Lacy Leadership

Success is Near

Baby Leopard Gecko Care and Tank Setup

Leopardigekko on täydellinen lemmikki ensikertalaiselle liskon omistajalle! Nämä helppohoitoiset geckot ovat luonteeltaan säyseitä ja vaativat hyvin vähän huoltoa sekä asianmukaisen säiliön asennuksen, tämä gecko on kiehtova tutkimus life science nuoremmille perheenjäsenille. vaikka Leopardigekko on vähän huollettu lemmikki, se vaatii edelleen huolenpitoa, joten tarkastelkaamme tänään perusteellisesti panssarivaunujen asennusta ja huolehtikaamme leopardigekkovauvasta. Otamme yhteyttä: Leopardigekko kuoriutuu Baby […]

Leopardigekko on täydellinen lemmikki ensikertalaiselle liskon omistajalle! Nämä helppohoitoiset geckot ovat luonteeltaan säyseitä ja vaativat hyvin vähän huoltoa sekä asianmukaisen säiliön asennuksen, tämä gecko on kiehtova tutkimus life science nuoremmille perheenjäsenille.

vaikka Leopardigekko on vähän huollettu lemmikki, se vaatii edelleen huolenpitoa, joten tarkastelkaamme tänään perusteellisesti panssarivaunujen asennusta ja huolehtikaamme leopardigekkovauvasta. Otamme yhteyttä:

  • Leopardigekko kuoriutuu
  • Baby Leopard Gekko-panssarivaunun pystyttäminen
vauva Leopard Gecko hoito ja säiliö Setup

*olemme affiliate – voimme ansaita provision kautta täyttäviä ostoksia linkkejä tällä sivulla. Kuten aina, kiitos!*

Leopardigekkoa kuoriutuvat poikaset

Leopardigekkoa kuoriutuvat poikaset ovat kuoriutuessaan kolmesta neljään senttimetriä pitkiä. Aikuisiällä naarasleopardigekko on 7-8 senttimetriä pitkä ja urosleopardigekko 7-8 senttimetriä pitkä.

kuoriutuessaan leopardigekkojen poikaset eivät ole vielä valmiita valloittamaan maailmaa yksinään. Näillä vauvoilla ei ole vielä täysin muodostunutta luustojärjestelmää, vastakuoriutuneilla gekkoilla on myös alikehittynyt immuunijärjestelmä, joka jättää ne alttiiksi opportunistiselle infektiolle. Opi mitä etsiä ja varmista, että saat terveen eläimen meidän postitse poiminta Leopardigekko.

lyhyesti sanottuna leopardigekkot tarvitsevat turvallisen säiliön, jossa ne voivat kypsyä altistumatta sairauksille ja jossa niiden ravitsemusta voidaan seurata ja hallita.

ennen kuin puhumme Gekko-panssarivaunun pystyttämisestä, Kerrataanpa muutama vinkki uudemmalle Gekko-omistajalle, joka aloittaa leopardigekkojen kuoriutumisesta.

Leopardigekkovauvan hoitaminen

heti vauvasi kuoriutumisen jälkeen ne on siirrettävä turvalliseen ”säilytystilaan.”Laita jokainen poikanen pieneen muovikoteloon (noin 10″ pitkä x 8″ leveä ja x 6″ Korkea), jossa on kosteaa talouspaperia kosteuden ylläpitämiseksi. Tässä pienessä poikaskodissa tulisi olla myös” Piilo”, josta poikanen voi tarvittaessa hakeutua suojaan.

Leopardigekko-munasta kuoriutuva

tänä aikana uusien kuoriutuneiden poikasten pitäisi saada vain vettä, mutta ei ruokaa. Kun kuoriutuneet poikaset ovat täysin imeneet keltuaispussinsa (muutaman ensimmäisen päivän aikana) ja käyneet läpi ensimmäisen vajan (ensimmäisen viikon aikana), saat hyvän käsityksen siitä, kuinka hyvin ne menestyvät. Saatat huomata, että Gekko alkaa syödä niiden irtoa ihoa-tämä ei ole epänormaalia.

aiheeseen liittyvä artikkeli on tynkä: Leopardigekko irtoaa

kun Leopardigekko on ensimmäisen kerran luonut nahkansa, se alkaa etsiä ruokaa ja voi alkaa syödä. Kokonsa vuoksi Leopardigekko saattaa kuitenkin syödä vain yhden Sirkan kerrallaan.

yleensä tämän vaiheen hoidon tekevät kasvattajat, eikä leopardigekkoja näe myynnissä ennen kuin ne pystyvät syömään hyönteisiä omin avuin.

noin kuukauden ikäisenä leopardigekkosi pitäisi syödä hyvin ja kukoistaa ja voi siirtyä suurempaan tankkiin.

