Lacy Leadership

Success is Near

autokorjaamon haltuunotto

monin tavoin autokorjaamon haltuunotto on paljon pienempi riski kuin autokorjaamon perustaminen tyhjästä. Voit hyötyä siitä, että sinulla on testattu sijainti, tiimi, joka on tottunut työskentelemään yhdessä, ja ennen kaikkea asiakkaat, jotka ovat jo voittaneet puolellesi palveluitasi. on kuitenkin tärkeää muistaa, että autokorjaamon haltuunotossa on omat riskinsä. Jotta projekti onnistuisi, siihen on tartuttava huolellisesti laaditulla suunnitelmalla. […]
autokorjaamon haltuunotto

monin tavoin autokorjaamon haltuunotto on paljon pienempi riski kuin autokorjaamon perustaminen tyhjästä. Voit hyötyä siitä, että sinulla on testattu sijainti, tiimi, joka on tottunut työskentelemään yhdessä, ja ennen kaikkea asiakkaat, jotka ovat jo voittaneet puolellesi palveluitasi.

on kuitenkin tärkeää muistaa, että autokorjaamon haltuunotossa on omat riskinsä. Jotta projekti onnistuisi, siihen on tartuttava huolellisesti laaditulla suunnitelmalla.

tässä oppaassa olemme jakaneet parhaat vinkkimme autokorjaamon haltuunottoon.

tutki aluetta ja paikalliskilpailijaasi

kun otat haltuusi autokorjaamon, on sanomattakin selvää, että sen sijainti on tärkeä näkökohta – erityisesti lähikilpailijoita arvioitaessa.

ensin on tarkistettava, että sijainti on erittäin näkyvä yleisölle ja ennen kaikkea helposti saavutettavissa sisään ja ulos meneviltä pääväyliltä tai kotikaupungista.

autokorjaamon pitää näkyä kaukaa, joten mainostauluihin kannattaisi sijoittaa rahaa, jotta ohikulkijat ja lähialueen asukkaat saisivat tietoonsa sen olemassaolon.

on ihanteellista valita Autokorjaamo, jonka sisäänkäynti on helposti sen käyttämältä tieltä, koska näin autoilijoiden on helpompi pysähtyä autokorjaamolle sen sijaan, että he kääntyisivät toiselle autokorjaamolle.

sijaintipaikkaa päätettäessä on tutkittava myös paikalliset markkinat sen selvittämiseksi, onko kyseisen autokorjaamon haltuunotto kaupallisesti kannattavaa. Tätä voi arvioida tarkkailemalla sen lähikilpailijoita.

älä panikoi, jos sinulla on muutama – se on hyvä merkki, koska se tarkoittaa, että kysyntä on todennäköisesti kovaa. Silti sinun täytyy löytää tapa erottaa itsesi niistä. Tämä on ainoa tapa voit kaapata tarpeeksi markkinaosuus olla kannattavaa.

tutkiessasi kilpailua, kysy itseltäsi:

 • kuinka kaukana he ovat sinusta?
 • mikä on kunkin maine ja ovatko asiakkaat niihin tyytyväisiä?
 • näyttävätkö ne sujuvan kiireisellä korjaamoaikataululla?
 • mihin palveluihin he ovat erikoistuneet? Mitä eroa on niiden palveluilla ja autokorjaamolla, jonka haltuunottoa harkitset?
 • miten heidän resurssinsa (mukaan lukien laitteet, henkilöstö ja brändin näkyvyys) ovat oikeudenmukaiset verrattuna sinun resursseihisi?

varmista, että tilat ja laitteet ovat täysin kunnossa autokorjaamosi haltuun ottamiseksi

kun otat autokorjaamon haltuun, suuri osa sen olemassa olevista laitteista sisältyy myyntihintaan. Ennen varojen luovuttamista sinun on kuitenkin tarkistettava, että kaikki on edelleen hyvässä kunnossa.

autokorjaamon maailma muuttuu nopeasti, ja ajan tasalla pysyminen vaatii usein investointeja. Joten vaikka olet valtaamassa Autokorjaamo huippuluokan mekaanisia työkaluja, ota aikaa tarkistaa, että ne ovat kaikki hyvässä nick ja että et puuttuu mitään tärkeitä laitteita.

pyydä omistajalta ostotodisteita ja laskuja siitä, milloin laite on ostettu, ja muun muassa siitä, tarvitseeko sitä vaihtaa säännöllisesti.

