Lacy Leadership

Success is Near

8 Ways to Design Engaging Grammar Lessons

Looking to spice up your grammar instruction? Minulla on muutamia ideoita tehdä mukaansatempaava kielioppi oppitunteja, jotka voivat auttaa. on noin 23 miljoonaa blogikirjoitusta ja artikkelia siitä, miten kielioppiopetuksesta tehdään hauskaa (ehkä Ei…En tiedä…en istu laskemassa näitä asioita), mutta silti…on paljon. Tämänpäiväisessä viestissä haluaisin lisätä tuohon massiiviseen pankkiin, mutta toivottavasti tarjota ideoita, jotka eivät ole vain […]

Looking to spice up your grammar instruction? Minulla on muutamia ideoita tehdä mukaansatempaava kielioppi oppitunteja, jotka voivat auttaa.

on noin 23 miljoonaa blogikirjoitusta ja artikkelia siitä, miten kielioppiopetuksesta tehdään hauskaa (ehkä Ei…En tiedä…en istu laskemassa näitä asioita), mutta silti…on paljon. Tämänpäiväisessä viestissä haluaisin lisätä tuohon massiiviseen pankkiin, mutta toivottavasti tarjota ideoita, jotka eivät ole vain käytännöllisiä, vaan myös helppoja toteuttaa ja mikä parasta, ei opetusajan tuhlausta. En sano, että kielioppi ”hauskaa” on ajanhukkaa, ja todella, on olemassa joitakin erinomaisia ideoita ja resursseja tehdä, että. Kuitenkin, kokemukseni, kuten matematiikka, kielioppi on oppinut suurelta osin kierteellä, analyysi, ja toisto (joka ei ole aina hauskaa).

sanottuani, että pidän kielioppiohjeeni melko yksinkertaisina. Huolimatta viime liike pois opetus kielioppi (jota Taistelin kynsin ja hampain), minusta tuntuu ihmiset alkavat ymmärtää, että kielioppi on välttämätön elämän taito. Tarvitsemme sitä! Lisäksi se korostuu yleisissä Perusstandardeissa: lauseet, lauseet,välimerkit, lausetyypit, parallelismi, roikkuvat muuntelijat … kaikki.

viikoittainen perusrakenne

on olemassa strategioita, joilla opiskelijat saadaan sitoutumaan kielioppisisältöön, mutta samalla saavutetaan käsitteiden hallitsemiseen tarvittava toistuvuus ja käytäntö. Ennen kuin menen niihin, haluaisin vain mainita, että ennen mitään näistä toimista, teen minilesson noin taitoa viikon. Teen näitä maanantaisin-ja siksi olen kutsunut niitä ”maanantaiksi”.”

loppuviikon ajan käytän aikaa maanantaina esittelemäni taidon vahvistamiseen ja mahdollisuuksien mukaan upotan kielioppitaidot kirjallisuuteeni, sanastooni ja keskustelujen kirjoittamiseen. Tämä lähestymistapa on menetelmä olen löytänyt onnistunut, ja vaikka oppilaani teeskennellä voihkia maanantaista hauskaa-päivää, tiedän, että he salaa nauttia niistä. (Löydät lukujärjestykseni kielioppitunneille täältä.)

pitemmittä puheitta, käydään läpi näitä nyky-traditionaalisia (siinäpä se.) engaging grammar lessons:

Combine Grammar Instruction with Appealing New Sanasto Words

yksi tapa Olen koukussa opiskelijoille, jotka eivät nauti kielioppi (kyllä, on opiskelijoita siellä, jotka eivät nauti siitä) on sitoa kielioppi opetusta muille alueille ELA sisältöä. Siinä on järkeä. Kielioppi, kirjoittaminen, Sanasto, lukeminen…ne ovat kuin maitoa ja keksejä.

Grocabulary

a light-hearted approach for this is through something I ’ve called” Grocabulary.”Jokaisen päivittäistavarakirjan työarkissa oppilaani työskentelevät tietyn kielioppitaidon parissa, mutta he määrittävät myös tuntemattomia sanan merkityksiä, jotka perustuvat lauseessa esitettyihin kontekstivihjeisiin. Tässä on esimerkki, jossa oppilaiden piti ensin tunnistaa yksinkertainen aihe ja yksinkertainen predikaatti ja sitten vastata seuraaviin kysymyksiin:

lause voisi kuulua: en halua, että minua häiritsee lapsellinen sekoilu, kuten kuka saa ajaa etupenkillä.

