Lacy Leadership

Success is Near

Feeling the burn? Tässä 7 tapaa täydentää henkistä energiaasi

Kuva: Sydney Sims Unsplashilla minut headhuntattiin unelmien johtajatehtävään. Olin innoissani ja päättänyt onnistua siinä täydellisesti. Mutta kaksi vuotta myöhemmin tunsin itseni täysin musertuneeksi. Vertasin itseäni jatkuvasti muihin ihmisiin, joiden uskoin olevan kyvykkäämpiä, tehokkaampia ja vaikuttavampia kuin minä. Juoksin hermoillani, olin jatkuvasti kiinni läppärissäni tai puhelimessani kaikkina vuorokauden tunteina ja kamppailin nukkuakseni. kumppanini, perheeni ja ystäväni […]
Kuva: Sydney Sims Unsplashilla

minut headhuntattiin unelmien johtajatehtävään. Olin innoissani ja päättänyt onnistua siinä täydellisesti. Mutta kaksi vuotta myöhemmin tunsin itseni täysin musertuneeksi. Vertasin itseäni jatkuvasti muihin ihmisiin, joiden uskoin olevan kyvykkäämpiä, tehokkaampia ja vaikuttavampia kuin minä. Juoksin hermoillani, olin jatkuvasti kiinni läppärissäni tai puhelimessani kaikkina vuorokauden tunteina ja kamppailin nukkuakseni.

kumppanini, perheeni ja ystäväni pyysivät minua hidastamaan tahtia. He ilmaisivat säännöllisesti huolensa; olin turhautunut, koska he eivät ymmärtäneet. Vaikka en nähnyt sitä silloin, olin menettämässä kyvyn ajatella selkeästi tai priorisoida tehokkaasti. Laiminlöin ystäviäni. En välittänyt terveydestäni. Käytin työhön yhä enemmän aikaa. Silti olin uupunut. Paine tuntui silti karkaavan käsistä.

etäisyyden ja perspektiivin avulla voin nähdä, että olin hyvin burnoutin tiellä. Työni vaatimukset olivat jatkuvasti ylittäneet energiamäärän, joka minulla oli käytettävissäni lähes kolmen vuoden ajan.Jos joku olisi sanonut minulle, että on ok sanoa, mitä tunnen, olisin vain kuiskannut, mitä uskon: ”en ole kovin hyvä työssäni.”

Burnout on kasvussa

Mielenterveyssäätiön vuoden 2018 stressitutkimus – yksi suurimmista koskaan toteutetuista – osoitti 74% ihmisistä, jotka kertoivat tuntevansa olonsa niin stressaantuneeksi, että he ovat olleet ylirasittuneita tai kykenemättömiä selviytymään. Siinä on paljon ihmisiä.

yksi turmiollisimmista asioista burnoutissa on se, että monet ihmiset, minä mukaan lukien, eivät tajua kärsivänsä jatkuvasta, pitkäaikaisesta kroonisesta stressistä ja leimaavat sen joksikin muuksi – työnarkomaaniksi, raskaaksi työmääräksi, menestymispaineeksi.

miksi? Koska elämme kulttuurissa, josta puuttuu perusymmärrys olosuhteista, jotka mahdollistavat optimaalisen suorituskyvyn työssä. Kiireisenä olemista, kaikkina tunteina työskentelyä ja stressin läpi pääsemistä arvostetaan ja ylistetään. Tuloksena on, ettemme ajattele mitään henkisen ja fyysisen terveytemme – ihmissuhteista puhumattakaan-uhraamisesta työnhaussa.

Mitä siis opin burnoutista?

sain perspektiiviä, joka muutti tapaa, jolla lähestyin uraani. Sain selvyyden arvoistani ja vahvuuksistani ja ymmärsin, mitä työssä pitää tehdä ja mikä minulle on tärkeää. Mikä tärkeintä, tämä uusi selkeys toi minulle uuden tarkoituksen ja merkityksen työlle.

mitä tekisin toisin?

en olisi hypännyt suoraan toiseen rooliin. Olin täysin turta. Muistan selvästi tarkistaneeni pulssini fyysisesti toimistossa, koska en vain tuntenut mitään. Työskentelin alueella, joka oli minulle tärkeä, mutta en kuitenkaan ollut niin sitoutunut tai energinen kuin normaalisti olisin. Tunsin tehneeni virheen ottaessani roolin, mikä pahensi entisestään epäonnistumisen tunteitani.

