Lacy Leadership

Success is Near

How to Create a Catering Marketing Plan, Plus 10 Innovative Ideas

Making a effective catering marketing plan is essential for the health of any food-based business. Clutchin small business marketing-kyselyn mukaan 47% omistajista ottaa DIY-lähestymistavan brändinsä tekemiseen, edistämiseen ja parantamiseen. Voidakseen tehdä tämän (ja tehdä sen hyvin), catering-yritysten omistajilla on oltava vankka hyökkäyssuunnitelma. tämä koskee erityisesti niitä, joiden markkinointibudjetti on 10 000 dollaria tai vähemmän, mitä […]

Making a effective catering marketing plan is essential for the health of any food-based business. Clutchin small business marketing-kyselyn mukaan 47% omistajista ottaa DIY-lähestymistavan brändinsä tekemiseen, edistämiseen ja parantamiseen. Voidakseen tehdä tämän (ja tehdä sen hyvin), catering-yritysten omistajilla on oltava vankka hyökkäyssuunnitelma.

tämä koskee erityisesti niitä, joiden markkinointibudjetti on 10 000 dollaria tai vähemmän, mitä pidetään alan mittapuulla pienenä tai olemattomana. Mutta ei hätää! Oikeiden työkalujen ja strategian avulla pystyt tekemään ja toteuttamaan erittäin tehokkaan catering-markkinointisuunnitelman.

Kuinka luoda Catering markkinointisuunnitelma 6 yksinkertaisessa vaiheessa

jos haluat tietää, miten luoda markkinointisuunnitelma catering-yritykselle, sinun on ensin kerrattava joitakin kokonaisideoita. Niille, jotka ovat kirjoittaneet omia liiketoimintasuunnitelmia aiemmin, sinulla on, että tiedot kätevä seuraavan harjoituksen. Jos sinulla ei ole liiketoimintasuunnitelmaa tai olet tietoinen siitä, että nykyinen suunnitelma voi olla vanhentunut, suorita seuraavat vaiheet.

Aseta markkinointitavoitteet

pitopalveluyrityksille altistuminen on avainasemassa. Mutta altistumista voi olla vaikea mitata, varsinkin jos et tällä hetkellä käytä älykästä liikkeenjohdon alustaa. Sen sijaan keskitä markkinointitavoitteesi siihen, mitä voit helposti tallentaa, seurata ja arvioida.

tämän filosofian mukaisesti useimmat ravintola-alan yritykset käyttävät myyntitavoitteita menestyksellisesti markkinointitavoitteidensa määrittämiseen. Laske, kuinka paljon tällä hetkellä tienaat keskimäärin viikossa. Palaa mahdollisimman kauas saadaksesi tarkan kuvan. Aseta sitten sekä pitkän että lyhyen aikavälin tulotavoitteet. Kunhan pidät ne realistisina, näiden tavoitteiden pitäisi auttaa ohjaamaan suunnitelmaasi.

Etsi kohdeyleisösi

kaikki pitävät ruuasta, eikö niin? Vaikka se on enimmäkseen totta, catering-liiketoiminnan on oltava varovainen, kun se tulee, miten he käyttävät markkinointibudjettinsa. Yrittää houkutella ketään ja kaikkia kanssa markkinointi on varma palo tapa tuhlata arvokkaita resursseja.

vaihtoehtona tälle lähestymistavalle on pyrkiä mahdollisimman täsmällisesti määrittelemään ihanteellinen asiakas. Piditpä sitten yritystapahtumista tai yksityisistä juhlista, etänä tai paikan päällä, gluteenittomasta tai sieluruoasta, yleisösi ratkaisee lopulta, mitä markkinoit ja miten saat sanan leviämään.

on monia tapoja tunnistaa oikea yleisö. Luo laskentataulukko, joka kerää seuraavat tiedot jokaisesta yksittäisestä asiakkaasta:

 • yleinen ikähaarukka
 • missä he sijaitsevat
 • mitä tapahtumatyyppejä he yleensä suunnittelevat
 • kuinka usein he järjestävät tapahtumia
 • erityisetuja (kuten vegaani tai kosher)
 • ruokapalvelut he kysyvät
 • ruokapalvelut he lopulta varaavat
 • loppulaskun loppusumma

voit vapaasti lisätä muita yksityiskohtia, kuten harrastuksia, urakokemusta tai mitä tahansa muuta sinulle ja liiketoimintamallillesi mielekästä. Kun olet kerännyt nämä tiedot, Etsi kuvioita. Sitten käyttää näitä kuvioita rakentaa kohde persoona ja luoda markkinointi, että he haluaisivat.