  • mitä asiayhteyksiä lihavoituun sanaan sisältyy?
  • tee asiayhteysvihjeiden perusteella Valistunut arvaus siitä, mitä tämä sana tarkoittaa.
  • mikä osa puhetta tämä sana mielestäsi on?
  • etsi määritelmä nyt sanakirjasta. Vertaa arvaustasi denotaatioon.

miksi tämä tekniikka on tehokas? Monet opiskelijat rakastavat hauskoja uusia sanoja. Yritän käyttää lauseissani sanoja, jotka joko kuulostavat humoristisilta tai joissa on viihdyttävä määritelmä. En laita näitä sanoja loppukokeeseen. Pikemminkin se on sanastoa, joka harjoittaa opiskelijat laskentataulukon niin, että he haluavat kaivaa yhteydessä vihjeitä, arvata sanan merkitys, Ja sitten tarkistaa vastauksensa. Monet oppilaistani kävelevät pois ruokakaupan työarkista ja puhuvat ja nauravat kohtaamilleen sanoille. Minulle tämä on menestys, koska he myös työstivät kielioppitaitoa tuona päivänä. Voit katsoa Raviharjoitukset täältä.

Context Clue Work

grocabularyn keskustelujen ulkopuolella voidaan puhua myös puheen osista kontekstivihjestrategiana kohdatessamme uusia sanoja. Anna opiskelijoille passage kanssa sanastoa sana, ja pyytää heitä käyttämään yhteydessä määrittää osa puheen tuntematon sana. Miten se toimii lauseessa, ja miten tämä ymmärrys johtaa meidät kohti sanan merkityksen paljastumista…tai jopa sen mielleyhtymää?

mukaansatempaavat kielioppitunnit: Frame the grammar lesson with writing to transfer learning #GrammarandWriting #MiddleSchoolELA # HighSchoolELA

Frame the Grammar Mini-lesson with Free Writing

When I conduct a mini-lesson for a grammar skill, I like to begin by engaging students in a writing task. Esimerkiksi, jos olisin käyttöön fragmentteja, antaisin opiskelijoille kirjallisesti kehote (noin outoa uutistarina, mielenkiintoinen kysymys, tai poliittinen sarjakuva, esimerkiksi), ja opiskelijat vapaasti kirjoittaa noin viisi minuuttia. Sitten haluaisin heidän laittavan vastauksensa syrjään ja jatkavan tuon päivän kielioppiaihetta. (Muuten, en kerro heille, mitä kielioppi käsite olen kattaa päivä, kunnes he ovat suorittaneet vapaa kirjoittaa).

kun minituntiopetus on suoritettu, käsken heitä vetämään vapaan kirjoituksensa takaisin ja etsimään kasvualueita (kuten fragmentteja). jos oppilas sanoo: ”Minulla ei ole yhtään”, käsken heitä käymään kauppaa kumppanin kanssa ja tarkastamaan toistensa työt. Jos olen kattaa materiaalia, joka on tarkoituksenmukaista opiskelijoiden ’ taitotasot, on yleensä virheitä, jotka liittyvät kyseisen päivän oppitunti, joka voidaan korjata.

tämän tyyppinen Oppitunti resonoi yleensä oppilaisiin, koska se vastaa kysymykseen ” Miksi tarvitsen tätä?” täydellisesti.

Engaging grammar lesson: Personal the learning #MiddleSchoolELA #HighSchoolELA #GrammarLesson

Korosta opiskelijoiden mielenkiinnon kohteita

kun kyse on mukaansatempaavista kielioppitunneista, tämä on iso. Oppilaani tietävät, että olen vastaanottavainen heidän ideoilleen, ja he pyytävät usein, että teen lauseita, joissa käytetään heidän nimeään tai jotka koskevat tiettyä aihetta. Se on nörtti minussa, mutta rakastan sitä ja teen parhaani mukautuakseni. Pilkku-ja Puolipistetunnin säännöissäni käytetään esimerkiksi oppilaiden nimiä. Kotiinpaluuviikolla yritän sisällyttää kielioppilauseita jalkapallopelistä, lajista, show ’ sta, kannustuskokoonpanosta ja tanssista.