6 signs you might be on the road to burnout

krooninen stressi on erittäin haitallista mielillemme ja ruumiillemme. Stressi vapauttaa sekoituksen kemikaaleja ja hormoneja, jotka aktivoivat ”taistele tai pakene” – toimintaamme vastauksena koettuihin uhkiin. Veri pumpataan pois aivoistamme ja jalkojen ja käsivarsien lihaksiin, se sulkee immuunijärjestelmämme ja estää neurogeneesin, uuden hermokudoksen kasvun. Jos kärsit burnoutista, et ainoastaan pyri suoriutumaan työssä, vaan koet myös jonkin verran kognitiivisia, havainnollisia ja emotionaalisia häiriöitä.

uupumus-kyse voi olla fyysisestä, henkisestä ja emotionaalisesta uupumuksesta, joka ilmenee energian puutteena ja täysin uupumuksena.

ei pidä huolta itsestään-kun kärsii burnoutista, ihmiset sitoutuvat selviytymisstrategioihin, kuten liialliseen juomiseen, yli-tai alasyömiseen, eivätkä liiku niin paljon kuin yleensä ja häiritsevät unta.

turhautuminen, viha, kyynisyys ja yleinen negatiivisuus– kaikki kokevat negatiivisia tunteita, mutta kannattaa kiinnittää tarkemmin huomiota, jos kokee olevansa harvinaisen negatiivisessa tilassa.

aina työtilassa-työsähköpostit ja-viestit, Pitkät työpäivät ja ylityötunteet häiritsevät jatkuvasti; kolmannes (32%) meistä huomaa ajattelevansa työtä, kun ei ole töissä.

itseuskon madaltuminen– tämä voi ilmetä rajojen puuttumisena, asioiden henkilökohtaisena ottamisena tai kyvyttömyytenä tehdä päätöksiä väärin menemisen pelossa, epäonnistumisen tunteina.

Ihmissuhdeongelmat työssä ja kotona – se, ettei ole ”läsnä” kotona tai vetäytyy tunnetasolla ja ajautuu enemmän tai tarpeettomiin konflikteihin ja riitoihin.

joten mitä voit tehdä stressin hallitsemiseksi paremmin ja työuupumuksen ehkäisemiseksi?

voit rakastaa työtäsi ja silti kokea aika ajoin burnoutia, ehkä erityisen iso projekti tai tiimidynamiikka vie tavallista enemmän energiaa. Tai voit kokea jotain kestävämpää ja vakavampaa. Oli miten oli, reitti pitkän aikavälin ja kestävän suorituskyvyn saavuttamiseen työssä on varmistaa, että pidät taukoja ja täydennät henkistä energiaasi.

David Rock ja Dan Siegel ovat kehittäneet Healthy Mind Platterin, seitsemän päivittäistä toimintaa, jotka auttavat vähentämään stressiä ja burnoutia, pääsemään takaisin tasapainoon ja suojelemaan mielenterveyttäsi.

uniaika – me kaikki tiedämme, että ihminen tarvitsee 7-9 tuntia unta, jotta aivot saavat tarvitsemansa levon palautuakseen päivän toiminnasta ja valmistautuakseen tulevaan päivään.

fyysinen aika-hyväksi sydämelle ja fyysiselle kunnolle, tutkimukset osoittavat myös, että liikunta vähentää stressiä, ahdistusta ja masennusta, edistää muistin muodostumista ja oppimista ja auttaa keskittymään, tunteiden säätelyä ja hidastaa kognitiivista heikkenemistä.

Tarkennusaika-yksinkertaisesti (mutta ei helppoa!), tässä on kyse yhden tehtävän-antaa täyden keskittyä ja huomiota yksi asia ja löytää oman flow.

Down time – kyse on tahallisesta päiväunesta, tyhjäkäynnistä, rentoutumisesta. Tässä tilassa aivot alkavat ratkaista ongelmia, luoda uusia oivalluksia ja keksiä uusia luovia ratkaisuja.

Leiki aikaa-ole spontaani, luova ja etsi leikkisiä uusia kokemuksia, jotka auttavat oppimaan, kehittämään uusia motorisia taitoja ja vain pitämään hauskaa!

Aikasosiaalinen yhteys on ihmisen perustarve. Tutkimukset ovat osoittaneet, että yhteydellä luontoon on myös voimakkaita etuja. Soita kaverille, ota kahvit ja kävele puistossa.

Time in – Tämä on mindfulnessin harjoittamista. Aloita pieni vain minuutti tai kaksi ja rakentaa käytännössä ajan. Todisteet osoittavat, että mindfulness auttaa tunteiden säätelyssä, lisää tarkkaavaisuutta ja luovuutta, vähentää stressiä ja lisää empatiaa. Kaikki olennaiset johtamistaidot.

kuinka moneen näistä aktiviteeteista käytät aikasi joka päivä? On vanha ja yhä suosittu sanonta, että on parasta hidastaa nopeuttaakseen. Jos sinusta tuntuu, että olet kärsivät stressiä ja burnout anna nämä toiminnot mennä, alkaen muutaman ja rakentaa ajan myötä.

sen ymmärtäminen, mikä ajaa optimaalista suoritusta ja henkilökohtaista johtamistyyliä, on tehokas menestyksen kaava. Se auttaa sinua excel työssä ilman kustannuksia terveydelle ja suhteita.

jos haluat tietää lisää siitä, miten voit hallita stressiä paremmin ja kehittää sietokykyäsi tai löytää henkilökohtaisen johtamistyylisi, ota yhteyttä ja keskustele.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.