Leopardigekko-poikasen ruokkiminen

kun aloitat Gekko-koiran ruokkimisen, kaikki elävä ruoka on lastattava suolesta ja pölytettävä, jotta varmistetaan, että Gekko saa mahdollisimman paljon ravintoa jokaiselta aterialta. Tämä on erityisen tärkeää kuoriutuville gekkoille, sillä ne kasvavat nopeasti ja tarvitsevat oikeita ravintoaineita.

suolisto on paikka, jossa syötät sirkkoja, jauhomatoja tai muita eläviä elintarvikkeita mahdollisimman terveellisimmillä elintarvikkeilla, jotta gekkosi nauttimana nämä ravintoaineet siirtyvät niihin.

ruoka-aineet eivät saa olla suurempia kuin gekkosi silmien välissä oleva tila. Tässä vaiheessa etsitään ensisijaisesti pieniä sirkkoja, jauhomatoja tai dubia-torakoita.

muista myös poistaa syömättömät elintarvikkeet kotelosta. Gekkovauvat ovat pieniä ja vaeltavat Sirkka – tai jauhomatot saattavat mutustella gekkoasi-erityisesti varpaita!

Katso Leopardigekkojen Ruokintaoppaasta lisää tietoa siitä, mitä, kuinka paljon ja milloin sinun pitäisi ruokkia.

Gekkojen vitamiinilisät

kalsium on tärkeä osa kehittyvän leopardigekkon ruokavaliota, ja lisäravinteet ovat paras tapa varmistaa riittävä ravinnonsaanti. Pölyäminen on silloin, kun pölytät eläviä elintarvikkeita monivitamiinijauheella/kalsiumilla niin, että Gekko saa nämä lisäravinteet syötyään saaliskohteen.

kalsiumin puute voi johtaa metaboliseen Luusairauteen (MBD), jossa Gekkon luut ovat heikkoja, kumimaisia ja/tai epämuodostuneita. Hyönteisten pölyttäminen kalsiumjauheessa on paras tapa välttää tämä. Voit lukea lisää MBD: stä ja muista vaivoista sairaista geckoista.

panssarivaunun pystyttäminen Leopardigekko-poikasille

mikä tekee hyvän panssarivaunun Leopardigekko-poikaselle?

säiliön koko

Leopardigekkot eivät ole arboreaalisia, ja ne tarvitsevat akvaarioaltaan pitemmän akvaarion. 20-gallona säiliö on yhteinen koko keskimääräinen koti gecko setup. Tämän pitäisi olla tarpeeksi tilaa yhdelle aikuiselle gekkolle, ja suuremmat säiliöt voivat olla haaste lämmityksessä, kosteuden lisäämisessä ja säiliön valaistuksessa.

10 gallonan tankki riittää gekkojen kuoriutuneille ja poikasille, mutta gekkojen kasvaessa tankki kannattaa päivittää suuremmaksi.

voit hankkia panssarivaunun, joka on tehty varta vasten leopardigekkoja varten, tai jos harkitset akvaariota, Hanki pitkä. Nämä säiliöt ovat pitempien sijaan pidempiä, ja leopardigekkot arvostavat enemmän lattiatilaa kuin korkeutta, koska ne eivät ole innokkaita kiipeilijöitä. 20 gallonan panssarivaunulle tämä etuaukolla tai tämä 20 gallonan pituinen akvaario tekisi hyviä valintoja.

yhdessä säiliössä on mahdollista pitää useita kuoriutuneita poikasia, mutta vain silloin, kun ne ovat samankokoisia. (Näet tämän usein isommissa ketjuissa lemmikkikaupoissa.) On paljon parempi pitää poikasia yksilöllisesti, jotta voit seurata terveyttä, kasvua, ravinnon saantia jne.

Lue lisää postauksestamme pohdinnoista, kun gekkoja asutetaan yhdessä.

säiliön kansi

Geckon säiliössä tulee olla hyvin suojattu verkkokansi. Mesh mahdollistaa ilmavirran ja ilmanvaihdon, mutta myös varmistaa, että Houdini geckot eivät pääse karkuun.

aiheeseen liittyvä viesti: Mitä teen, jos Leopardigekkoni karkaa?

jos valitset matelijoille tarkoitetun etuaukon, et tarvitse erillistä säiliön kantta.

Valaistus

leopardigekot tarvitsevat UV / UVB-valoa. Ne ovat crepuskulaarisia, joten ne ovat harvoin ulkona ja noin päivänvalossa luonnossa. Valo voi auttaa lämmittämään säiliötä, ja lämpimät kivet ja muut pinnat, joilla gekkosi lepäävät, aivan kuten niiden luonnollisessa elinympäristössä.

jos aiot antaa UVB-valaistuksen, muista, että Leopardigekko voi palaa auringossa, joten kannattaa pitää kiinni matalatehoisesta UVB-valosta.

valon laadusta riippumatta tulisi tarjota luonnollinen päivä / yö-sykli. Tämän voit tehdä yksinkertaisella Jouluvaloajastimella. Käytämme älykästä pistoketta, jonka voit asettaa päälle ja pois päältä iltahämärässä ja aamunkoitteessa.

substraatti

substraatti on kuivike, joka menee säiliön pohjalle. Leopardigekkojen oikeista ja vääristä alustatyypeistä on monia mielipiteitä, mutta yleisesti ottaen paperipyyhe on paras aloitusalusta poikasten kuoriutumiselle. Toki se ei ole siisteimmän näköinen, vaikka se on edullinen ja helppo puhdistaa ja vaihtaa. Vielä tärkeämpää on, että paperipyyhe on turvallinen alusta.
gekkosi kypsyessä kaupallinen Leopardigekko on useimmille harrastajille paras ja turvallisin vaihtoehto. Vältä hiekkaa, erityisesti kuoriutuvia tai nuoria gekkoja. He voivat niellä sitä ja riski impaction (josta voit myös lukea lisää meidän postitse sairas leopard gecko.)