samansuuntaisesti pyrin kiinnittämään huomiota televisio-ohjelmiin ja elokuviin, joista oppilaani pitävät. Yksi minun kiddos yksi vuosi oli SOOOOO irti se ei ollut edes hauskaa. Satunnaisesti eräänä päivänä, hän kysyi minulta, voisinko tehdä joitakin kielioppi käytännössä lauseita show my Strange Addiction. Yritin kätkeä jännitykseni, vastasin ”Toki” pienellä hymyllä ja käänsin sitten selkäni, ennen kuin kasvoni murtuivat kilttiin jättiläismäiseen virneeseen, jota aina jouluaamuna näkee. (Juoksin kotiin ja tein sen pennun heti!) Olisitpa nähnyt hänen ilmeensä seuraavana päivänä, kun hän tajusi, että olin todellakin tehnyt hänen pyytämänsä lausetyypit.

aina kun voimme sisällyttää oppilaita kiinnostavia aiheita, Oppitunti sujuu jouhevammin.

käytä Mentorilauseita nostalgisista lastenkirjoista

oppilaiden vanhetessa etsin aina keinoja pitää heidät mukana kepeillä, klassisilla kuvakirjoilla. Lastenkirjallisuudessa on tosiaan jotain erityistä, ja olen vahvasti sitä mieltä, että sitä pitäisi lukea ja vaalia kaikenikäisillä, ei vain esikoulussa.

kun käytän kuvakirjoja lukiolaisteni kanssa, etsin tapoja upottaa tarina korkeamman tason käsitteisiin. Puhun pelkästään kielioppiopetuksesta juuri nyt, haluan käyttää mentorilauseita kuvakirjoista opettaakseni erilaisia käsitteitä, kuten prepositioita ja infinitiivejä. Yleensä esittelen konseptin minitunnilla, ja vahvistaakseni taitoa, luen kuvakirjan luokalle ja pyydän oppilaita tunnistamaan kieliopillisen elementin, jota tutkimme, kun he kuuntelevat. He saattavat esimerkiksi nostaa kätensä tai vilauttaa punaista korttia, jos he kuulevat prepositiolauseen. Lukemisen jälkeen minulla on valmis harjoitteluarkki, joka sisältää lauseita kirjasta.

kirjailijan kielivalintojen analysointi kuvakirjoissa on voimakas tapa alleviivata lukutaidon arvoa ja kieliopillisten valintojen voimaa kirjoittamisessa. Tässä on minitunti, jonka avulla pääset alkuun, ja se toimii melkein minkä tahansa kuvakirjan kanssa.

lisää ideoita lastenkirjojen käytöstä yläasteen ja lukion opetuksessa on kirjoituksissani kuvakirjojen käytöstä vanhempien oppilaiden kanssa (osa 1 ja osa 2).

grammar games for middle and high school ELA #GrammarGames

Play Grammar Games, niukasti

I can ’ t write a post about engaging grammar lessons without mentioning grammar games. Pelit ovat parhaita. Oppilaani pyytävät niitä aina, ja rakastan käyttää niitä säästeliäästi. En mene liian yksityiskohtaisesti, koska kun teet haun ”hauskaa kielioppitoimintaa” Googlessa, saat vain useita miljoonia hakutuloksia.

sisällytän pelejä silloin tällöin (oppimisasematoiminnalla ja interaktiivisena arvosteluna), koska ne kannustavat aktiiviseen oppimiseen ja suhteiden rakentamiseen. Kun oppilailla on vankka ote tutkittavasta aineistosta, voin luottavaisin mielin antaa heidän vastata kysymyksiin yksin pienissä ryhmissä ilman jatkuvaa valvontaa.

peli, josta nautin eniten juuri nyt, on Kielioppipelini (parodia Nälkäpeli-nimestä) noppatoimintaa. Se on ainutlaatuinen tapa saada oppilaat ajattelemaan kriittisesti erityisiä testikäsitteitä koskien lauseita, lausekkeita, välimerkkejä ja puheen osia. On olemassa useita versioita, joita haluan käyttää ennen loppukokeita, jotta voimme tarkastella käsitteitä, joita käsittelimme lukukauden aikana. Toinen ainutlaatuinen lähestymistapa kielioppiin on pelata totuutta tai tehtävää. Se saa opiskelijat vuorovaikutukseen humoristisilla tavoilla, kun vielä puhutaan kielioppi merkityksellisesti.

Use a building blocks approach to scaffold language study with sentenceexpansion #GrammarLessons

Show Students the Building Blocks

Sometimes, engaging grammar lessons are as simple as providing necessary scaffolding activities .

yhden kielioppielementin rakentaminen toisen päälle on paljon vähemmän uhkaavaa kuin tyhjästä aloittaminen. Se on rakennustelineitä. Kun haluamme opiskelijoiden todella nähdä siirto kielioppi ja sen valta kirjallisesti, voimme näyttää heille, miten jokainen kielioppi elementti todella on yksinkertainen rakennuspalikka. Kirjoittajat tekevät valintoja, jotka vaikuttavat heidän sanomaansa.

