Lacy Leadership

Success is Near

GBIC vs SFP Wiki: mitkä ovat niiden erot? Milloin käyttää mitä?

GBIC (gigabit interface converter) ja SFP (small form-factor pluggable) ovat molemmat vakiomuotokertoimia valokuitulähettimille. Periaatteessa SFP on kooltaan pienempi kuin GBIC. Sekä GBIC: llä että SFP: llä on erilaisia liitäntätyyppejä ja jokainen tyyppi toimii tietyn optisen kuidun tyypin ja aallonpituuden yli. Koska näiden kahden standardin väliset erot eivät ole selvät, monet käyttäjät eivät tiedä, milloin käyttää […]

GBIC (gigabit interface converter) ja SFP (small form-factor pluggable) ovat molemmat vakiomuotokertoimia valokuitulähettimille. Periaatteessa SFP on kooltaan pienempi kuin GBIC. Sekä GBIC: llä että SFP: llä on erilaisia liitäntätyyppejä ja jokainen tyyppi toimii tietyn optisen kuidun tyypin ja aallonpituuden yli. Koska näiden kahden standardin väliset erot eivät ole selvät, monet käyttäjät eivät tiedä, milloin käyttää mitä lähettimen mallia ja minkä linjakortin valita kytkimelleen/reitittimelleen. Näin, tänään, aiomme pääasiassa esitellä GBIC vs SFP perusteet, ja keskustella milloin on parasta käyttää GBIC moduuli ja milloin käyttää SFP moduuli.

GBIC vs. SFP: mitä on GBIC ja mitä on SFP?

jotta nämä kaksi standardia voidaan erottaa toisistaan, on ensin tiedettävä, mitä ne ovat, mukaan lukien niiden suunnitteluominaisuudet ja sovellukset.

GBIC ja SFP Wiki

GBIC ja SFP ovat molemmat hot-swapable input/output-laitteita, jotka kytkeytyvät fyysiseen porttiin tai aukkoon. GBIC: tä käytetään yleisesti gigabitin Ethernet-ja Fibre Channelin kanssa. Mutta sen sovellukset eivät rajoitu näihin kahteen tyyppiin. On myös nopea Ethernet (FE) GBIC, BIDI GBIC, CWDM GBIC, DWDM GBIC jne. Yleensä GBIC on SC-liittimellä.

SFP syntyi myöhemmin kuin GBIC. SFP-lähetin-vastaanottimet on suunniteltu tukemaan SONETIA (Synchronous Optical Network), Gigabit Ethernetiä, Kuitukanavaa ja muita tietoliikennestandardeja. Se on yleensä LC liitin. SFP tunnetaan myös nimellä mini-GBIC, koska siinä on sama toiminnallisuus kuin GBIC, mutta pienemmässä muodossa tekijä.

GBIC vs. SFP

Kuva: GBIC (vasen) ja SFP (oikea)

GBIC vs. SFP: Liitäntäero

kaikenlaisissa GBIC-ja SFP-lähettimissä se toimii eri aallonpituuksilla määrätyssä paikassa tai etäisyydellä. Esimerkiksi 1000BASE GBIC/SFP SX käyttää 850 nm maksimissaan 550 metriä multimodikuitua ja 4G-kuitukanava 850 nm maksimissaan 150 m. 1000BASE SFP LX käyttää 1310 nm maksimissaan 10 km yksitilakuitua ja 1000BASE-ZX voisi saavuttaa 80 km. 1000Base-T käyttää kuparin RJ45-liitäntää. Datanopeus, aallonpituus ja etäisyystiedot ovat yleensä nimessä, esim. 1000BASE-SX GBIC 850nm 550m lähetin-vastaanotin, joten voit helposti tunnistaa erilaisia GBIC / SFP lähetin-vastaanotin malleja. Lisäksi sekä GBIC että SFP on määritetty tukemaan Dom (digital optical monitoring)-toimintoa, jonka avulla käyttäjät voivat paikantaa moduulin reaaliaikaisen työskentelytilan.

