Lacy Leadership

Success is Near

10 ways to protect systems from electrical catastrophes

tämä artikkeli on saatavana myös PDF-latauksena. tietokoneet, palvelimet, kytkimet, reitittimet, laajakaistamodeemit, Kvmswitchit ja muut tietokonelaitteet ovat kaikki sähkövaurioita.Väärästä sivuston johdotus salama iskee, monenlaisia sähköisiä kysymyksiä uhkaa järjestelmiä ja oheislaitteita jatkuvasti. Tarkista nämä 10 kohdetta varmistaaksesi, että olet ryhtynyt tarvittaviin varotoimiin suojautuaksesi tietojen menetykseltä ja laitteiden vaurioilta. #1: Tarkista sähkötasot useimmat tietokonelaitteet on suunniteltu käyttämään 120 […]

tämä artikkeli on saatavana myös PDF-latauksena.

tietokoneet, palvelimet, kytkimet, reitittimet, laajakaistamodeemit, Kvmswitchit ja muut tietokonelaitteet ovat kaikki sähkövaurioita.Väärästä sivuston johdotus salama iskee, monenlaisia sähköisiä kysymyksiä uhkaa järjestelmiä ja oheislaitteita jatkuvasti. Tarkista nämä 10 kohdetta varmistaaksesi, että olet ryhtynyt tarvittaviin varotoimiin suojautuaksesi tietojen menetykseltä ja laitteiden vaurioilta.

#1: Tarkista sähkötasot

useimmat tietokonelaitteet on suunniteltu käyttämään 120 voltin aktuaalista tehoa 60 hertsin teholla. Paikallisen sähkölaitoksen tai laitoksen tai laitoksen tuottama sähkövirta voi kuitenkin poiketa kyseisestä standardista joskus merkittävästikin.

kun otetaan käyttöön uusia järjestelmiä ja kun laitoksia laajennetaan ja lähialueet kasvavat, on varmistettava, että paikallinen sähköverkko tarjoaa edelleen kunnollisia sähköperusteita. Sekä saagit ja tulvat vaikuttavat haitallisesti PC andserver sähkökomponentteihin ja voivat johtaa myöhempiin epäonnistumisiin ja tietojen menetykseen.

käytä yleismittaria osoittaaksesi, millaisen jännitteen VAIHTOVIRTAJOHTO antaa järjestelmille ja laitteille (Kuva a). Jos lähtöarvot vaihtelevat enintään kaksi prosenttia, investoi sähkölaitteisiin, kuten UPS-sähköntoimitukseen. Jos lähtökohdat vaihtelevat kolme prosenttia tai enemmän, ota yhteyttä paikalliseen hyödyllisyyteen, lisensoituun sähköurakoitsijaan tai toimitilojen hallintaan virheiden selvittämiseksi ja korjaamiseksi.


Kuva A

yleismittari paljastaa UPS pistorasiaan tarjoaa 121,5 volttia VAIHTOVIRTASÄHKÖÄ.

#2: Varmista, että virtapiirit on maadoitettu kunnolla

ylijännitesuojat ja UPS-laitteet eivät pysty kunnolla suojaamaan herkkiä laitteita, joita ne on suunniteltu suojaamaan, jos sähköulottimet, joihin ne on kytketty, eivät ole kunnolla maadoitettuja. Maadoitusjohdot vastaadiverting useimmat virtapiikit. Kun maadoitusjohdot pettävät, tulvavirrat eivät anna tehokasta vaimennusreittiä. Kalliit palvelimet, tietokoneet ja verkkolaitteet voivat myöhemmin kärsiä merkittäviä vahinkoja.

tietotekniikan ammattilaiset eivät yleensä ole vastuussa laitoksen johdotuslaadusta, mutta koska he ovat vastuussa laitoksen elektronisen tarjonnan avulla toimivien tietokonejärjestelmien ja-verkkojen ylläpidosta, IT-alan ammattilaisten intressinä on varmistaa, että pistorasiat ja virtalähteet ovat asianmukaisesti maadoitettuja.

monet UPS ja ylijännitesuoja mallit syttyvät warninglamp jos pistorasiaan, johon ne on kytketty ei ole kunnolla maadoitettu. Mostdo-it-yourself ja rautakaupat myyvät myös edullisia piiritestaajia (FigureB), jotka on yksinkertaisesti kytketty myyntipisteisiin vahvistamaan, että piirit ongrounded oikein.


kuva B

yksinkertainen piiri testaaja voi nopeasti vahvistaa, että pistorasiat jauhetaanasianmukaisesti.

aina kun otetaan käyttöön uusia laitteita, muista ensin testata thecircuit. Käytettäessä ylijännitesuojaimia tai UPS-laitteita, joissa on väärä-groundingalarms, myös tarkistaa, että hälytysvalo ei syty.

