, Lana laulaa synkän rap-velkaisen kappaleen kuvaten yhtä monista hänen selkäluetteloaan roskaavista myrkyllisistä miehistä. Ongelma ei ole vain mies, vaan Del Rey itse. ”I’ m off to the races / Cases of Barcadi chasers”, hän selittää hänen temput kertosäe. ”Kohtaa taas aikaa Rikers Islandilla / ja en pääse pois.”

”Yosemiitti’ (2021)

yli sormi poimittu kitara, Lana esittää hänen folkiest jalka vielä, luottaen puhtaasti orgaanisia ääniä, jotka tekevät tämän kappaleen kuulostaa suoraan 60-luvulla. yli päälle, hän laulaa joku, joka saa hänet ”feel invincible / just like I wanted, no more candle in the wind”. Hän näyttää välttelevän ajatusta loppuun palamisesta, mutta sen sijaan, että hän valitsisi hiipua pois, hänestä tuntuu, että hänellä on uusi elämä, jota ei voi erottaa.

”Kanelityttö’ (2019)

Del Reyn taustaluettelo on täynnä ongelmaisia miehiä, jotka eivät kohtele häntä oikein. Cinnamon Girlissä hän kuvittelee puhuvansa yhdelle heistä, ja yhden keskeisen vetoomuksen hän tekisi. ”If you hold me without satuttamatta me / you’ ll be the first who ever did.”

”kaikki Vaeltajat eivät eksy’ (2021)

suuri osa Del Reyn myöhemmistä töistä on koskenut LA: ta ja sen lähiympäristöä, mutta täällä se on Lincoln, Nebraska, joka on saanut muusikon ”hazeen”. Hän myös puolustelee Instagrammattavaa matkablogin slogania ” not all those who wander are lost ”ja toteaa, että joillakin ihmisillä on vain”wanderlust”. Sekin tuntuu kohtalolta elää miljoonassa lomakuvien Insta-kuvatekstissä, mutta täytyy myöntää, että hänellä on pointti, ja jakaa sen kauniisti.

”kansallislaulu’ (2012)

Lana Del Rey - kansallislaulu

”raha on syy, miksi olemme olemassa / kaikki tietävät sen – se on tosiasia”, Lana arvioi yhdessä vaiheessa tätä Born To Die-kappaleen huimaa kohokohtaa. Se ei suinkaan ole patrioottinen Oodi, jonka otsikko voisi antaa ymmärtää, vaan viiltävä otos kapitalismista ja materialistisesta yhteiskunnasta, jossa elämme, jatkuvasti jahdaten vahvan yhteiskunnallisen aseman merkkihenkilöitä. Se ei ehkä kuulosta paukuttelevalta pop-sävelmältä paperilla, mutta Lana onnistuu tekemään siitä jotain koukuttavaa ja hauskaa.

”Let Me Love You Like A Woman’ (2021)

’Let Me Love You Like A Woman on klassinen Del Rey-ajaton, swooning ja romanttinen. ”Anna minun pidellä sinua kuin vauvaa”, hän kertoo henkilölle, jolle hän laulaa ja yrittää houkutella hänet pois Los Angelesista. Jos he eivät tule, hän kohauttaa, se on ihan ok, mutta ”en näe itseäni pitämässä hauskaa”.

”Breaking Up Slowly’ (2021)

Country-laulaja Nikki Lane ilmestyy tänne auttamaan luomaan tarinoita ihmissuhdeongelmista, käyttäen country-ikoni Tammy Wynetten omia kokemuksia kuvaamaan rakastumisen alamäkiä. ”I love you only, but it ’s making me blue”, Lane ja Del Rey laulavat kertosäkeessä tandemina kitaramelodioiden särkyessä heidän allaan. Se on samea, lohduton biisi, joka sopii täydellisesti itkemään tuopilliseen jäätelöä eron jälkeen (tai puolivälissä).