Tarkista koko postauksemme leopard gekkoalustasta saadaksesi lisätietoja siitä, mitä sinun pitäisi laittaa panssarivaunusi pohjaan.

Lämmitys

matelijat ovat kylmäverisiä ja tarvitsevat ulkoisen lämmönlähteen. Panssarivaunun toisella puolella oleva lämpömatto on leopardigekkojen paras Lämmitys. Matelijan lämpötyyny istuu kotelon alla ja luo lämpimämmän kohdan säiliöön. Leopardigekot luottavat vatsalämpöön, joka auttaa niitä sulattamaan ruokansa, ja säiliön alla oleva lämmitin tarjoaa lämpöä siellä, missä ne sitä tarvitsevat.

voit käyttää keraamista lämmönlähdettä tai lämpölamppua lisälämpönä, kunhan tarkkailet lämpötilaa ja annat lämpimän ja viileän alueen.

Saatat törmätä myös ” heat rocks.”Vältä näitä, sillä ne voivat polttaa pahoin liskon, varsinkin kun ne ovat pieniä.

lämpömittari

lämpömittari on gekkosi säiliön toinen ”must-have”. Jos lämpötila on liian alhainen tai liian korkea, se voi hidastaa kehon prosesseja, vaikuttaa ravinteiden imeytymiseen ja jopa aiheuttaa kuoleman.

tämän kaltaisessa yksinkertaisessa digitaalisessa lämpömittarissa on imukuppinäyttö, jossa on anturi, jonka voi asettaa säiliöön. Ne ovat myös saatavilla kaksinkertainen pakkaus, joten voit helposti olla yksi anturi lämmin puolella ja viileä puolella kotelon.

Ihannetapauksessa leopardigekkon kodin tulisi olla 77-90 – asteinen, ja sen lämpögradientin tulisi olla viileältä puolelta säiliön lämpimälle puolelle. Tämä auttaa kylmäveristä kaveria säätelemään ruumiinlämpöään.

piilota Laatikot

piilokotelo on paikka, jossa gekkosi hakeutuu suojaan ja tuntee olonsa turvalliseksi. Säiliön vastakkaisille puolille kannattaa sijoittaa lämmin ja viileä nahka, jotta Gekko voi valita, missä se tuntuu mukavimmalta. Voit myös tarjota kostea piilottaa (kutsutaan myös kostea piilottaa) auttaa irtoaminen; vauva gekot irtoa useammin tässä kehitysvaiheessa.

voit helposti löytää valikoiman vuotia netistä.

vesisäiliö

jokaista gekkojen elinympäristöä varten tarvitaan vesikulho, jossa on makeaa vettä – matelijoiden elinympäristöihin tarkoitettu matala vesisäiliö on paras.

pidämme tästä, koska gekkosi on helppo päästä sisään ja ulos, ja se sisältää ”portaat”, joten sirkat ja syöttöhyönteiset pääsevät myös vesikulhosta. Muuten ne voivat hukkua ja saastuttaa veden.

kyseessä on Amazoniasta kotoisin oleva suosittu ruokakulho, jonka huuli estää hyönteisiä karkaamasta ja jota on useita kokoja.

Furniture/Décor

Furniture and décor for a leopard Gekko tulisi keskittyä tarjoamaan piilopaikkoja, stimulaatiota ja toiminnallisuutta. Muista olla sotkematta säiliötä liikaa, mutta älä myöskään jätä säiliötä paljaaksi.

lisää siistejä juttuja löytyy leopard gecko-asustepostista.

lopullinen elinympäristö

kun leopardigekkosi elinympäristö on valmis, lämpötilagradientin tulisi olla lämmin alue, joka on noin 90-95°F, viileämpi alue, joka on 75-80°F, ja välinen osuus noin 80-85°F.

säiliön pohjan on katettava kosteutta vaimentava alusta, ja kosteusmittarin ja matelijasumuttimen on oltava paikallaan, jotta kosteustasoa voidaan säätää tarpeen mukaan.

lopuksi koko säiliön sisustuksen tulee näyttää realistiselta ja tarjota runsaasti piilopaikkoja ja alueita, joihin Gekko voi piiloutua jokaisella lämpötilavyöhykkeellä.

varmista, että olet laittanut aitauksesi valmiiksi ennen kuin tuot leopardigekkosi kotiin, jotta olet valmis lähtemään. Voit oppia mitä odottaa meidän postitse siitä, kuinka kauan se kestää uuden leopard gecko asettua. Tutustu myös käsittelyvinkeihimme ja siihen, miten lizardiin voi kiintyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.