Tarkista, että tarjotut palvelut vastaavat asiakkaidesi tarpeita

autokorjaamon haltuunotto tarkoittaa myös uskollisen asiakaskunnan haltuunottoa.

haluat tutustua uusiin asiakkaisiisi, jotta voit toteuttaa heidän autokorjaamotoiveensa parhaan kykysi mukaan. Siksi sinun täytyy tarkistaa:

 • heidän profiilinsa: ovatko he yksilöitä vai yrityksiä? Asuvatko he paikkakunnalla vai kulkevatko he kaupunkiin ja sieltä pois?
 • heidän autonsa: millaisilla ajoneuvoilla he ajavat ja mikä merkki on yleisin?
 • mitä varten ne tulevat: oli kyse sitten hätäkorjauksista, varaosista tai moteista, mitkä palvelut ovat yleisimpiä?

kysy itseltäsi, täyttääkö nykyinen asiakaskunta sen profiilin, jonka olet ennakoinut autokorjaamon sijainnin perusteella. Jos ei, harkitse, pitäisikö sen palveluita muuttaa asiakasprofiilin laajentamiseksi tai muuttamiseksi.

jos vastaus on kyllä, tarkista, että nyt tarjotut palvelut vastaavat onnistuneesti kunkin asiakkaan odotuksia. Voit tehdä tämän nousemalla ulos ja juttelemalla muutaman asiakkaan kanssa tai lukemalla online-arvosteluja.

asiakkaiden lisäksi haltuun tulee myös kokonainen tiimi sekä Autokorjaamo. Työntekijöiden tyytyväisyys on olennainen osa autokorjaamon onnistunutta toimintaa, joten varmista jonkin aikaa, että työntekijäsi työskentelevät onnellisina ja tehokkaasti tiiminä.

arvioi myös kunkin toimihenkilön tarjoama ammattitaito-näin voit tunnistaa mahdolliset puutteet henkilöstössä ja laatia tarvittaessa rekrytointisuunnitelman.

Tarkista, että autokorjaamon tavarantoimittajat ovat sopivia

autokorjaamon haltuunotto tarkoittaa myös sen nykyisten tavarantoimittajien tarkastamista – sen varmistamiseksi, että toimitusketju toimii tavalla, joka vastaa näkemystäsi liiketoiminnasta.

keskeiset kysymykset, joita kannattaa kysyä itseltään ovat:

 • onko Autokorjaamo sidoksissa valmistajaan?
 • kuka toimittaa renkaat ja osat?
 • mitkä ovat heidän kanssaan neuvotellut kaupalliset ehdot: hinta, maksuehdot, toimitustiheys?

näitä yksityiskohtia rikkomalla saat yleiskuvan autokorjaamon toiminnasta ja voit siten todennäköisemmin havaita mahdollisuuksia tehdä varastomuutoksia ja vähentää autokorjaamon haltuunottokustannuksia.

luotuasi katseesi autokorjaamon nykyisiin toimittajasopimuksiin voit päättää, haluatko neuvotella ehdot uusiksi – vai vaihtaa toimittajaa kokonaan, jos luulet saavasi paremman sopimuksen muualta.

tutki sen autokorjaamon taloudellista tulosta, jonka haluat ottaa haltuun

seuraava askel autokorjaamon haltuunotossa on tarkastella liiketoiminnan historiallista taloudellista tulosta.

tässä analyysissä on useita seikkoja, jotka on otettava huomioon, ja kerromme niistä jäljempänä, jotta näkisit paremmin.

myynnin kehitys kolmen viime vuoden aikana

arvioidessasi sen autokorjaamon liikevaihtoa, jonka haluat ottaa haltuun, sinun on ensin kysyttävä itseltäsi, onko se kasvanut kolmen viime vuoden aikana (tai ainakin tasaisesti).

tästä saa paremman käsityksen siitä, kuinka vakavarainen yritys on. Kun arvioit tätä lukua, sinun on myös arvioitava:

 • kuinka paljon kunkin palvelun (korjaus, huolto, erittely palvelu, jne.) vaikuttaa kokonaisliikevaihtoon.
 • volyymin erittely (kuinka monta työtuntia, tarvittavia osia jne.) ja kunkin palvelun arvo (asiakkaan maksama hinta).

arvioi autokorjaamon kannattavuus

tarkistaaksesi sen autokorjaamon kannattavuuden, jonka haluat ottaa haltuun, aloita ensin myytyjen tavaroiden kustannuksista.

osien korjaus tai myynti ovat olennainen osa autokorjaamotoimintaa, joten on arvioitava näiden tavaroiden kustannuksista syntyvä bruttokate ja se, riittääkö se pitämään liiketoiminnan pystyssä.

tee sitten samanlainen analyysi työvoimaraskaasta toiminnasta: vastaako palveluista perittävä hinta henkilöstön tuntikuluja ja kuhunkin korjaukseen käytettyä aikaa?

nyt on aika tarkastella yhtiön yleiskuluja-ovatko ne hallinnassa? Myös palkkamuutokset on otettava huomioon. Sinun on otettava huomioon henkilöstön jäsenten palkat, joita voidaan korottaa säännöllisesti. Tämän lisäksi tarkista, että nykyinen palkka vastaa sitä, mitä potentiaaliset kilpailijasi maksavat henkilökunnalleen.