Lauseenlaajennustoiminta, joka sisältää lyhyitä videoopastuksia ja-malleja, voi auttaa oppilaita kulkemaan rakennuspalikoiden läpi omaan tahtiinsa, mikä on luonnollinen tapa erottua oppijoistamme.

käytä manipulatiiveja auttaaksesi oppilaita leikkimään kielellä #GrammarLessons #TeachingTip

manipuloi kieltä

jos kysyt opiskelijoilta heidän haluamaansa oppimistyyliä, monet heistä kertovat olevansa kinesteettisiä oppijoita. Vaikka he voivat oppia muilla tavoin, manipulatiivien antaminen heille kohottaa heidän sitoutumistaan ja ajatteluaan. Voimme tehdä tämän kielioppitunneilla.

jotkut voimakkaimmista pienryhmäinterventioista, joita olen tehnyt kielen kanssa, sisältävät pieniä (tai suuria) paperiliuskoja. Joskus oppilaat pitelevät niitä. Muina aikoina he asettelevat liuskat pöydilleen tai lattialle. Kun väritämme kieliopillisia elementtejä (esimerkiksi lauseketyyppejä), opiskelijat saavat sekä visuaalisen että konkreettisen yhteyden vaihtoehtoihinsa kirjoittajana.

jos et ole koskaan tehnyt tätä, Haastan sinut kokeilemaan. Näet oppimisen lisääntyvän. Tämä konjunktiivinen adverbio-oppitunti sisältää esimerkkitoiminnon.

käytä mentorilauseita narratiivien tutkimiseen kielioppitunneilla #MentorSentences #GrammarLessons

Sido se hyviin kirjoihin

opiskelijat (omat lapseni mukaan lukien) näyttävät nauttivan kieliopin opiskelusta mieleistensä kirjojen yhteydessä. Esimerkiksi lukiessani äskettäin nuoren aikuisen mysteeriromaania poikani kanssa törmäsimme kappaleeseen, jossa kirjailija käytti sanaa ehkä aloittaakseen noin kymmenen lausetta peräkkäin. Kirjan tässä osassa puolustusasianajaja tähdensi, ettei syyttäjällä ole todisteita. Heidän koko juttunsa perustui ”mahdollisuuksiin”, mikä tarkoittaa, että oli perusteltua epäilystä.

luettuamme tämän kohdan yhdessä pysähdyimme. Poikani alkoi sanoa ”ehkä …” muutaman kerran, osoittaen, että toisto oli tarttunut häneen. Se johti improvisoituun mutta ajatuksia herättävään keskusteluun lauserakenteesta, lauseenvaihtelusta ja anaforan satunnaisesta voimasta.

olen käynyt monia rikkaita keskusteluja tällaisesta kielestä myös opiskelijoiden kanssa. Jos ette lue juttua yhdessä, voitte silti käydä mielekkäitä keskusteluja kielestä oppilaiden kirjoissa pyytämällä heitä tekemään hieman salapoliisityötä. Katso, löytävätkö he esimerkkejä opiskelemastasi kieliopista.

tai, antaa heille mentorilauseita, jotka keskittyvät johtolankoihin. Tutkittuaan yhteisiä esimerkkejä, kertoa opiskelijoille kääntää huomionsa oman valinnan käsittelyssä romaani. Mikä on kirjan ensimmäinen lause, ja miten kirjailija askartelee sen vetämään lukijaa puoleensa?

tähän vapaaseen resurssiin voi napata kaksikymmentä avauslausetta kiinnostavasta nuorten aikuisten kirjallisuudesta.

toivon, että tämä viesti on antanut sinulle inspiraatiota mukaansatempaaviin kielioppitunteihin. Opettaminen ja oppiminen on aina hauskempaa, kun kaikki ovat mukana aktiivisessa, ajatuksia herättävässä toiminnassa.

READ NEXT:

Kiinnostaako lukea lisää mukaansatempaavista kielioppitunneista? Saatat pitää näistä kirjoituksista:

  • miksi opettaa kielioppia?
  • Kuinka järjestää Kielioppiopetus
  • miten jäsentää Kielioppiopetus
  • tee kielioppi osaksi Kirjoituskulttuuriasi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.