Määritä kilpailuetusi

jokaisella yrityksellä pitäisi olla se” Vau ” – tekijä, joka auttaa heitä erottumaan joukosta. Ei ole mikään salaisuus, että kilpailu elintarviketeollisuudessa on kovaa. Mutta miten päätät määritellä yrityksesi menee pitkälle kohti catering markkinointi suunnitelma.

erityisesti pitopalveluyrityksille on muutamia avainalueita, joista voit valita, jotta voit todella tehdä merkkisi:

 • ainutlaatuinen myyntivaltti. Tarjoatteko kotiinkuljetusta? Vai onko catering-bisneksesi salainen pop up-vieras, jonka voi löytää vain Instagram-palvelun kautta? Mikä sinun juttusi onkaan, työnnä sitä näkökulmaa markkinoinnissasi.
 • innovatiivinen prosessi. Esimerkkejä tästä ovat luovia tapoja tehdä ruokaa-ajatella viihdyttävä vetyjäätelöä taiteilijoita tai hibachi kokit. Innovatiivinen prosessi voi tarkoittaa myös sitä, että on löydettävä tapoja tehdä samasta ruoasta parempaa, nopeampaa ja kustannustehokkaampaa kuin muut pitopalvelut.
 • hieman särmää. Vaikka jotkut parhaista markkinointistrategioista keskittyvät sinuun ja liiketoimintaasi, tämä yksi alue perustuu vertaamalla itseäsi kilpailuun. Jos kaikki kilpailevat pitopalveluyrityksesi tarjoavat samat kolme asiaa, voisitko mitenkään lisätä neljännen vaihtoehdon? Tai parantaa sitä, mitä on jo olemassa?

sen ei tarvitse edes liittyä ruokaan. Sujuva ja hyvin järjestetty varaus, valikon luominen ja laskutus prosessi voi olla juuri sitä, mitä kohdemarkkinoilla on himo.

harkitse Lähimarkkinointia

pienyrittäjien tulisi aina ottaa huomioon asiakkaat, joihin he voivat vedota ikiomissa lähiöissään. Paikallisella markkinoinnilla tarkoitetaan sekä digitaalisia että offline-kampanjoita. On olemassa paljon luovia tapoja markkinoida catering liiketoimintaa paikallisesti, mutta tässä on muutamia ideoita, joilla pääset alkuun:

 • päivitä sivustosi SEO sisällyttää avainsanoja, jotka käyttävät sijaintiasi.
 • muodostavat strategisia kumppanuuksia toisiaan täydentävien yritysten, kuten taidestudioiden tai kokouskeskusten kanssa.
 • Järjestä paikallisille omia tapahtumia, jotta he pääsevät nauttimaan ruuastasi ja saavat mahdollisesti alennusta ensimmäisestä tilauksestaan pelkästään osallistumisesta.

saatat yllättyä siitä, kuinka paljon mahdollisuuksia sinulla on käytettävissä aivan etuovesi ulkopuolella. Paikallinen markkinointi voi olla kustannustehokas tapa rakentaa verkostoa riippumatta siitä, kuinka kauan olet ollut toiminnassa.

Päivitä Catering-brändisi

jos catering-liiketoimintasi on ollut olemassa jo jonkin aikaa, voisi olla aika tarkastella brändiäsi uudelleen. Kokonaiskuvasi on saattanut nojata aiemmin tiettyihin viesteihin. Mutta nyt kun pitopalveluyrityksesi on kasvanut ja parantunut, brändisi pitäisi seurata perässä.

arvioi uudelleen logosi, brändivärisi, digitaalisen läsnäolosi (mukaan lukien sekä verkkosivustosi että sosiaalisen median profiilisi) ja mikä tahansa muu paikka, jossa toiminimesi on olemassa.

täyttääkö se nykyiset alan standardit? Erottuuko se joukosta hyvällä tavalla? Edustaako se sitä, mihin pitopalveluyrityksesi on menossa, eikä sitä, mistä se tulee? Kaikki nämä kysymykset ja enemmän ovat hyödyllisiä, kun annat tuotemerkin makeover.

