Lacy Leadership

Success is Near

31 tapaa sanoa Anteeksi eri kielillä

vaikka monet runoilijat ja lauluntekijät saattavat sanoa, että ”anteeksi” on vaikein sana sanoa, on tärkeää oppia sanomaan anteeksi eri kielillä. yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun täytyy oppia vieraalla kielellä, ovat peruslauseet, kuten ”Hei” ja ”hyvästi”, ”Kyllä” ja ”ei”. Anteeksipyyntö on tärkeä myös siksi, että on kohteliasta ottaa vastuu teoistaan. jos vahingossa loukkasi tai loukkasi jotakuta, […]

vaikka monet runoilijat ja lauluntekijät saattavat sanoa, että ”anteeksi” on vaikein sana sanoa, on tärkeää oppia sanomaan anteeksi eri kielillä.

yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun täytyy oppia vieraalla kielellä, ovat peruslauseet, kuten ”Hei” ja ”hyvästi”, ”Kyllä” ja ”ei”. Anteeksipyyntö on tärkeä myös siksi, että on kohteliasta ottaa vastuu teoistaan.

jos vahingossa loukkasi tai loukkasi jotakuta, yksi tapa varmistaa, että kyseessä oli vain hetkellinen virhe eikä anteeksiantamaton virhe, on pyytää anteeksi kunnolla. Siksi anteeksipyynnön opettelu on niin tärkeää.

tähän postaukseen on koottu 31 Sorry-sanaa ja-lausetta eri kielillä ympäri maailmaa (olemme myös sijoittaneet nämä sanat ladattavaan PDF-tiedostoon). Katso Ja ehkä huomaat, että anteeksi ei ole vaikea oppia.

Espanja

mitä sanot? Lo siento

toinen yleinen tapa sanoa anteeksi espanjaksi on käyttää joko ”perdona” tai ”perdone”, tämä tarkoittaa ”anteeksi”. ”Perdona ”on mitä käytät ystävien ja perheen kesken, kun taas” perdone ” on mitä käytät puhuttaessa muukalainen tai esimies.

Italialainen

mitä sanot? Mi dispiace

tämä on virallinen tapa sanoa anteeksi italiaksi, mutta voit myös yksinkertaisesti sanoa ”scusi”.

Saksa

mitä sanot? Es tut mir leid

voi myös kuulla saksankielisen puhujan sanovan ”entschuldigung”, jos hän haluaa pyytää anteeksi pientä rikkomusta, kuten törmäämistä sinuun kadulla.

Ranska

mitä sanot? Je suis désolé / désolée

ranskan kielen sukupuolisääntöjen mukaisesti, f puhut miehelle, käytä désoléa. Jos puhut naiselle, käytä désoléea. Voit myös ohittaa lisäämällä ”je suis”, joka on ranskalainen lause, joka kääntää”minä olen”.

Portugalilainen

mitä sanot? Sinto muito

tämän lauseen ymmärretään tarkoittavan ”olen pahoillani” ympäri maailmaa puhuvien portugalilaisten keskuudessa; voit kuitenkin myös yksinkertaisesti sanoa sanan ”desculpa”, jos haluat pyytää anteeksi tekoasi.

venäläinen

mitä sanot? Izvinite

tätä sanaa kannattaa käyttää, jos on muodollisessa tilanteessa tai pyytää anteeksi pientä virhettä. Voit myös käyttää ”prostit”.

tässä kehonkielinen vinkki anteeksipyyntöön venäjäksi, katso alas, sillä se saa anteeksipyyntösi näyttämään vilpittömämmältä.