#3: Don ’t overload circuits

Remember the ChristmasStory scene in where in where Ralphie’ s father blows a sulake connecting too manyelectric plugs into a single outlet? Suositussa loma-elokuvassa on syytä syyttää koristevaloja, mutta liian monet pöytätietokoneet, palvelimet ja verkkolaitteet, jotka on kytketty yhteen piiriin, voivat helposti kaataa sähkönsyötön. Huomaa en sanonut liian manydesktop tietokoneet, palvelimet, ja verkkolaitteet kytketty yhteen pistorasiaan.

pistorasioiden jakaminen (käyttäen virtaliuskoja, ylijännitesuojia ja ylijännitesuojia) ei tietenkään muuta kuin moninkertaistaa virtapiirille, johon nämä pistorasiat on kytketty, asetetut tehontarpeet. Liikamandien asettaminen piirille voi aiheuttaa ajoittaisia sähkökatkoja, laaja-alaisia vaihteluita käytettävissä olevassa sähkössä ja jopa palovaaroja, kun ylityöllistetyt piirit ylittävät Turvalliset käyttöalueet.

kun suorittimen nopeudet ja kapasiteetit sekä muun muassa näytönohjainten ominaisuudet ovat kasvaneet,myös palvelimen ja PC: n tehovaatimukset ovat kasvaneet. Tutki huolellisesti palvelinhuoneesi tai toimistosi tehovaatimukset varmistaaksesi, että sivuston sähköntarve on riittävä.

käytettävissä on useita resursseja asianmukaisten tehotasojen arvioimiseksi. Tutustu näihin lähteisiin saadaksesi lisätietoja:

  • CalculatingTotal Power Requirements for Data Centers (APC White Paper)
  • powering the Data Center efficiency (Hewlett-Packard White Paper)
  • System Power and cooling Requirements (Sun Microsystems Book Chapter)

#4: Käytä UPS / ylijännitesuojaa

vältä suojaamattomia virtaliuskoja, jotka eivät suojaa liitettyjä laitteita saageilta, syöksyiltä ja salamaniskuilta. Paheksua suojat ja UPS laitteet sijaan.

liitä kaikki herkät elektroniset laitteet UPS – tai surgeprotection-laitteisiin. Muista, että lasertulostimen fusers tuottaa voimakkaita sähkönkulutuspurkauksia, jotka voivat vahingoittaa UPS-yksiköitä.

Mobiilijärjestelmät aiheuttavat erityisen haasteen. Varmista, että alltraveling työntekijät kuljettaa ja käyttää tehokkaita ylijännitesuojaimia matkustaessaan kannettavien tietokoneiden kanssa.

#5: laske oikein UPS/ylijännitesuojan kapasiteetti

aivan kuten sähköpiirit voivat helposti hukkua, sotoo voi UPS-laitteen tehokapasiteetti ylittyä. Laske huolellisesti thepower vaatimukset järjestelmien liitetty UPS-laitteen sen varmistamiseksi, että UPS canpower liitetyt laitteet.

useimmat UPS-valmistajat tarjoavat interaktiivisia laskimia, joilla voit arvioida järjestelmiesi virrankulutukseen tarvittavat volttiampeerit ja wattit.Käytä näitä linkkejä saadaksesi lisätietoja:

  • AmericanPower Conversion Corp.’s product selection wizards
  • Belkinproduct selection wizards
  • TrippLite’ s product selection wizards

kun valitaan ylijännitesuojat, ostetaan malleja, joissa on riittävästi suojattuja myyntipisteitä. Viiden ulostulon ylijännitesuoja voi kattaa viisi laitetta, mutta se ei auta, jos muita suojaamattomia pistorasioita on käytettävä muille järjestelmille tai oheislaitteille.

varmista myös, että valittu ylijännitesuoja sisältää valonsuojan. Ilman suojaa yhteisiä ukkosmyrskyjä, ylijännitesuoja voiprove hyödytön suojaamaan herkkiä tietokonelaitteita electricalspikes, jolloin epäonnistunut laitteisto ja korruptoitunut ja menetetty tietoja.