tässä muutama tapa, joilla voit päivittää brändiäsi:

 • palkkaa paikallinen graafinen suunnittelija päivittämään logosi
 • Päivitä verkkosivustosi käyttämällä Csvent Flex
 • lisää sesonkituotteita menuvaihtoehtoihisi
 • yritä koota teemapaketti (think classic brunch tai avocado toast bar for a Millenial crowd)
 • palaa tehtävälausuntoosi. Kirjoita yrityksesi tarina uusimpaan iteraatioon.

saatat jopa huomata pitäväsi brändistäsi ja siitä, että se kuvaa tarkasti liiketoimintaasi sellaisena kuin se on nyt. Jos asia on niin, älä muuta mitään! Muista vain varata säännöllisin väliajoin merkin sisäänkirjautumisia, jotta pysyt aina ajan tasalla.

Määritä markkinointibudjetti

kuinka paljon sinun pitäisi käyttää rahaa markkinointiin? Pitopalveluille ja muille pienyrittäjille se on kova paikka. Markkinointibudjettisi on sisällettävä se, mitä käytät päivittäiseen mainontaan (kuten maksullisiin sosiaalisen median viesteihin) sekä pitkäaikaisiin kampanjoihin.

vaikka valinta on syvästi henkilökohtainen, on Pienyrityshallinto antanut hyvän nyrkkisäännön. Useimpien catering-yritysten markkinointibudjetin tulisi olla 7-8% koko vuotuisesta liikevaihdosta. Ja jos olet vasta aloittamassa, muista, että tämä prosenttiosuus sisältää myös sen, mitä sinun täytyy viettää asioita, kuten sivuston luomiseen ja myynnin vakuudet.

riippumatta siitä, mihin budjettiin päädyt, on monia luovia tapoja markkinoida catering-yritystäsi. Tässä muutamia suosikkejamme.

event industry Pointsin eettiset kysymykset

Tutustu catering-markkinoinnin ideoihin

Join Professional Catering Associations

Catering-järjestöihin kuuluu usein hyödyllisiä työpajoja markkinoinnista, myynnistä ja liikkeenjohdosta. Ne tarjoavat myös ainutlaatuisia verkostoitumismahdollisuuksia potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Kolme suurinta ja tunnetuinta catering-yhdistystä ovat National Association for Catering and Events, International caters Association ja Association of Club Catering Professionals.

Team Up with Content Creators

Content creators include but are not limited to some influencers, bloggers, and podcasters. Kaikilla näillä ryhmillä on oma brändi ja aihepiiri. Kumppaniksi niiden kanssa, jotka parhaiten yhdenmukaistaa oman markkinoinnin ponnisteluja niin vetoat kokonaan uusi ryhmä ihmisiä, jotka saattavat olla kiinnostuneita catering palvelut.

Näin löydät oikeat ihmiset mainostamaan brändiäsi:

 • BuzzSumo. Tämän yksinkertaisen hakutyökalun avulla voit etsiä vaikuttajia aiheittain tai verkkotunnuksittain, ja se sopii parhaiten sisällön luojien etsimiseen sekä sosiaalisessa mediassa että sen ulkopuolella.
 • Klear. Etsi vaikuttajia tahansa markkinarako Instagram, YouTube, ja blogit.
 • Podbay.fm. vaikka ne toimivat ensisijaisesti tapana kuunnella podcasteja kaikilta eri alustoilta, Podbay riveissä podcasteja perustuu suosio genre. Etsi ruokaan liittyviä osoittaa, että usein plug catering palvelut alueellasi.

Monitor Online Review-sivustot

Yelp, Wedding Wire ja Cater Cow ovat vain muutamia verkkosivuja, joilla oikeat asiakkaat käyvät arvostelemassa yritystäsi. Varmista, että käsittelet kaikki arvostelut (sekä myönteisiä että ei niin myönteisiä) kunnioittavalla ja ystävällisellä tavalla. Varaa myös aikaa muokata profiiliasi niin, että se näyttää mahdollisimman siistiltä ja ajan tasalla.

lisää yrityksesi Online-hakemistoihin

on hakemistoja, jotka keskittyvät vegaanisiin pitopalveluihin, pitopalveluihin alueittain,online catering – ruokatilauksiin, you name it. Ota aikaa lisätä itsesi kaikki ne, jotka tarjoavat tätä palvelua ilmaiseksi. Mitä enemmän paikkoja yrityksesi nimi on olemassa verkossa, sen parempi. Varsinkin, jos voit hallita yleisösi ensivaikutelmaa siitä informatiivisilla kuvauksilla ja järjestetyillä tiedoilla.

