Lacy Leadership

Success is Near

10 THINGS TO SAVE OUR PLANET EARTH AS a STUDENT

By: HannaNel P. Inocencio Kofi Anan, Yhdistyneiden Kansakuntien entinen pääsihteeri, siteeraa usein tätä afrikkalaista sananlaskua, joka sanoo: ”maailma ei ole meidän, maa ei ole meidän, se on aarre, jota pidämme luottamuksessa tuleville sukupolville”, pyrkien siihen, että ihmiskunta kunnioittakaa heidän meille antamaansa luottamusta. Tiesitkö, että ympäristön tuhoaminen voi tuoda helposti kielteisiä vaikutuksia elämäämme? Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelman […]

By: HannaNel P. Inocencio

Kofi Anan, Yhdistyneiden Kansakuntien entinen pääsihteeri, siteeraa usein tätä afrikkalaista sananlaskua, joka sanoo: ”maailma ei ole meidän, maa ei ole meidän, se on aarre, jota pidämme luottamuksessa tuleville sukupolville”, pyrkien siihen, että ihmiskunta kunnioittakaa heidän meille antamaansa luottamusta.

Tiesitkö, että ympäristön tuhoaminen voi tuoda helposti kielteisiä vaikutuksia elämäämme? Yhdistyneiden Kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) mukaan 92 prosenttia maailman ihmisistä ei hengitä puhdasta ilmaa. Tiedätkö, miten vaarallista se on terveydellemme? Nyt enemmän kuin koskaan, kutsumalla läsnäolo nuorten nykyään on mitä olennaisesti tarvitaan pääasiassa opiskelijat, jotka edellyttävät asiantunteva oppeja siitä, miten huolehtia maapallon. Entä sinä? Entä Rizalialaiset? Oletko valmis taistelemaan ja pelastamaan Äiti Maan?

Maailman ympäristöpäivä muistuttaa meitä kaikista niistä uhrauksista, joita maa on meille antanut, ja kaikesta, mitä meidän pitäisi tehdä sen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi. Siksi olemme keksineet listan 10 opiskelijan tavoitteista pelastaa maapallo yksinkertaisilla tavoilla. Rizalilaiset voivat merkittävästi edistää kestävän kehityksen tavoitteita #13″Ilmastotoimet”,#14″ elämä veden alla ”ja #15 ”elämä maalla” seuraavilla toimilla:

1. Eliminoikaa kaatopaikkojen jätteet

ELIMINOIKAA! Oletko kyllästynyt näkemään muovia ja paperia kampuksella? Mitä tuhlausta?! Miksi et pakkaisi kasviksia ja hedelmiä eväslaatikkoon sen sijaan, että ostaisit lähikaupoista? Eikö se ole terveellisempää? Ostatko pullovettä ja kylmiä juomia? Miksi et yrittäisi tuoda omaa mukia tai tumbleria? Näin voimme säästää rahaa, voimme olla terveempiä ja voimme auttaa ympäristöä.

2. Lopettakaa roskaaminen

seis! Roskiksia tai roskiksia on ympäri kampusta. Ei ole niin vaikeaa heittää karkkipaperia yhteen niistä, eihän? Jos roska-astioita ei ole saatavilla, miksi et säilyttäisi niitä ensin laukussasi ja heittäisi niitä sen jälkeen?

3. Vähennä paperin kulutusta

papereita, papereita, papereita! Onko paperityöt tehty? Älä heitä muistiinpanojasi pois! Voit käyttää sitä uudelleen tulostaa essee tai artikkeli tai jopa joitakin taideteoksia! Tämä ei pure. Luota meihin!

4. Säästä Sähkö

pois! Sammuta valot, jos niitä ei käytetä. Irrota Elektroniikka, jos sitä ei käytetä. Sammuta ilmastointilaitteet, jos sitä ei tarvita. Sammuta ne ja irrota ne. Tiedät, miten se toimii.

5. Säästä vettä

älä käytä vettä liikaa. Käytä sitä tarvittaessa. Onko sinulla käytettyä vettä? Kastele kasvit sillä. Kasveilla on ainutlaatuinen suodatuskyky kierrättää vettä ja muuttaa se omaksi ravinnokseen. Tiedätkö sen prosessin? Se yhdistetään hiilidioksidiin ja auringonvaloon, ja tuloksena on fotosynteesi. sivutuotteina syntyy puhdasta vettä ja raitista ilmaa.

6. Vaihda tavalliset Koulutarvikkeet

EKOYSTÄVÄLLISEEN! Jos koulutarvikkeitamme ei enää käytetä, miksi emme yrittäisi lahjoittaa niitä vähävaraisille sen sijaan, että heittäisimme ne heti pois? Et auta vain ympäristöä, vaan myös nuorisoa ja yhteiskuntaa.