Tanskalainen

mitä sanot? Undskyld

tämä on sana ”anteeksi” tanskaksi, joten voit sanoa ”undskyld” ja lisätä mitä olet pahoillasi, kuten myöhästyminen tai drinkin läikyttäminen. Voit myös sanoa ”Je er ked af det”, joka tarkoittaa ” Olen pahoillani.”

hollanti

mitä sanot? Het spijt me

tämän hollanninkielisen vaiheen sanatarkka käännös on jotain sellaista kuin ”se spites me”, ja Hollanninkieliset käyttävät sitä ilmaistakseen katumusta teoistaan tai, anteeksi.

ruotsalainen

mitä sanot? Förlåt

jos haluat pyytää anteeksi eräältä vanhemmaltasi tai vanhimmalta, kannattaa kokeilla muodollisempaa ”jag skulle vilja be om ursäkt”, joka kääntyy muotoon I would like to apologize.

suomalainen

mitä sanot? Anteksi

tämä suomenkielinen sana karkeasti käännettynä ”olen pahoillani”tai” pyytää anteeksi”. Voit vain sanoa tämän tarkoittamaan, että olet pahoillasi tai voit myös sanoa ”olen pahoilla”, joka on lause, joka tarkoittaa ”Olen pahoillani.”

puolalainen

mitä sanot? Przepraszam

tämä on sanan ”anteeksi” kirjaimellinen vastine puolaksi ja sitä käytetään sekä anteeksipyyntöön että myös eräänlaisena ”anteeksi”, jos haluat saada jonkun huomion.

jos haluaa pyytää anteeksi ryhmän puolesta, voi sanoa ”przepraszamy”, joka on”olemme pahoillamme”.

Albania

mitä sanot? Më fal

voi myös sanoa ”Falni”, joka tarkoittaa”anteeksi”.

Bosnia

mitä sanot? Žao mi je

näin voi sanoa, Jos haluaa pyytää anteeksi Bosnialaiselta.

unkarilainen

mitä sanot? Sajnálom

vaikka pelkkä ”Sajnálom” on sopiva tapa sanoa anteeksi unkariksi, voi kokeilla myös muodollisempaa ”szeretnék bocsánatot kérni”. Tämä pidempi, muodollisempi lause voisi olla sopivampi, jos haluat pyytää anteeksi esimieheltä tai vanhimmalta.

Tshekki

mitä sanot? Promiňte

pelkkä ”promiňte” on hyväksyttävä tapa pyytää anteeksi tšekiksi, mutta voit kokeilla myös muodollisempaa ”chtěl bych se omluvit” – ilmaisua.

Islantilainen

mitä sanot? Fyrirgefðu

voit sanoa islanniksi, että haluat pyytää anteeksi, ja sitä voidaan käyttää myös sanomaan anteeksi tai anteeksi.

Norjalainen

mitä sanot? Unnskyld

tämä on alkeellisin tapa sanoa ”Olen pahoillani” norjaksi, mutta jos etsit muodollisempaa tapaa pyytää anteeksi norjaksi, voit sanoa ”Jeg vil gjerne be om unnskyldning”.

Kreikka

mitä sanot? Signómi

jos haluat pyytää anteeksi kreikaksi, voit käyttää tätä lausetta.

Arabia

mitä sanot? Ana assif

tarkkaan ottaen näin pyydetään anteeksi mieheltä. Jos puhut naiselle, se on ” ana assifa ”ja jos haluat pyytää anteeksi ryhmältä, sano”aasifeen”.

Afrikaans

mitä sanot? Jammer

muut sanat, jotka saatat kuulla sorry-sanalle jammerin lisäksi, olisivat ”askies” tai ”verskoon my”, mutta ”jammer” on yleisempi.

mandariinikiina

mitä sanot? Duì bu qǐ

jos tunnet, että tarvitaan virallisempi anteeksipyyntö, voit sanoa ”bào qiàn”.

Japanilainen

mitä sanot? Sumimasen

toinen yleinen tapa pyytää anteeksi japaniksi on ”Gomen ’ Nasai”, mutta tätä pidetään epävirallisena ja lähinnä käytettäväksi läheisten, kuten perheen ja ystävien kanssa.

Korealainen

mitä sanot? Joesonghamnida

tämä on muodollisempi ja kohteliaampi tapa pyytää anteeksi koreaksi. Rennommissa tilanteissa saattaa kuulla toisen lauseen, ”mianhamnida”.