#6: korvaa vioittuneet tai vialliset UPS/ylijännitesuojat

kun ylijännitesuoja tai UPS ylläpitää merkittävää sähkövirtaa, kuten tapahtuu salamaniskun yhteydessä, laitteen sisäinen elektroniikka voi pettää. Jos varoituslamput syttyvät, myyntipisteet lakkaavat toimimasta, orbatteries epäonnistuvat, vaihda vaurioitunut osa tai koko UPS tai surgeprotection-laite. Sinun pitäisi tehdä tämä, vaikka yksikön televiestintäsuojausmekanismi on ainoa komponentti, joka epäonnistuu.

vaikka on houkuttelevaa jatkaa UPS: n käyttöä vain yhdellä kuolleella pistorasialla tai portilla, se seikka, että laitteessa on sähkövaraus, joka ei vahingoita osia, osoittaa, että muita vaurioita on saattanut tapahtua.Tällainen vahinko voisi estää UPS tai ylijännitesuoja kunnolla protectingconnected laitteet, mikä edellyttää laitteen korvaaminen.

#7: Suojaa tietoliikenneyhteydet

Varmista aina, että palvelimet, tietokoneet ja verkkolaitteet suojaavat sähköisiltä piikeiltä, jotka voivat kuljettaa tietoliikenneyhteyksiä. Salama iskee usein vastuuvapauden kautta kaapelimodeemi, DSL, andtelephone linjat. Vastuuvapauden ei ole kaunis, koska kaikki networkinterface kortit emolevyt voidaan tuhota.

kun hankit UPS-laitteita ja ylijännitesuojalaitteita, etsi malleja, jotka suojaavat liitettyjä laitteita salamaniskuilta, jotka tulevat verkkoon datalinjojen kautta. Sitten, kun otetaan käyttöön UPS tai ylijännitesuoja, besure liittää tiedot Linja suojalaitteen tulo. Liitä acorvasting RJ-11 tai RJ-45 kaapeli laitteen suojattu lähtö suojautua salama vaurioita verkossa.

#8: Testiteholähteet

tietokoneen herkät elektroniikkakomponentit, kuten ashard-levymoottorit, muisti, näytönohjaimet ja emolevyt, ovat herkkiä jopa järjestelmän sähkönsyötön vähäisille tai vaihteluille. Vaikka piirit on testattu, oikea maadoitus on vahvistettu, ja UPS tai ylijännitesuojat ovat inplace, järjestelmän itsepäinen virtalähde voi aiheuttaa sähkövaurioita PC orserver.

Virtalähteet aiheuttavat usein järjestelmän uudelleenkäynnistyksiä ja toimintahäiriöitä. Olen nähnyt virtalähteen (järjestelmään liitetty vain virtaliuska)jatkuvasti käynnistä kone, kun taas prosessissa ylikuumenemisen. Vikaantuneesta virtalähteestä virtasi sakeaa, kitkerää savua, kun järjestelmä yritti turhaan käynnistää uudelleen.

aina kun kohtaat selittämättömiä tai ajoittaisia uudelleenkäynnistyksiä ja muuta hilseilevää käyttäytymistä, tarkista virtalähteen sähköteho varmistaaksesi, että se toimii oikein. Käytä joko yleismittaria, joka on asetettu lukemaan kunnolliset Jännitteet, tai työkalua, joka on suunniteltu erityisesti virtalähteen ulostulon testaamiseen (FigureC).


Kuva C

laitteet, kuten tämä Vastech ATX 2.0-virtalähteen testaaja, tekevät virtalähteiden testaamisesta helppoa.

Vikaantuneet virtalähteet olisi vaihdettava välittömästi järjestelmän osien suojaamiseksi sähkövaurioilta ja mahdollisilta palotuhoilta. Jos virtalähde on jakanut liikaa sähkötehoa toa-järjestelmään, ei ole huono idea testata emolevyä, suoritinta, muistia ja muita komponentteja postikortilla varmistaaksesi, että lisäkorjauksia ei tarvita.