Tässä muutamia online catering-hakemistoja, joita kannattaa harkita:

 • ne, jotka ovat
 • ajatusruokaa
 • Food411

käyttävät sosiaalista mediaa

vaikka se on aikaa vievää, sosiaalinen media on aina loistava vaihtoehto pitopalvelulle tai muulle pienyrittäjätyypille saada nimensä esille. Vain olla valmis tekemään suuria etukäteen investointeja asioita, kuten perustaa profiilin, löytää tilejä seurata, ja tekee päivittäin jauhaa vuorovaikutuksessa alustalla.

pitopalveluyrittäjien kannattaa ainakin harkita Profiilin lisäämistä jokaiselle seuraavista sivustoista:

 • Facebook. Yhdistä ystävien, perheen ja tuttavien kanssa ja varaa tapahtumia ihmisille, jotka todella tuntevat sinut. Pyydä heitä jättämään arvostelu yrityksesi sivulle ja jakamaan päivityksiä uusimmista valikkovaihtoehdoistasi ja korostetuista tapahtumista.
 • Instagram. Valokuvat ja videot juhlista, joissa herkullinen ruokasi on esillä, auttavat useampia ihmisiä löytämään sinut. Voit myös geotag jokainen viesti, jotta se löydettävissä tapahtumasuunnittelija lähelläsi.
 • Pinterest. Tapahtumasuunnittelijat ovat merkittävä liiketoiminnan lähde pitopalveluille. Ja tapahtumasuunnittelijat kaikilla toimialoilla rakastavat Pinterestiä, minkä vuoksi sisällön jakaminen tällä alustalla voi auttaa sinua saamaan enemmän katseita brändiisi.
 • LinkedIn. Jos olet enemmän kiinnostunut voittamaan yritysasiakkaat, muista luoda yritys ja henkilökohtainen sivu vuorovaikutuksessa B2C ja B2B näkymiä.

Sosiaalinen media on mainio pitkän aikavälin lähestymistapa markkinointiin. Tässä muutamia sosiaalisen median ideoita tapahtumayrityksille, joita voisit soveltaa catering-yritykseesi.

live Event Marketing

sen lisäksi, että järjestät Oman maistelutapahtuman paikallisille, kuten aiemmin kerroimme, voit aina yhdistää voimasi muiden yritysten kanssa esittelemään tavaroitasi. Viinikauppoja, paint-on-keramiikka paikat, ja koruja putiikkeja löytyy useimmissa lähiöissä. Ja mahdollisuudet ovat he haluaisivat mahdollisuuden houkutella uusia asiakkaita kanssa catering kokoontuminen. Voit jopa käyttää heidän suosittelut oman markkinoinnin pakki.

Päivitä SEO

sinun pitäisi tehdä sivustostasi mahdollisimman hakukoneystävällinen. Se auttaa sinua pääsemään lähemmäksi hakutulosten kärkeä ja saamaan enemmän silmiä sivullesi. Aloittaminen blogi täynnä arvosteluja menneistä tapahtumista, ruoanlaitto vinkkejä, ja esillä palvelut on vain yksi monista hienoja tapoja rakentaa SEO. Sinun pitäisi myös harkita päivittämistä rikas pätkiä, web-sivun metatietoja, ja avainsanan tiheys eri alueilla sivuston.

kokeile videomarkkinointia

videomarkkinointi on erittäin tehokas ja visuaalinen tapa esitellä herkullista ruokalistaasi. Tee suuvettä resepti tutorials tai jakaa käytännön neuvoja leikkeet miten valita paras catering yritys seuraavaan tapahtumaan. Kun se on valmis, voit mainostaa sisältöäsi uutiskirjeissä, verkkosivuillasi ja sosiaalisessa mediassa.