”Bartender’ (2019)

ennen ”BarTenderin” julkaisua Del Rey kuvaili sitä ”oudoksi raidaksi”, ja vaikka se ei ole täysin ulkona, sillä on hetkensä. Kun hän laulaa siitä, kuinka pitkälle hänen on mentävä pitääkseen rakkautensa nimekkääseen baarimikkoon piilossa lehdistöltä, hän änkyttää ja punkkaa, ja pari tekonaurua heitetään mittojen mukaan. Outoa, mutta se toimii.

”Money Power Glory’ (2014)

kun Lana murtautui läpi, ihmisille tuli pakkomielle siitä, että hän ei ollut kuka näytti olevan, vaan todellisuudessa rikas tyttö, jonka uran isä oli rahoittanut. Vastauksena, hän kirjoitti ”Money Power Glory”, sarkastinen Pelaa jopa mitä maailma näytti odottaa häneltä – että kaikki hän välitti oli pinnallinen puoli menestys, sen sijaan tehdä hyvää musiikkia, joka kosketti ihmisiä. ”Halleluja, haluan ottaa sinut kaikesta, mitä sinulla on”, hän laulaa kertosäkeessä, loistavasti pilkaten parjaajiaan.

”Shades of Cool’ (2014)

Lana Del Rey-Shades of Cool

aivan kuten ”Cherryssä”, ”Shades of Coolissa” on Bond-teemareuna, kun salaperäiset melodiat hipovat toisiaan ja Del Rey alkaa maalata meille kuvaa miehestä, joka ”elää sinisen / Bluesilmän ja jazzin ja asenteen sävyissä”. Kuten Bond, koska monet elokuvat, joissa hän on täpärästi välttynyt kuolemalta, henkilö, josta hän laulaa, on ”invincible”, jossa on ”sydän on särkymätön”. Lana ei ehkä tapaillut vakoojaa, – mutta hän vaikuttaa poptähdeltä, jolla on lähin kokemus tutustua omaan 007: ään. Anna hänelle Bond-teema jo!

”heroiini’ (2017)

”lennän taas kuuhun ja haaveilen heroiinista”, Lana huokaa synkällä, pahaenteisellä raidalla. ”Miten se antoi sinulle kaiken ja vei elämäsi.”On kirjoitettu hänen exästään Rob Dubussista, joka kuoli heroiinin yliannostukseen vuonna 2011, ja se on musertavan henkilökohtainen teos, joka peilaa surun arvaamatonta kierrettä. Vaikka se enimmäkseen kelluu tranquillyn ohi, silta hyppää kuin tyhjästä kiireisenä ja kiihtyneenä.

”Tulsa Jesus Freak’ (2021)

Lana on aina ollut laulu hänen rakkautensa hip-hop, onko hän ollut yhteistyötä tykkää$AP Rocky ja Playboi Carti, tai vedoten mumble-rap miehistön hänen nykyinen suosikki haastatteluissa. On ’Tulsa Jesus Freak’, hän hyväksyy joitakin kyseisen kohtauksen tuotantotekniikoita, kerrospukeutuminen hänen äänensä auto-tune osissa, kun taas toisissa hän siirtyy takaisin hänen perinteinen vintage pop tyyli. Tuloksena on kappale, joka tuntuu kulkevan omaa matkaansa, aivan kuten sen luoja on lähdössä omille teilleen amerikkalaiseen Keskilänteen.

”Kalifornia’ (2019)

’California’ finds Del Rey holding out a hand to someone in need, avaa kappaleen kertomalla heille: ”You don’ t ever have to / Be stronger than you really are.”Sen sijaan, hän tarjoaa jotain odottaa – seikkailuja ympäri Kaliforniaa lyömällä ”up all the old places” ja tanssimalla ”til dawn”.

”onni on perhonen’ (2019)

”onnellisuus on perhonen, joka takaa – ajettuna on aina aivan saavuttamattomissa, mutta joka, jos istut hiljaa alas, voi iskeä päällesi”, kuuluu lainaus, jonka esittäjinä ovat – riippuen siitä, kenen kanssa puhut-kirjailijat Henry David Thoreau tai Nathaniel Hawthorne. Vaikka osa ’onnesta …’ saattaa tuntua positiivisesti nihilistiseltä (”jos hän on sarjamurhaaja niin mikä on pahinta / mitä voi tapahtua tytölle, joka on jo loukkaantunut?”), Lana ilmentää tätä viestiä tässä. Sen sijaan, että hän istuisi hiljaa alas, hän kuitenkin painuu tanssilattialle ja toivoo perhosensa löytävän hänet sieltä.

