Lacy Leadership

Success is Near

hevosen rauhoittaminen

sedaatio on asia, jota tarvitaan usein syksyllä leikkaamiseen, mutta myös kauemmas kulkemiseen tai hampaiden raspaamiseen. hevosia voidaan rauhoittaa kolmella pääasiallisella tavalla – 2 näistä on oraaliruisku, jonka omistaja voi antaa itse (Domosedaani ja Sedaliini/Relakiini) ja kolmas eläinlääkärin antama laskimonsisäinen sedaatio. Sedaliini tai Relakiinisedaliinin vaikuttava aine on ACP, joka on lievä sedatiivinen ja vähentää ahdistuneisuutta. Tästä […]

sedaatio on asia, jota tarvitaan usein syksyllä leikkaamiseen, mutta myös kauemmas kulkemiseen tai hampaiden raspaamiseen.

hevosia voidaan rauhoittaa kolmella pääasiallisella tavalla – 2 näistä on oraaliruisku, jonka omistaja voi antaa itse (Domosedaani ja Sedaliini/Relakiini) ja kolmas eläinlääkärin antama laskimonsisäinen sedaatio.

Sedaliini tai Relakiini
sedaliinin vaikuttava aine on ACP, joka on lievä sedatiivinen ja vähentää ahdistuneisuutta. Tästä syystä sedaliinia käytetään usein hevosille, jotka eivät vaadi yhtä syvää sedaatiota. Sedalinilla on valtava etu siinä, että omistaja voi antaa sen eläinlääkärin määräyksellä. Ainoa varoitus on, että eläinlääkärin on täytynyt nähdä hevonen viimeisen 6 kuukauden aikana, jotta se noudattaisi DEFRA medicine anniskelumääräyksiä. Sedaliinin lisäetu on se, että se annetaan suun kautta kuin wormer. Sedaatio kehittyy täysin noin 30-40 minuutissa ja kestää jopa pari tuntia, joten on tärkeää, että annat riittävästi aikaa sedaation vaikutukselle ennen toimenpiteen aloittamista.

Domosedaanigeeli
domosedaanin vaikuttava aine on detomidiini, joka antaa suuremman sedaation kuin ACP. Siksi suosittelemme domosedania niille hevosille, jotka tarvitsevat keskitasoista sedaatiota. Domosedan on erittäin edullinen, koska omistaja voi antaa sen eläinlääkärin määräyksellä. Ainoa varoitus on, että eläinlääkärin on täytynyt nähdä hevonen viimeisen 6 kuukauden aikana, jotta se noudattaisi DEFRA medicine anniskelumääräyksiä. Yksi vaikeus Domosedanin antamisessa on se, että se on annettava kielen alla ikenillä / suun limakalvolla – ei vain suuhun kuten mato, siksi tämä voi olla vaikeaa hevosilla, joita on vaikea madottaa. Sedaatio kehittyy täysin noin 30-40 minuutissa, joten on tärkeää, että annat sedaation teholle riittävästi aikaa ennen toimenpiteen aloittamista. Sedaatio kestää yleensä noin tunnin.

I/V sedaatio
I/V sedaatio on sedaatio, joka annetaan laskimoon ja jota käytetään hevosilla, jotka tarvitsevat voimakasta sedaatiota toimenpiteiden suorittamiseksi, kun suun kautta annettu sedaatio ei ole riittävä. Annos / sedaation tyyppi riippuu monista eri asioista – mukaan lukien tarvittavan sedaation kesto, toimenpiteen suorittaminen, tarvittavan sedaation syvyys, kuinka herkkä hevonen on sedaatiolle. I / V-sedaatio vaatii eläinlääkärin käynnin, ja se voidaan tehdä aluevierailuohjelmallamme. I/V sedaation etuna on se, että se antaa paljon suuremman sedaation syvyyden, joten se on erittäin hyödyllinen hevosilla, jotka ovat poikkeuksellisen herkkiä suoritettaville toimenpiteille. Lisäksi I / V-sedaatiolla eläinlääkäri odottaa jopa 15 minuuttia, jotta hevonen saadaan ylös, jos se alkaa palautua sedaatiosta. I / V-sedaatiossa käytetään tyypillisesti rauhoittavan lääkkeen ja opioidin seosta, joka tuottaa yleensä voimakkaamman sedaation, jossa kosketusherkkyys on vähäisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.