#9: ylläpitää asianmukaista käyttölämpötilaa

lämpötila on tunnettu ja hyvin dokumentoitu verkkokytkimien, palomuurien, tietokoneiden, palvelimien ja muiden laitteiden vihollinen. Korkeaominaisuudet voivat vaikuttaa haitallisesti virtalähteisiin, mikä saattaa vahingoittaa järjestelmän sisäisiä komponentteja. Korkeat lämpötilat voivat myös estää Upsdevicen sisäistä elektroniikkaa toimimasta kunnolla, jolloin kytketyt järjestelmät ja laitteet ovat vaarassa.

suojaa ylikuumenemisesta johtuvilta sähkövaurioilta varmistamalla, että järjestelmät saavat asianmukaisen jäähdytyksen. Pidä kaikki tuuletusaukot ja tuuletusaukot ilman roskia, laatikoita, tiedostoja, kansioita ja muita huonekaluja. Kun suoritat järjestelmähuoltoa, tarkista, että PC: n ja palvelimen poistopuhaltimet toimivat asianmukaisesti ja ovat esteettömät.

olen kohdannut tilanteita, joissa tietokoneen pakoputkisto on estetty järjestelmään sijoitetuilla asiakirjoilla (jotta levy-ja lisenssinumerot eivät irtoaisi laitteesta tai katoaisi). Hyvä idea teoriassa, mutta tuloksena ilmanvaihto menetys sai kiintolevyn tofail seurauksena sen paistaminen lämpöä syntyy Oman sähköisyyttä.

varmista, että UPS-laitteet saavat myös ampleroomin hengittämään. Älä pinoa laatikoita, eläkkeellä PC, tai muita laitteita pitkin sivut, joko palvelinhuoneissa tai koppeja.

sähkönkäyttö tuottaa jatkuvasti lämpöä, ja lämmön on haihduttava kunnolla tai seurauksena on vaurioita ja mahdollinen tietojen häviäminen. Senounds yksinkertainen, mutta ottaa nopeasti kävellä tahansa toimistoympäristössä ja You ’ willalmost aina löytää ainakin yksi UPS haudattu laatikot, tiedostot, tai muu officematerial.

#10: pidä yllä asianmukaista vakuutusta

voit ryhtyä lukuisiin toimiin estääkseen sähkövahingot tietokoneille, palvelimille ja muille tietojenkäsittelylaitteille, mutta joskus parhaat ponnistelusi eivät yksinkertaisesti riitä. Olen nähnyt asiakkaiden menettävän emolevyjä,niksiä, kiintolevyjä ja paljon muuta salamaniskujen takia. Osa vaurioituneista laitteista oli jopa kytketty UPS-ja ylijännitesuojiin.

varotoimista huolimatta laitteet voivat silti päätyä räjähdysten, salamoinnin ja muiden häiriöiden aiheuttamiksi sähkövaurioiksi.Yritysten omistajien, myös pienten yritysten, olisi varmistettava, että vakuutuskäytäntöihin sisältyy ratsastajia tai väyliä, jotka kattavat nimenomaisesti tietokoneet ja niihin liittyvät laitteet. Suurempien organisaatioiden palveluksessa olevien IT-alan ammattilaisten olisi myös työskenneltävä Teknologiajohtajiensa kanssa pitääkseen asianmukaisesti yllä yrityksen vakuutuksenantajien vaatimaa dokumentaatiota.

Tarkista organisaatiosi omaisuus-ja tapaturmavakuutukset. SOHO toimijoiden pitäisi reviewhewhewner politiikkaa. Organisaation koosta riippumatta sinun pitäisi tallentaa kaikkien laitteiden mallinumerot, sarjanumerot ja ostohinnat. Myös kerätä valokuviakohdasta tietokoneen ja siihen liittyviä kohteita. Sekä vakuutukset että niitä tukevat asiakirjat on säilytettävä turvallisesti paikan päällä. Jos tuhoisa sähkökriisi ei tapahdu, joilla on asianmukainen vakuutus ja siihen liittyvät asiakirjat voivat auttaa organisaatiosi takaisin paljon nopeammin ja tehokkaammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.