” Tomorrow Never Came (feat. Sean Ono Lennon)’ (2017)

Tomorrow Never Came

toisessa ”Lust For Life” – yhteistyössä Del Rey yhdistää voimansa Sean Ono Lennonin kanssa tehdäkseen folkmaisen kappaleen, joka viittaa useisiin klassikkokappaleisiin. On ’Lay Lady Lay’, ’Tiny Dancer’, ’Everyday Is Like Sunday’, ’Something’ja – tietenkin – ’Tomorrow Never Knows’. Vaikka se ei aivan vastaa noita kappaleita, sen pieni psykopaattinen tunnelma ja Lanan ja Lennonin äänten kaunis harmonia tekevät siitä aliarvostetun helmen.

”Coachella-Woodstock In My Mind’ (2017)

kirjoitettu matkalla kotiin Coachella, tämä kappale asemoi Kalifornian festivaali nykyajan Woodstock, tapahtuu 2017 samaan aikaan Jännitteet Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean olivat kasvussa ja aave sodan häämöttää kaukaisuudessa. Vaikka hän on tietoinen, että ei ole paljon hän voi tehdä grand scheme of things, hän tarjoaa, että hänen ”panos voisi olla niin pieni kuin toivoa”.

”Dark But Just a Game’ (2021)

Madonnan managerin luona pidettyjen juhlien innoittamana-ja myöhemmin käydyn keskustelun ”Kemikaalivanojen…” tuottaja Jack Antonoffin kanssa – ”Dark But Just a Game” tarjoaa meditaation kuuluisuuden sudenkuopista. Sen kadenssi palaa Lanan uran alkuun, mutta päivittää sitä naimalla trip-hop-tunnelman osia folkierilla osuuksilla, kuten ’Born To Die’ – ja Norman Fucking Rockwell-kappaleiden inspiroidulla mash-upilla!’.

”Venetsian narttu’ (2019)

moni ei olisi edes uransa kuudenteen albumiin mennessä odottanut Del Reyn esittävän lähes 10 minuuttia pitkää pehmeää folkia ja psykologisen sävyistä kappaletta outoa poppia. Mutta juuri sitä ’Venice Bitch’ on-keksintöjen ja kokeilujen sinisestä pultti, joka on yhtä rehevä kuin mutkitteleva.

”Fuck It I Love You’ (2019)

kuvaili laulaja hänen ”epärehellisin” laulu, ’Fuck It I Love You’ tarjoaa ensimmäisen persoonan analyysi, että California on ”vain mielentila”, joka ei voi peruuttaa ongelmia, ilmeisesti itse ei heijasta hänen ajatuksiaan paikasta ollenkaan. ”Ehkä tapa, jolla elän, tappaa minut”, hän miettii yhdessä vaiheessa, stark kitara sormeilee moodily pois allaan.

”Dance Till We Die’ (2021)

Lana Del Rey-Dance Till We Die (virallinen ääni)

”I’ m covering Joni and I ’m dancing with Joan / Stevie is calling on the telephone / Court almost burned down my home”, Lana laulaa ”Dance Till We Die” – kappaleen ensiriveillä. Voit kuulla hänen yrittävän olla murtautumatta hymyyn, kun hän tekee niin, mutta kukaan ei oikeastaan syyttäisi häntä, jos hän meni täysi-On delirious – ei kaikki meistä ovat onnekkaita tanssia Joan Baez, natter Stevie Nicks tai luovuttaa avaimet Courtney Love (ja toivottavasti palokunta ei tarvitse käydä), kun kaikki. Silti se on muistutus siitä, miten hurmaavaa elämä voi olla ja miten tärkeää on ”kävellä aurinkoisella puolella”.