seuraavaksi katsotaan käyttökate. Sen lisäksi, että tarkastellaan, miten se on kehittynyt viime vuosina, tärkeintä tässä on tarkistaa, että se on positiivinen ja miten se vertaa muihin alan yrityksiin.

kuinka paljon rahaa kertyy siitä autokorjaamosta, jonka aiot ottaa haltuusi?

autokorjaamon tuottaman kassavirran analysointi on tärkein asia, koska yritys, joka ei tuota rahaa, ei ole pitkällä aikavälillä kannattavaa liiketoimintaa.

tässäkin on arvioitava kassavirran kehitystä sen varmistamiseksi, että kassavirta on positiivinen ja että operatiivisella tasolla syntynyt kassavirta riittää huoltamaan ja päivittämään säännöllisesti autokorjaamon laitteita ja täyttämään sen taloudelliset sitoumukset, kuten lainanlyhennykset.

nämä tiedot olisi sidottava yhteen talousennusteessa. Jos et ole varma, miten parhaiten mennä kokoamalla taloudellinen ennuste, klikkaa tästä olla johtaa läpi prosessin, askel askeleelta.

kun nämä elementit on analysoitu, pitäisi olla tarpeeksi tietoa edessä, että otetaanko Autokorjaamo haltuun vai ei. Jos olet päättänyt ottaa harppauksen, seuraava askel on laatia autokorjaamon liiketoimintasuunnitelma.

autokorjaamon haltuunottoa koskevan liiketoimintasuunnitelman laatiminen

taloudellisesta arvioinnista tiimin toimintaan, tarjottuihin palveluihin ja sen sijainnin kaupalliseen potentiaaliin – tiedät jo, että autokorjaamon haltuunotto ei ole helppo tehtävä.

tämän vuoksi liiketoimintasuunnitelman laatiminen on välttämätöntä, sillä sen avulla voit varmistaa, että autokorjaamosi mahdollinen kannattavuus on todellinen, ja auttaa sinua vakuuttamaan rahoituskumppanisi investoimaan hankkeeseesi.

mutta mikä tarkalleen on liiketoimintasuunnitelma?

yksinkertaistettuna autokorjaamon valtaussuunnitelma koostuu kahdesta pääosasta:

 • kirjallinen osa, jota käytetään projektin esittelyyn ja sen vahvuuksien esittelyyn
 • numeerinen osa, joka tunnetaan myös nimellä talousennuste, jota käytetään yrityksesi mahdollisen kannattavuuden korostamiseen, ja liiketoiminnan käynnistämiseen tarvittava rahoitus

liiketoimintasuunnitelman kirjoittaminen voi olla hankalaa, kun et ole tehnyt sitä ennen. Kuitenkin monia ratkaisuja on olemassa-mukaan lukien online-liiketoimintasuunnitelma ohjelmisto, jollainen tarjoamme.

erikoistuneiden ohjelmistojen käyttäminen liiketoimintasuunnitelmien laatimisessa on useita etuja:

 • laadintaprosessissa sinua ohjaavat yksityiskohtaiset ohjeet ja esimerkit suunnitelman jokaisesta osasta.
 • voit inspiroitua jo kirjoitetuista liiketoimintasuunnitelmapohjista
 • voit helposti tehdä talousennusteesi antamalla ohjelmiston tehdä laskelmat puolestasi.
 • saat ammattimaisen dokumentin muotoiltuna ja valmiina lähetettäväksi lainanantajille tai sijoittajille.

jos olet kiinnostunut tämän tyyppisestä ratkaisusta, voit kokeilla ohjelmistoamme ilmaiseksi luomalla tilisi täällä.

rahoituksen löytäminen autokorjaamon loppuun saattamiseksi ota haltuun

kun liiketoimintasuunnitelma on kirjoitettu, on aika osoittaa rahoitus autokorjaamon haltuunottoon.

yrityksen haltuunoton etu sen sijaan, että yritys perustettaisiin tyhjästä, on se, että olemassa olevalla yrityksellä on jo luottoprofiili, mikä helpottaa mahdollisten lainanantajien lainakapasiteetin arviointia.

pyytämäsi rahoitustyyppi riippuu osittain valitsemastasi yritysostorakenteesta (olipa kyse autokorjaamon osakkeiden ostamisesta holdingyhtiön kanssa tai ilman sitä tai yrityksen omaisuuden ostamisesta).

oppaamme päättyessä toivomme, että olemme antaneet sinulle tarpeeksi hyödyllistä tietoa, jotta voit toteuttaa unelmasi autokorjaamon haltuunotosta.

jos sinulla on ajatuksia tai kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme.

myös Liikesuunnitelmaliikkeessä:

 • autokorjaamon liiketoimintasuunnitelmapohja
 • miten romuttamo avataan
 • kärkivinkkimme huoltoaseman avaamiseen

kiinnostaisiko tämä artikkeli jotain tuttua? Jaa se yhdellä klikkauksella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.