tehosta sivustoasi

ateriapalvelusivustosi on muutakin kuin digitaalinen käyntikortti. Se on tehokas myyntiväline. Jokainen osa sivustosi olisi keskityttävä muuntaa näkymiä. Anna heille paljon tapoja varata palveluja hyvin sijoitettu CTAs. Puhdista digitaalinen läsnäolosi ja helpottaa uusien asiakkaiden työskentelyä kanssasi tapahtumasivustomme optimointiideoiden avulla.

tehokkaan ruokamarkkinointiidean valinnassa avain on tehdä se, mikä on oikein ainutlaatuiselle liiketoiminnalle. Pidä myös mielessä, että se on OK kokeilla. Kun löydät jotain, joka toimii, pidä siitä kiinni ja hävitä loput.

keskity kertausharjoituksiin.

RJ Metricsin mukaan yritykset tienaavat 300% enemmän tuloistaan kertausasiakkaista kuin kertaluonteisista tai ensikertalaisista asiakkaista. Joten jos olet juuri aloittamassa catering liiketoiminnan, kokeile jotain seuraavista taktiikoista saada (ja pitää) asiakaskunta:

 • tarjoa alennusta, kun asiakas maksaa talletuksia useammasta kuin yhdestä tapahtumasta samanaikaisesti. Vakio diskonttokorko catering erikoistarjouksia on 10% pois.
 • luo segmentoituja sähköpostilistoja molempien tilaustiheyksien mukaan (kerran vuodessa/juhlapyhät/jne.) ja tilaisuus (yrityslounas/syntymäpäiväjuhlat/jne.). Lähetä jokaiselle ryhmälle räätälöity viesti ilmaisilla tapahtumakohtaisilla vinkeillä, joita he pitävät hyödyllisinä. Varmista myös aika sähköpostit ulos kunnolla(kolme-kuusi kuukautta ennen vuotuista uudenvuoden puolue, kuukausi ennen seuraavaa syntymäpäiväjuhlia, jne.).
 • Järjestä juhlat uskollisimmille asiakkaillesi. Kohtele heitä ilmaisilla juomilla ja anna heidän maistella uusimpia valikkosi kohteita. Anna heille eksklusiivisia paketteja tai alennuksia, jos he varaavat seuraavan tapahtumansa kanssasi samana iltana.

Loppuajatukset: Catering-markkinointisuunnitelma

Oman catering-markkinointisuunnitelman tekeminen voi aluksi tuntua pelottavalta. Mutta niin kauan kuin jatkat kouluttaa itseäsi prosessi, et todellakaan voi mennä pieleen. Tässä muutamia lisäkohtia harkittavaksi:

 • sinulla on paljon vaihtoehtoja. Raha ja aika ovat resursseja, jotka määrittävät, miten markkinoit catering liiketoimintaa. Mutta riippumatta siitä, kuinka paljon sinulla on joko, on olemassa paljon tapoja saada nimesi siellä ja houkutella uusia asiakkaita. Pienellä luovuudella ja kyynärpäällä voi päästä pitkälle.
 • Valitse sekä digitaalisten että henkilökohtaisten strategioiden yhdistelmä. Ottaa läsnäolo sekä offline auttaa sinua saavuttamaan suuremman määrän näkymiä nopeammin. Varmista vain seurata edistymistä kaikki markkinoinnin ponnisteluja säännöllisesti ja tehdä hienosäädön tarvittaessa.
 • verkostosi on suurin markkinointiresurssisi. Siksi taktiikat, kuten paikallinen markkinointi ja strategiset kumppanuudet, ovat niin tärkeitä. Pitopalveluyrityksissä on kyse siitä, kenet tuntee, mutta myös siitä, kuka tuntee.

 Kärki: Uudet Catering-Ideat

riippumatta siitä, miten päätät luoda catering-markkinointisuunnitelman tai mitä catering – markkinointiideoita käytät, pidä mielessä, että kyse on ihmisten saattamisesta yhteen nauttimaan herkullisesta ruoasta ja hyvästä seurasta. Tämän muistaminen auttaa lievittämään joitakin paineita ja voit luoda todella tähtien markkinointisuunnitelman.

Kiinnostaako oppia vielä lisää pitopalvelualan kasvattamisesta? Tsekkaa kymmenen tapahtumaruokailuideaa liikevaihdon kasvattamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.