”rakkauslaulu’ (2019)

’Love Song’ on klassinen Lana, naulaamalla tunne on toivottoman rakastunut, kun maailma ympärilläsi murenee. ”Oi, ole minun once in a lifetime”, hän huokaa. ”Makaa rinnallasi / juhlamekossani / olen vitun sekaisin.”Lohduton, sydäntäsärkevän tyrmäävä.

”länsirannikko’ (2014)

tumma, surf-y virittää, ”West Coast” on yksi kiehtovimmista hetkistä ”Ultraviolence”, piirustus sinut sen alhainen ääniä ja arvoituksellinen tunnelma. Sen sanoitukset, Del Rey yksityiskohtia revitään välillä haluavat head out ja nähdä enemmän maailmaa ja elämää itse, ja vedetään takaisin länsirannikolle mies, joka on saanut hänen ”feeling hotter than fire”. Vaikka hän ei selittäisikään sitä viimeistä kohtaa sanoissaan, sen voisi silti päätellä siitä, miten hän kytee läpi kappaleen.

”miten kadota’ (2019)

Pretty melodies arch over the crushed jangle of ’How To Disappear’, another highlight of the ’ NFR!’ aikakausi. Sen ensimmäiset kaksi kolmasosaa ovat tyypillisesti kahden eri miehen suurluonteisia tutkimuksia ja heidän lopullista poistumistaan tähtemme elämästä – mutta sen loppuhuipennus on todella taianomainen. Siinä Lana vispaa itsensä surusta kuviteltuun tulevaisuuteen, jossa on ”lapsi ja kaksi kissaa pihalla / Kalifornian aurinko ja filmitähdet”.

”seuraavaksi paras Yhdysvaltain ennätys’ (2019)

”meillä oli niin pakkomielle kirjoittaa seuraavaksi paras amerikkalainen levy,” sings Lana here ja, ironista kyllä, ’ Norman Fucking Rockwell! saavutimme hänen ja hänen vanhan kumppaninsa unelmat. Tämä kappale oli iso osa sitä, se hienovaraisesti muodonmuutto luurankokitaran soundtracked säkeet paisuvainen kertosäe leikattu beat ja swooning lyrics noin darting noin CA.

”Born To Die’ (2012)

Lana Del Rey-Born to Die (virallinen musiikkivideo)

hänen toisen ja läpimurtoalbuminsa ”Born To Die” nimikappale oli ensimmäinen kappale, joka todella tiivisti sen, mitä odottaa Del Reyltä. Siinä yhdistyvät huimat, elegantit Jouset, hänen alakuloinen drawl ja hip-hopista lainatut biitit upealla teholla – kuten hän käytti itseään kuvaillessaan, ”gangsta Nancy Sinatra”. ”Come and take a walk on the wild side / Let me kiss you hard in the kaatosade”, hän kehrää kertosäkeessä. ”Pidät hulluista tytöistäsi.”

”Looking For America’ (2019)

kirjoitettu vastauksena kahteen joukkoampumiseen 24 tunnin sisällä, tämä 2019-kappale oli spontaani ja itsenäinen single, joka löytää Lanan kyseenalaistamassa maansa tilaa. ”No bombs in the sky / Only fireworks when you and I collide”, hän laulaa kertosäkeessä, mutta käy nopeasti ilmi, että hän vain haaveilee paremmasta paikasta.

” Lust For Life (feat. The Weeknd)’ (2017)

koskaan fani vanhan Hollywoodin mytologian, tässä Del Rey viittaa kuoleman orastava näyttelijä Peg Entwistle 1930-luvulla. Entwistle tappoi itsensä hyppäämällä Hollywood-kyltin H-kirjaimen päältä, mutta ”Lust For Life” huomaa Lanan ja The Weeknd’ n ”pitävän liian hauskaa” täyttääkseen tarkoituksensa aivan vielä.

