Lacy Leadership

Success is Near

Finding thermals: the five star system

Looking for a system to teach our students of cross-country varjoliito courses how to find thermals, I found on the internet a interesting video from Bob Drury, who explains how to assess the potential of thermal sources using his ”the 5-star system”. hän arvioi viisi pistettä löytääkseen hyvän lämmönlähteen. 1. Auringonpaiste: tietenkin, alueet auringonpaisteessa on […]

Looking for a system to teach our students of cross-country varjoliito courses how to find thermals, I found on the internet a interesting video from Bob Drury, who explains how to assess the potential of thermal sources using his ”the 5-star system”.

hän arvioi viisi pistettä löytääkseen hyvän lämmönlähteen.

1. Auringonpaiste: tietenkin, alueet auringonpaisteessa on lämpimämpi kuin varjossa, joten nämä alueet ovat parempia ehdokkaita luoda termejä. Jos alue, jossa etsit lämpö on auringonpaisteessa, anna sille yksi tähti.

2. Tuuli: meteo tuuli voi luoda dynaamista nostetta tai voi tuoda termejä ylös rinteitä. Jos alue on tuulessa, anna sille toinen tähti.

3. Maasto: tarkista tyyppi maasto ja selvittää, jos se on lämmin tai kylmä; kivikkoiset alueet, kuiva aurattu kentät, kylät,… kaikki nämä ovat lämpimämpiä kuin vihreät märät pellot. Jos maasto on hyvä, anna sille toinen tähti.

4. Pilvi: Cumuluspilvet muodostuvat nousevasta ilmasta, joten jos lämpölähteen yläpuolella on cumuluspilvi, sille annetaan neljäs tähti.

5. Purjelentokoneet: jos näet jotain kiipeämässä yli lämmönlähteen, lintu, varjoliitäjä,… sitten sinulla on 5 tähteä lämmönlähde. Anna mennä, epäilemättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.