GBIC vs. SFP: milloin käytetään GBIC: tä ja milloin SFP: tä?

yllä olevien kuvausten mukaan GBIC: n ja SFP: n ainoa ero on koossa. Mutta miksi kehittää SFP jälkeen GBIC?

tosiasia oli, että GBIC: n suuren koon vuoksi kytkimelle ei ollut mahdollista tarjota useampia liittymiä, koska se vie enemmän tilaa. Kun samalle rivikortille tai-kytkimelle vaadittiin useampia liittymiä, GBIC: n suuresta koosta tuli ongelma. Tämän ongelman ratkaisemiseksi ihmiset kehittivät SFPs jotka olivat pienempiä kuin GBICs. Oletko esimerkiksi koskaan kuullut 48-portaisesta GBIC-linjakortista Cisco 6500 Switchissä? Vastaus on ei, koska se ei ole mahdollista olla 48 iso GBIC rajapinnat muodossa kerroin line-kortin. Mutta 48 port SFP line kortti ei ole olemassa.

jos SFP-liitäntä vie vähemmän tilaa, miksi ei hylätä GBIC-moduulia ja käyttää vain SFP-moduulia? Aina ei nimittäin ole niin, että useampi liittymä olisi parempi. Tulossa kohta, kun käyttää mitä, on tyypillisesti kaksi tilannetta. Jos sinulla on jo kytkin-tai line-kortti, GBIC: n tai SFP: n käyttö riippuu line-kortista tai kytkimestä, joka sinulla on. Yleensä (ei aina), line kortit ja kytkimet tulevat tyhjät GBIC ja SFP lähtö, jossa sinun täytyy ostaa GBIC ja SFP moduulit erikseen ja aseta ne tyhjään paikkaan, aivan kuten 6500 alusta, joka tulee tyhjät paikat ja ostat linja-kortteja.

toinen tapaus on, kun sinulla ei ole kytkin-tai linjakorttia ja haluat tehdä päätöksen, käytätkö GBIC-tai SFP-korttia. Se todella riippuu useita rajapintoja tarvitaan ja saatavuus kytkimet ”ja linjat kortit” erityinen malli. Esimerkiksi, jos haluat kaksi liitäntää line-kortti 6500 kytkin, et mene 48 port SFP line-kortti, vaan käytät 8 portin GBIC line-kortti, joka on käytettävissä. Jos tarvitset 24 kuituliitäntää, et käytä 16-porttista GBIC-linjakorttia, käytät 24/48-porttista SFP-linjakorttia.

taulukko: Gigabit Ethernet-liitäntä Cisco 6500 – Sarjan kytkimille.

Gigabit Ethernet Interfaces
Product Description Part Number
24-Port Gigabit Ethernet Fiber Module WS-X6824-SFP-2T (with DFC4)
WS-X6824-SFP-2TXL (with DFC4XL)
48-Port Gigabit Ethernet Fiber Module WS-X6848-SFP-2T (with DFC4)
WS-X6848-SFP-2TXL (with DFC4XL)
48-Port Gigabit Ethernet Copper Module WS-X6848-TX-2T (with DFC4)
WS-X6848-TX-2TXL (with DFC4XL)
Kangaskäyttöinen 48-porttinen SFP-pohjainen Gigabit Ethernet-moduuli WS-X6748-SFP
Kangaskäyttöinen 24-porttinen SFP-pohjainen Gigabit Ethernet-moduuli WS-X6724-SFP
16-portti GBIC-pohjainen Gigabit Ethernet-moduuli WS-X6516A-GBIC
8-portti GBIC-pohjainen Gigabit Ethernet-moduuli WS-X6408A-GBIC
Yhteenveto

GBIC vs SFP: olemme keskustelleet siitä, milloin käyttää GBIC: tä ja milloin käyttää SFP: tä tässä viestissä. Voit päättää käyttää GBIC-porttia tai SFP-porttia tilanteesi ja tarpeidesi mukaan. Lisäksi GBIC-lähetin-vastaanotin ja SFP-lähetin pystyvät toimimaan samalla kuidulla. Varmista vain, että kaksi moduulia toimivat samalla aallonpituudella ja kuitu Tyyppi / koko. Yleensä oikea LC SC kuitu patch kaapeli voi auttaa tekemään linkin.

aiheeseen liittyvä artikkeli:
Useita myydyimpiä Cisco GBIC Transceivers
SFP Module: What ’ s It and How to Choose It?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.