”Villi sydän’ (2021)

tässä Del Rey näyttää tekevän lopullisen muodonmuutoksensa vanhan ajan laulajaksi, jonka hän näyttää olevan toisessa elämässä. Hänen trillinsä ja pitch ’Wild At Heart’ eivät ole tätä aikaa-eikä se ole huono asia. Hänen äänensä kuulostaa kauniilta, oli hän sitten toimittamassa lastenlorua ”rakastan sinua paljon kuin polka dots”tai sullomassa mahdollisimman monta sanaa yhteen riviin.

”Hope Is a Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have-But I Have It’ (2019)

”I’ ve been reeping around in my fucking nightgown / 24/7 Sylvia Plath / Writing in blood on my walls/; Cause the ink in my pene don ’ t work in my notepad,” couldn ’ t be a more Lana Del Rey lyric if it tried. Kuten nuo repliikit, ’Hope …’ on riemuvoittoinen del Rey – ja huippu-mestariteos runollisista sanoistaan yksinkertaiseen, mutta hätkähdyttävään pianomelodiaan.

”Marinersin kerrostaloalue’ (2019)

Lana Del Rey-Mariners Apartment Complex (virallinen musiikkivideo)

ihmiset ovat usein pakkomielteisiä Lanan tunnetilasta, – mutta tällä Norman Rockwellilla! track, hän pitää silmällä, että joku käy sen läpi. ”Olen miehesi”, hän rauhoittelee heitä. ”Jos eksyt, Tartu käteeni /” olet eksynyt merellä, sitten komennan veneesi minulle.”

”High By the Beach’ (2016)

”I wanna do is get high by the beach , get high / All I wanna do is get by the beach, get by”, Lana huokaa kappaleessa whirling electronics and enticing Bits. On viileää mutta pilvistä – aivan kuin ruohon savu jo leijuisi hänen ympärillään, vaikka vain hänen mielessään. Sen lisäksi, että ’High By the Beach’ on hieno pop-kappale, se on myös huomattava tavasta, jolla Lana laulaa ”lights, camera, ACK-she-ohnn”, piirtäen viimeisen sanansa fonetiikan tavalla, jonka pitäisi olla naurettava, mutta jotenkin kuulostaa hyvin siistiltä.

”Brooklyn Baby’ (2014)

”no, poikaystäväni on bändissä / hän soittaa kitaraa, kun minä laulan Lou Reediä, Lana kertoo upealla kappaleella. ”I’ ve got feathers in my hair / I get down to Beat poetry.”Se kuulostaa hyvältä-kukapa ei haluaisi maata Brooklynissa kumppanin kanssa ja laulaa joitakin New Yorkin parhaista lauluista? Suuntaa Williamsburgiin tai Bushwickiin, niin huomaat ehkä, että hän romantisoi tilannetta hieman – nämä miehet ovat sietämättömiä ja jättävät sinut miettimään, miten päästä Lanan rinnakkaisuniversumiin.

”Blue Jeans’ (2012)

tämä on vintage Lana – laulu puhdasta omistautumista, selitti Hollywood termein. ”Siniset farkut, valkoinen paita / käveli huoneeseen, tiedät, että sait silmäni palamaan”, hän aloittaa runollisesti tarinansa. ”Se oli kuin James Dean, varmasti.”Ei kestä kauaa, kun hän julistaa kuolematonta rakkauttaan sydäntäsärkevää sydäntään kohtaan ja lupaa ”odottaa miljoona vuotta”, ja ’Blue Jeans’ saa sinut tuntemaan heistä paljolti samoin.

”valkoinen mekko’ (2021)

jos et ole viettänyt päiviä sitten ’Chemtrails Over the Country Club’ toistuvasti laulaen kiireistä, kimeä kertosäe ”Down at the men in music business conference” itsellesi, et varmasti ole kuunnellut Lanan uusin albumi vielä. Sen lisäksi, että yksi rivi, joka nyt ikuisesti elää vuokraton kollektiivinen tajuissaan, ”White Dress” on upea albumin avaaja – yksi, jossa tähti kokeilee uutta ja tunteita laulu toimitus, joka on rasped, kiireellinen ja muistuttaa yksi hänen sankareita Joni Mitchell. Koko juttu tihkuu uudenlaista nostalgiaa, tällä kertaa akuutimpaa kuin Lanan tavanomainen välinpitämättömyys, ja se on kertakaikkisen tyrmäävä.