Indonesia

mitä sanot? Maaf

sana ” maaf ”äännetään samalla tavalla kuin” uh-oh”, joten”MA-af”. Vaikka sana ” maaf ”on hyväksyttävä tapa pyytää anteeksi kaikissa tilanteissa, Indonesiassa on virallisempi anteeksipyynnön lause, joka on”Saya minta maaf”.

Filippiiniläinen

mitä sanot? Patawad

vaikka pelkkä ”patawad” riittää yleensä Filippiinien kielellä anteeksipyyntöön, jos haluat olla hieman kohteliaampi, harkitse ”po” tai ”ho” – sanan lisäämistä jälkikäteen. ”Po” tai ”ho” lauseen loppuun on tapa osoittaa kunnioitusta filippiiniläisessä kielessä, joten ”Patawad, po” tai ”Patawad, ho” kuulostaa hieman vilpittömämmältä.

26.Vietnam

mitä sanot? Tôi xin lỗi

tämä on vietnamilainen peruslause, jolla voi pyytää anteeksi joltakulta. Huomaa, että jos puhut vanhimman tai jonkun korkeamman yhteiskunnallisen statuksen omaavan kanssa, saatat haluta käyttää muodollisempaa” Tôi muốn xin lỗi” – sanaa.

Thai

mitä sanot? Khǎaw-thôot

tämä vastaa sanaa ”anteeksi” thain kielellä. Tätä voi käyttää sekä virallisiin että epävirallisiin anteeksipyyntöihin. Jos hengailet nuorempien Thainkielisten kanssa, saatat kuulla ”thôot thii ”tai” saaw-rîI”, jotka ovat slangisanoja anteeksipyynnölle.

Hindi

mitä sanot? Main ksamaa caa haTaa huun

tämä hindinkielinen lause kääntyy muotoon ” pyydän anteeksi ”ja on muodollinen tapa sanoa”anteeksi”. Toinen epävirallinen tapa pyytää anteeksi hindiksi on ”mujhe maaf kar Do”.

Bengali

mitä sanot? Ami dukkhito

jos puhut äidinkielenään Bengalia puhuvalle, voit sanoa tämän, jos haluat pyytää anteeksi.

Swahili

mitä sanot? Samahani

tätä sorry-sanaa voi käyttää swahiliksi puhuessaan. Swahiliksi on olemassa virallisempi lause, jolla voi pyytää anteeksi, ja tämä on ”ningependa kuoomba msamaha.”

Turkki

mitä sanot? Özür dilerim

tämä on alkeellisin lause, jolla turkiksi voi sanoa olevansa pahoillaan. Muodollisemmissa tilanteissa saatat kuulla tai haluta käyttää ”Özür dilemek isterim”.

johtopäätös

jokaisella kulttuurilla ympäri maailmaa on oma tapansa pyytää anteeksi ja ilmaista pahoittelunsa. Yksi perus tapoja tehdä niin on oppia sana tai lause anteeksi kielellä, että yrität oppia.

anteeksipyyntö on yksi ensimmäisistä sanoista ja lauseista, jotka sinun on opittava millä tahansa kielellä, mutta joskus oikea anteeksipyyntö vaatii muutakin kuin ”anteeksi”.

eri kulttuureilla on erilaiset käyttäytymisnormit ja anteeksipyynnössä voi olla erilaisia kulttuurisia vivahteita. Kehonkielellä voi olla osansa anteeksipyynnössä, joka vaikuttaa vilpittömältä. Ne voivat olla myös muita sopivampia lauseita sanoa anteeksi, jotka riippuvat sosiaalisesta asemasta tai jopa iästä.

varmistaaksesi, että tiedät oikean tavan pyytää anteeksi kielellä, jota yrität oppia, sinun tulisi työskennellä verkossa äidinkielenään puhuvan ohjaajan kanssa. He voivat kouluttaa sinua erityisiä tapoja sanoa anteeksi, jotka ovat luonnostaan kulttuuriin ja varmista, että” anteeksi ” todella ansaitsee anteeksiannon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.