7. Tuo Kestokassit ruokakauppaan

muovia taas! Jos aiot ostaa jotain mistä tahansa kaupasta, miksi et kokeilisi käyttää uudelleenkäytettäviä kasseja muovin ostamisen sijaan? Näin voit auttaa vähentämään saasteita ja jätteitä kansakunnassamme! Sijoita Ekokasseihin!

8. Kävele kouluun tai pyöräile, Vältä autolla tai kimppakyydillä ajamista mahdollisuuksien mukaan

liikaa saasteita, lyödään! Ajoneuvoista tulevat kaasut ovat myös terveydelle vaarallisia. Jos on mahdollista kävellä yliopistolle, miksi ei kokeilisi? Et ole vain auttaa ympäristöä, mutta olet myös käyttää terveellistä elämäntapaa!

9. Lataa Ympäristösovellus

lataa! Mikä tahansa ympäristösovellus voi olla oppaasi säästää ja taistella ympäristön parantamiseksi. Tämä on sinun työkalu saada tietoa siitä, kuinka merkittävä ympäristömme on! HELPING + LEARNING!

10. Aloita Ympäristökerho tai liity erilaisiin konferensseihin, joissa käsitellään kestävän kehityksen tavoitteita

Aloita ja liity! Opiskelijanäkökulmat ovat yhteiskunnassa tärkeitä, sillä ne ovat avain menestykseen. Yhteistyötä ja sitoutumista me todella tarvitsemme. Meidän täytyy kasvaa ja oppia. Malli Yhdistyneet Kansakunnat on tie, jossa edustajat tarvitsevat olla tietoinen ja tietoinen etsivät elintärkeää ratkaisua pysäyttämätön kysymyksiä, jotka leviävät ympäri kansakuntaa.

osana José Rizalin yliopiston missiota kehittää opiskelijoitamme hyödyllisiksi ja vastuullisiksi kansalaisiksi, kannustamme opiskelijoitamme liittymään ympäristöasioihin keskittyviin järjestöihin ja ohjelmiin, kuten nuorten Ympäristöasioiden puolesta-järjestöön (Yes-O) yläasteelle, Tiedekerho forementary Schooliin ja Go Greeniin! Campaign of College Central StudentCouncil, Graduate School Student Council, and the Administrative and HumanResource Office. Lisäksi yhteisön kehitystoimisto tekee yhteistyötä akateemisen jaoston kanssa helpottaakseen puiden istutustoimintaa ja puhdistaakseen ajoa muiden kanssa.

ympäristö on täysin osoittanut rakkautta ja huolenpitoa ihmiskuntaa kohtaan. Meidän belovedearthimme ei ole vain se, jonka täytyy toimia, vaan myös sen asukkaat. Mikä on annettu, voidaan ottaa. Ei unohdeta, että maa antaa meille elämän. Huolehtikaa siitä,niin se jatkaa vaurauden ylläpitämistä; laiminlyökää se ja se vyöryttää meidät kaikki. Tiedät, mikä on oikein tai väärin. Ymmärrät, mikä on hyvää tai pahaa. Sinun täytyy vain toimia sen mukaan. Työskennellään kaikki käsi kädessä toisen maan kanssa.

kestävän kehityksen tavoitteet tai maailmanlaajuiset tavoitteet vuoteen 2030 mennessä ovat foorumi, jolla voidaan ratkaista monitahoisia kysymyksiä kaikkialla maailmassa, joihin kaikki Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenvaltiot ovat osallistuneet viime syyskuun 15.päivänä 2015. 17 kestävän kehityksen tavoitetta(Sustainable Development Goals, SDGs) edellyttävät eri mailta kaikkialla maailmassa toimia maailmanlaajuisen kumppanuuden mahdollistamiseksi. Kestävän kehityksen tavoitteet perustettiin torjumaan köyhyyttä ja muuta varattomuutta, joiden on käytävä läpi strategioita, jotka heikentävät terveydenhuoltoa ja koulutusta, vähentävät epätasa-arvoa ja vauhdittavat talouskasvua.Lisäksi torjutaan ilmastonmuutosta ja pyritään suojelemaan meriä ja metsää sekä suojelemaan ympäristöä. Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tekemän tutkimuksen perusteella on kulunut jo kolme vuotta, mutta edistysvauhti on edelleen epätasaista (YK, 2018). Ympäristövaikuttamisen tulee siis olla voimaannuttavaa ja opettaa nuorille ja opiskelijoille, miten ympäristöstä pidetään hyvää huolta vastuullisesti.

UNEP järjestää vuosittain tapahtumia maailman Ympäristöpäivälle, joka edistää maailmanlaajuista tietoisuutta ja toimia ympäristön suojelemiseksi. Kun juhlimme tätä jalomielistä tapahtumaa, meidän on opetettava tälle oppilaalle, miten maapallo voidaan pelastaa tulevalle sukupolvelle. Niiden on sytytettykansi ja tuotava onnea maailmaan. Heidän on käveltävä keveyteen ja tuovamperiteetti kaikille .Muista, että meidän pitäisi juhlia planeettaamme, ei vain yhden päivän!

####

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.