”Norman Fucking Rockwell’ (2019)

Lana Del Rey-Norman F** * ing Rockwell (virallinen musiikkivideo)

”jumalauta, poikalapsi, nussit minua niin hyvin, että melkein sanoin rakastavani sinua.”Kuten avausraidat menevät, ne ovat ehdottomasti ikonisin Del Rey katalogi toistaiseksi ja varmasti siellä jopa maailman musiikillinen kaanon. Kappaleen loppuosa ei ehkä ole yhtä pysäyttävää, mutta se on silti upea otos jonkun puutteellisen päälle asettumisesta.

”Kemijuovat Maalaisliiton yllä’ (2021)

meillä kaikilla ei ehkä ole kokemuksia hengailusta country clubeilla tai edes halua mennä sinne, mutta ’Kemikaalivanat…’ saa kaipaamaan kesäpäiviä loikoilemalla idyllisissä ympäristöissä, joissa ei ole huolia eikä velvollisuuksia. Del Reyn uusimman levyn nimikappale on luultavasti yksi kauneimmista asioista, joita hän on luonut tähän mennessä, vangiten huokailevan tyydytyksen makaamalla selälläsi, katsellen ”white picket chemtrails” pujottelua läpi sinisen taivaan yllä.

”Love’ (2017)

Del Rey laulaa nuoren rakkauden taikaa ”Lust For Life” – kappaleen avausraidalla, kuvastaen tyylikkäästi kaatumisen huumaa päistärikkäästi tavismaisuus-muuttui-euforiaksi. ”You get ready, you get all dressed up / To go nowhere in particular”, hän laulaa. ”Back to work or the coffee shop / It don ’t matter’ because it ’ s enough to be young and in love.”

”Ride’ (2012)

’Ride on suorastaan mestariteos-helposti yksi Del Reyn koko uran hienoimmista töistä. ”Been trying hard not to get into trouble / But I ’ve got a war in my mind”, hän huokaa kertosäkeessä, ennen kuin paljastaa tilapäisen kiinnityksensä when the blues turn into the mean reds: ”I just ride.”Se on asetettu sellaista eleganttia poppia, jonka varaan hän on matkansa rakentanut, mutta sen absoluuttisessa huipussaan – jouset ja kaukaiset rumpujen ryminät törmäävät kuvaamaan hänen suruaan ja sisäistä myllerrystään.

”Videopelit’ (2011)

laulu, joka aloitti kaiken. Jopa lähes vuosikymmen myöhemmin ”Videopelit” nousee esiin uskomattomana kappaleena, joka on niin yksinkertainen mutta niin tehokas. Hienovarainen rumpu rullaa ennen kertosäe lisätä upea ylimääräinen kerros draamaa sen luoja julistus, että elämä on ”vain elämisen arvoinen, jos joku rakastaa sinua”, kun taas Lana lovestruck sävy perustaa uran kirjoittaa kappaleita pudota ja pois rakkaudesta.

”The Greatest’ (2019)

Lana Del Rey - Fuck it I love you / the greatest (virallinen musiikkivideo)

kappaleen kutsuminen ”suurimmaksi” on vaarallista peliä, joka avaa tilaa pettymyksille. Lanan onneksi se oli siirto, joka osoittautui itseään toteuttavaksi ennustukseksi. Yli komea piano, hän suree menetys ”kulttuuri”, rock ’ N ’Roll” ja ”baari, jossa Beach Boys” menisi, tavalla, joka iski kovaa julkaisu 2019 mutta thwacks sinua suolistossa 2020.

se on yksinkertainen, elegantti, kaunis ja samaistuttava – kukapa ei olisi kaivannut jotain, joka tuntuu nyt kaukaiselta muistolta? – and closes with a bleak but accurate assessment of our world: ”Hawaii just missed a fireball / LA’s in flames, it’ s getting hot /Kanye West is blond and gone / ’Life On Mars’ ain ’t just a song / I hope the livestream’ s almost on.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.