Lacy Leadership

Success is Near

Gzalo

What is a Pal/Gal / Pla? Mikä on niiden pääasiallinen käyttötarkoitus? ne ovat ohjelmoitavia elektronisia komponentteja, joita voidaan käyttää digitaalisten piirien rakentamiseen. Koko perheen nimi on PLD (Programmable Logic Device). niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on minimoida tiettyyn sovellukseen tarvittavien digitaalisten integroitujen piirien määrä ja siten alentaa laudan hintaa ja kokoa. minkä tyyppisiä piirejä voidaan rakentaa PLD: […]

What is a Pal/Gal / Pla? Mikä on niiden pääasiallinen käyttötarkoitus?

ne ovat ohjelmoitavia elektronisia komponentteja, joita voidaan käyttää digitaalisten piirien rakentamiseen. Koko perheen nimi on PLD (Programmable Logic Device).

niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on minimoida tiettyyn sovellukseen tarvittavien digitaalisten integroitujen piirien määrä ja siten alentaa laudan hintaa ja kokoa.

minkä tyyppisiä piirejä voidaan rakentaa PLD: hen?

yleensä on mahdollista syntetisoida mikä tahansa digitaalinen piiri, joka voidaan kirjoittaa tuotteiden (mintermien) ja joidenkin peräkkäisten piirien summana, monimutkaisuuden mukaan laitetyypistä riippuen.

mitä etuja ja haittoja on vertailussa TTL/CMOS ICs: n kanssa?

ne mahdollistavat tyypillisesti kustannusten ja tilan pienentämisen laudoissa. Myös joissakin PLD-ohjelmissa logiikka voidaan ohjelmoida uudelleen useita kertoja, mikä olisi mahdotonta hardwired-logiikkapiirissä. Haitat ovat lähinnä se, että se tarvitsee ohjelmoijan, ympäristön kirjoittaa yhtälöt, ja on vaikeampi simuloida niitä.

mitkä ovat erot PAL: n, PLA: n, GAL: n, CPLD: n välillä?

niiden sisäisessä rakenteessa on useimmiten eroja. Esimerkiksi Plat ovat joustavampia, koska ne mahdollistavat AND And-tai-matriisien ohjelmoinnin, kun taas PALs voi ohjelmoida vain AND – matriisinsa. Tämä tekee jälkimmäisistä halvempia, mutta lisää rajoituksia, jotka koskevat mintermien enimmäismäärää tuotosta kohti. Tytöt ovat samanlaisia kuin PALs, mutta mahdollisuus poistaa ja uudelleenohjelmointi. CPLD: t ovat ohjelmoitavia logiikkalaitteita, jotka liittyvät eri ohjelmoitaviin soluihin, joten monimutkaisempia piirejä voidaan toteuttaa, tyypillisesti monimutkaisilla valtion koneilla tai ongelmilla, joita ei voida ratkaista nopeasti mikrokontrollereissa.

millä kielellä ne on ohjelmoitu?

tyypillisesti käytetään korkean tason kieltä, kuten CUPL tai ABEL, jonka avulla käyttäjä voi kirjoittaa logiikkayhtälöt, ja sitten se kootaan (minimointi-ja optimointivaiheita käyttäen) JEDEC-tiedostoon, jossa on tieto siitä, mitkä sisäiset sulakkeet pitäisi polttaa. Ilmainen IDE on Wincupl by Microchip (ex Atmel).

miten siru voidaan ohjelmoida?

tarvitaan ohjelmoija. Koska useimmat ohjelmointiajatukset ja-jaksot eivät ole saatavilla ilmaiseksi, useimmat DIY-ohjelmoijat eivät voi tukea niitä, vain kaupalliset. Useimmat PLD: t tarvitsevat myös korkeamman jännitteen (noin 15 V) päästäkseen ohjelmointitilaan.

mistä sen voi ostaa? Mikä on tyypillinen hinta?

niitä löytyy useimmista elektroniikkaliikkeistä, hinta vaihtelee malleittain. Esimerkiksi GAL16v8: n voi ostaa noin dollarilla.

miten tietty pin voidaan määrittää syötteeksi?

riippuen siitä, mitä ohjelmistoa käytät, käyttämällä kyseiseen pin-koodiin liittyvää muuttujaa sen pitäisi toimia syötteenä. Myös, jos et koskaan määrittää mitään arvoa sille, sen pitäisi pysyä korkea impedanssi / tulotilassa. Jos haluat matalan tason tiedot, voit katsoa datalehdestä, jossa sanotaan, että tarvittavat ohjausbitit ovat SYN=1,AC0=0,AC1=1, jotta pin-koodille voidaan antaa oma panos.

esimerkkejä PLD-sovelluksista

  • Code converter, esimerkiksi binäärisestä gray-koodista.
  • BCD-7 segmenttimuuntajaa, jotka tukevat A-F-kirjaimia
  • Kvadratuuridekko-ja laskurit
  • Pariteettitarkistimet, tarkistussummat sekä virheiden havaitseminen ja korjaus
  • erityyppiset laskurit ja rekisterit
  • muisti-ja I/O-ohjaimet mikroprosessoreille
  • Hakutaulut

miten taulukko toteutetaan Cupl: ssä?

tällä menetelmällä vältytään tekemästä kaikkia taulukon, K-kartan ja yhtälön löytöjä käsin, on mahdollista antaa kääntäjän käsitellä se automaattisesti. Esimerkiksi, tämä koodi osoittaa, että:

Device g16v8 ;PIN =;PIN =;FIELD inputs = ;FIELD outputs = ;TABLE inputs => outputs {0=>7E; 1=>30; 2=>6D; 3=>79;4=>33; 5=>5B; 6=>5F; 7=>70;8=>7F; 9=>73; A=>77; B=>1F;C=>4E; D=>3D; E=>4F; F=>47;}

tämä video näyttää koodin simuloinnin, jonka syötteenä on binäärilaskuri ja kellosignaali:

onko olemassa vaihtoehtoa, jossa olisi enemmän kapasiteettia?

jos tarvitaan monimutkaisempaa sovellusta, on mahdollista käyttää CPLD: tä tai FPGA: ta. Ensimmäinen koostuu eri palikoista, joista jokainen muistuttaa yksinkertaista PLD: tä. Ne on yleensä ohjelmoitu käyttäen samoja kieliä kuin PLD. FPGA: n tapauksessa arkkitehtuuri on erilainen ja niillä on yleensä suuri määrä yksinkertaisia logiikkasoluja, jotka voidaan liittää toisiinsa monella eri tavalla. Niihin mahtuu melko monimutkaisia malleja, kuten mikroprosessori. Tyypillisesti FPGA-ohjelmoinnissa käytettyjä kieliä ovat Verilog ja VHDL.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.